Dieťa odmieta oblečenie s rukávmi

jankadanka654321
18. sep 2024

Ahojte som zufala a prosim o radu. Moje dieta odmieta akukolvek bundu s rukavymi, akceptuje len vestu. Rano ideme do zimy (5st) a odmieta rano vresti, place...trva to uz cely rok. V lete ani mikinu ani sveter ked su vecery chladne. Minulu zimu to vypuklo, dovtedy sme museli rukavy na zimusnej bunde vytahovat na uroven lakta. Potom zrazu ani ju len neoblieklo tak aspon vestu. Viem ze nemozem dovolit dietatu aby mi diktovalo ale skusali sme vsetko mozne a zlyhavame v takej prkotine. Prosim o rady a skusenosti ci ste mali podobny pripad a ako sa to da riesit / liecit :D.
Dakujem

oslo1
18. sep 2024

Daj mu teplu vestu, lebo najdolezitejsie je, aby centralnu cast tela, to je torso, mal v teple.
Moj syn je tiez taky, minuly rok vymenil kratke gate za dlhe, az ked riaditelka skoly napisala email, tyzden pred vianocami. Tricko s dlhym rukavom vlastni az jeden kus a aj to si ho este neobliekol.
U nas nie je tak zima, ale v zime uz aj mrzne.
Mozno ma syn hranicne ADHD a vtedy mu to naozaj vadi.

anjelicek26
18. sep 2024

Tak daj vyteplenu mikinu a vestu, ja by som to asi neriesila, ale tu nebyvaju nejake mrazy...

jankadanka654321
autor
18. sep 2024

@oslo1 och tie deti su srandovne. Najlepsie na tom je ze druhe dieta chce len vsetko dlhe aj tricka aj teplaky aj v 37st horucave, amoky mal ked sme skusali kratke alebo ho oklamat alebo pocas spanku obliect, zobudil sa na hole ruky/nohy :D tak sme to vzdali a vsetkych 300 ks kratasov a triciek od 3 bratrancov mozem darovat :D

jankafresova
18. sep 2024

po kuskoch.. ako hru. Vydržiš v rukávoch 5 minut? Hurá, dostávaš piškoty.
Vydržiš v rukávoch na prechádzke? Tak pojdeme v sobotu na kolotoč.

A neskôr - pozri, tvoja oblubená princezná má rukavy. chceš mat niekedy kostým ako ona? tak trenujeme už dnes.
Tvoj oblubeny superhrdina má rukávy. tak ideme, trenujeme ako on, ved aj ty si statočny a rukávy ťa predsa neporazia, nie?

andreatytler
19. sep 2024

@jankadanka654321 No a teda v zime ked idete na sankovacku ako chodi obleceny? Tricko s kratkym rukavom, oteplovacky a vestu? Ci v zime si oblecie sveter s dlhym rukavom a problem je iba ta bunda s dlhym rukavom?
Ak to druhe, tak mu kludne obliekaj teplu vestu.
Preco by si nemohla dovolit dietatu aby si on diktoval co si chce obliect? Ja som vzdy nechala dieta nech si voli oblecenie. Ak chcel ist von v zime v kratasoch, nechala som a po 10 minuatch uznal ze mu je zima. V noci spi bez periny od 2 rokov a ja vedla neho pod perinou a dekou a aj tak mi je zima. Zo zaciatku som mala z toho nervy a bala som s ze bude chory, ale nie je.
Myslim ze u vas moze byt problem aj v tom ze na to prilis tlacite, klamete, potajomky prezliekate v spanku a tak ma dieta potrebu trvat na svojom rozodnuti len preto aby vam dokazal ze ma pravdu. Proste ak stravis 15 minut hadkou a snahou dieta presvedcit ze mu bude vonku zima v kratkom rukave, a poto ked ho nechas ist von v tricku, tak on bude tvrdohlavo trvat na tom ze mu zima nie je aj ked mu budu drkotat zuby.
Moj zasadne odmietal kratke nohavice a kratky rukav do 3.5 roku. Vobec mi to nevadilo. Na leto som nakupila tenucke tricka a teplaky a aspon som sa nemusela bat ze ho spali slnko.

sapa20
19. sep 2024

Vek dieťaťa?
Starší mal tiež problém s krátkym rukávom. 😃 Dôvod? Nemohol si do krátkeho utierať slzy,sople, ústa. Taká hovadina , že?
Mladší zas dlhým rukávom. Ale dlhým po zápästie, vždy musí byť dlhši 😂 tu dôvod zatiaľ neviem

kacena4
19. sep 2024

hlavne sa nestresuj ze nie je tabulkovy a je iny ako surodenec v obliekani. moj syn tiez neznasa určite oblecenie, 90% veci ma kratase a kr. rukavy nosi ich aj v zime. zaviedli sme system teplomera vie ze ked je pod 10st. musi si dat mikinu ked je po 0st. vetrovku, ponozky a dlhe nohavice. trvalo to dllho kym som to rozdychala a akceptovala. zimne topanky, zimna vetrovka, sal, rukavice..... nehrozia ani ich nema. tričko. dl. rukav tiez nekupujeme. skus mu nastavit tiez nejake hranice co kedy musi a hlavne sirsie napr. o cislo vacsie im vadi ze sa to dotyka pokožky

dadis
19. sep 2024

Moje deti mali odjakziva problem zacat nosit dlhe nohavice po lete, nosili ich najdlhsie ako vydrzali a potom, az ked im bola velka zima, si zvykli aj na dlhe. Pred 2 rokmi chodil syn iba v mikine hadam do Vianoc a doma chodi zasadne obleceny len v trenkach. No co s nim? O rok ma 18.

maryetta
19. sep 2024

Moje vsetky deti mali problem “prehodit” sa z dlheho na kratky a naopak. To bol tiez krik. Ked mali krátky rukav a zrzau dlhy tak si ho zacali vyhrnat. Alebo dlhy a potom tricko tak…. Konecna. Par dni. Zvykli si. Ale rok? To je ozaj ze narocne.

lasona
19. sep 2024

Mame v rodine 2 deti, ktoré neznesú teplejšie oblecenie. Obidvaja sú aspergeri. Maju radi všetko volne, široké. Rodicia skusali všetko možné, nič nepomohlo. V zime chodia v krátkych rukavoch🙈🙈malej som sa pýtala keď sme boli na návšteve, že.kde ma tielko...a ona ze co to je😁😁😁v škole ju už poznajú, už to neriešia...par krát keď sa menila učiteľka, tak si rodičov zavolali do školy, že.mala chodí divne oblečená.. vlastne neoblecena...😁😁Maju s tým kopec zážitkov..

ailiba
20. sep 2024

@jankadanka654321 rozumiem ti, moj syn nechcel ani za svet kratky rukav. Inak som si vsimla, ze maval studene lakte...chvilku to trvalo, kym to akceptoval, asi pomohlo, ked sa velmi oteplilo. Zvlastne, ze ruky ma vzdy teple. Mozno tomu tvojmu je zas na ne teplo. V tvojom pripade by som asi riesila len hrubu vestu, natelnik snad znesie. Z toho by nemal ochoriet.
Ja som tiez za to, ze sa dietatu nema vsetko dovolit, ale ked z toho az chyta hisak... Tak to nie je o neposlušnosti... Jednoducho to neznesie z nejakeho dovodu.

aevisi
20. sep 2024

Môj malý má 2 roky a vždy keď vytiahnem gate na vonka a mikinu, začne predo mnou utekať - jeho smola, že vbehne do ohrádky na hračky a tam dávame wrestling 😂 o nič lepšie to nie je s ponožkami 😄 akurát že som už pomaly ako chameleón, každý deň mám na sebe inú farbu modriny..
Celý ten problém začal ako som mu začala dávať dlhé po lete 😅 no konečná 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️