Prosím radu. Tie čo máme doma mi neprídu poriadne teplé. Podľa čoho mám hľadať poriadne teplú bundu? Vatovaná je teplá?
Abel Lula značka je dobrá?
Chcem skúsiť niečo nové, ale zas nechcem dat 300-400e za the north face. No niečo na ten štýl že zaručene teplé
Ďakujem
@tani777 boboli sme mali, boboli je španielska značka, poriadne zimy nepoznajú. Určite nie je na 3hod prechádzku v zime. Povedala by som, že sú tak do 5 stupňov. Ale ďakujem za snahu
Moja má z nextu zateplenu kozuskom a je fakt že tepla
Pozri zn. Reima
Vatovanú by som dieťaťu nedávala, v tej sa ťažko hýbe.
Súhlasim s názorom vyššie. Reima je super.
https://www.littlepeople.sk/zimna-podsita-softs...
Takáto je podľa vás tepla?
@mamamasama ďakujem
Reimy sú všetky príliš vzorované
Syn má vaude značku. Nesťažuje sa. Nosil zatiaľ pod ňou tenký svetrík.
Ja kupujem McKinley zimné bundy deťom, do zimy a snehu sa osvedčili.
Reima, Isbjorn, Bergans - vsetky bundy od tychto znaciek su teple a velmi kvalitne. Plus maju moznost predlzit rukavy o 6 cm, takze dietatu vydrzi naozaj dlho.
Dieťaťu netreba hrubú bundu, aby mu bolo teplo, dnes sú už sofistikovane materiály, ktoré zabezpečia nepremokavost/neprefukavost a vnutorna vrstva ma byt tepla. Resp pod softshelova niečo ešte zateplene. Ak chceš hrubú bundu, dieta sa v nej nebude môcť hýbať. Podľa mňa ta zimná softschell čo si vybrala by bola fajn, potom ďalšia možnosť je, že budeš hľadať paperove bundy, kabáty. Podľa toho akú dĺžku by si chcela. Ja mám na zimu zopár a sú veľmi teple, aj na lyžovačku si niekedy vezmem páperový kabát, je mi v ňom až horúco. Alebo pozri Bubbe, majú pekne zimné bundy a ak tebe vadia vzory, tak ich sú bez vzoru. Dcérka od nich mala zimný overal a bol super. A mimochodom reima ma aj jednofarebne modely.
Dcére kupujem každý rok Mayoral , vnútro vrátane rukávov teplé ako plyš( neviem či som dobre nazvala materiál), ale sú iba cez zadok. Tu dĺžku pokladám za nedostatok, lebo deti sú vonku stále a úplne topka by bola taká bunda keby je po koleno... takže jej kupujem aj klasické kabáty po koleno. Ale ja pozerám nie len na funkčnosť, ale aby sa nám aj páčila, ladila farebne.
Synovi kupujeme v športovom normálne s vodným stĺpcom, akoby lyžiarske. Kúpila som aj v Zare pre neho taká nafufňaná, nepodšitá, ale čistá umelina, vždy povie že v tej je veľmi teplo.
Čiže za mňa bundu/kabát nekupovať cez eshop, ale ísť do predajne , pozriet si zloženie , zateplenie atd. Ale samozrejme nemôžeme čakať že bunda za 20eur sa vyrovná bunde za 80eur a viac..
Ďakujem veľmi pekne. Tak idem pozerať odporúčané značky. Ta čierna reima keby bola v inej farbe tak beriem. Idem hľadať.
Všetky severské značky, my sme v Nórsku v škôlke používali hlavne Reima,Bergans, Didriksons. Ale v prvom rade je dôležité správne vrstvenie. Čiže tenká vlna/ Merino na telo a na to hrubá vlna alebo fleece ako izolácia pod kvalitnú bundu. Hrúbky a počet vrstiev podľa vonkajšej teploty. Lebo nejde o hrúbku bundy, ale jej termoregulacne, vetruvzdorne a vodovzdorne vlastnosti. Ak sa ti dieťa spoti pod hrubou bundou, ktorá neodvádza vlhkosť a keď bude mať na sebe bavlnu, tak bude mrznúť.
Starsia nosi bundu od "boboli" obojstrannu,a celu zimu chodi len v tricku a v nej,nikdy sa nestazuje na zimu..byvame na vychode,zimy su tu take normalne,niekedy aj dost pod nulou