Stačia tepláky na dnuka+ na ne dat teplé zimné gate keď pojdu von? Alebo aj puncochy? Lebo učiteľka u nás nemá kapacitu obliekať vsetkym deťom všetko, a vo vnútri v puncochach+teolajoch by mu bolo teplo. Nemám záruku, ze keď pôjdu von, ze mu oblečie puncochy pod tepláky a aj zimné gate vonkajšie na tepláky. Ako to riešite? Bývame v Banskej Bystrici
Toto akurát riešila dcéra minule ,nechali len tepláky s ponozkami, gate neobliekali, len vetrovku, tak teraz dava overal tak ten musia obliecť celý 😀
Nepíšeš koľko ma dueta rokov. Náš ma 4,5 - pokial ho muz vezie autom ráno, ma len tepláky a ponožky. Ak s ním idem ja pešo, bud mu dám pančuchy alebo overal. V škôlke bud vyzlečie pančuchy, dám ponožky akebo ho poske ucitelka prezliecť. Na von si sam oblečie tie gate pogumované na tepláky. Tu detom pomôžu obliecť, keď sa nevedia. Ťažko radiť, maju jednu ucitelku. No asi by som dala tie pančuchy radšej nech mu vonku zima nie je.
Ja mam predskolaka. Jedine, co ucitelky pomozu je zapnut bundu. A nastavia im budik na 5 min. Co si neoblecu, to nemaju. Minule tak siel von maly bez ciapky a salu. Takze ja, kedze mam chlapca, to riesim len teplejsimi teplakami.
Tepláky a softshellove nohavice s flisom celú zimu. Oteplovaky len keď bol sneh, čiže u nás tak 2x do roka. Nezamrzol zatiaľ.
@ruzasipova fuha to máte škôlku niekde v severnej Kórei?
Najpraktickejšie máš tenké tepláky ( môj syn nosí chlapčenské legíny) a navrch softshellove nohavice. Žiadne prezliekanie iba rýchlo natiahne gate na legíny 😁
"Nemám záruku, ze keď pôjdu von, ze mu oblečie puncochy pod tepláky a aj zimné gate vonkajšie na tepláky." toto ti žiadna učiteľka robiť nebude. V škôlke má byť v jednej vrstve a na von si natiahne vonkajšie gate na vnútorné, to je už jedno či má pančuchy, legíny alebo tepláky.
v triede majú pančuchy+katasay alebo leginy a ked idu von na pacuchy obliekaju nohavice
Termoleginy C&A a na to supnu gate zo zimneho softshellu (s flisovou vrstvou)... A ked hlasia minusove teploty tak dam oteplovaky z lidlu... Teraz idem sit softshelly s barancekom, tak budu nosit tie ..
@ruzasipova no dakujem pekne poslať dieta von bez ciapky lebo to nestihlo do 5 min by som im povedala svoje
@ruzasipova jak na vojne 🤦♀️ a toto rodičia tolerujú?,
Syn má 3 roky, im ucitelky ešte jak-tak pomáhajú obliecť.. Neviem no mne príde ráno, ze o siedmej, keď je u nás 0 až minus 3, tak len tepláky a basic softshellky mi prídu malo.. Ci?
Hm,tak ja mam asi riadne otuzile deti..ale moja chodi len v zateplenych leginach..von chodia teraz len na prechadzky,nie na ihrisko,lebo je vkuse mokro..ale teda ked bude sneh,bude mat overal (teraz tie leginy+zimnu bundu),cize si to natiahne sama a ide
Syn v skolke teplaky, dcerka leginy a na to obaja von softshellaky. Mame zateplene fleecom aj barancekom a striedam podla teplot. Pokial nieje -10, absolutne postacuju 2 vrstvy. A pri -10 by ich von ani nebrali.
Predstav si, ako ho ráno obliekaš - vyzliecť pyžamo, natiahnuť pančušky, tepláky a ešte softshell gate. Plus mikina, vetrovka, čiapka, šál. A ešte obuť. Si spotená až na zadku? teraz si to vynásob počtom detí v triede... kým oblečieme všetky deti, sme mokré ako myši 🤦🏻♀️ a top sú prštekové rukavičky....
V triedach je teplo, deti sú v pohybe. Stačia legíny, či tepláčky a na von ďalšia vrstva navrch - softshellky alebo otepľovačky. Nechci od učiteľky, aby mu vyzliekla tepláky, obliekala pančušky, tepláky a ešte aj otepľovaky. Naozaj je to o držku.....
Dcera ma leginy a na nich zateplene softshelky.ked idu von,tak sa oblecie sama.treba dieta naucit ze aspon zaklad nech si vie obliect
Syn chodí do škôlky v Kremnici, ešte nie je taká zima, takže nosí chlapčenské tenšie legíny a na to hrubšie tepláky, príde do škôlky dá dole tepláky a je potom vo vnútri len v legínach, keď idú von len natiahne tepláky a je. Ak bude už mínus dlhšie aj cez deň tak potom mu dám už pančuchy a na to bude mať zateplené nohavice príp. otepľovačky - ak bude sneh. Na pančuchách zvykne potom mávať vo vnútri tenšie krátke gate - niektorí chlapci len pančuchy a dlhšie tričko. Takto vrstviť sa mi to osvedčilo ako nastúpil do škôlky, v troch rokoch ešte trochu pomáhali učiteľky - ale aj pre tie to bolo jednoduchšie len pomôcť natiahnuť tepláky na legíny/pančuchy, teraz je predškolák tak dupľom musí mať také oblečenie, aby to zvládol sám.
@ruzasipova ak je toto pravda tak je to na hodinovú výpoveď učiteliek
Odkrutila by som im za toto hlavy
Neverím ze majú na oblečenie 5min!
Obzvlášť ak vyžadujú aby sa obliekali samé!!!
Teplaky alebo leginy, na von ma na to softshel nohavice..
Tričko s krátkym rukávom, tepláky. Keď idú von, prezlečie si tepláky za softshelky, mikina, bunda..
@barbie1981 kde kupujes prosim tie leginy?
Predškolák má pančuchy a von si oblieka zateplené softshellove nohavice.
@liliana8 Lindex , ale môj je už predskolak, je strašné vysoký a chudý tak potrebuje veľkosť 128 a nastaviteľný pás, ale ak máš mladšieho a nie je nejak chudý , menšie veľkosti nájdeš aj v reservede, tchibe, Tescu, next....
@liliana8 https://www.lindex.com/sk/p/3002223-2065-modra-...
Foto máš z reservedu
Malý má tenké chlapčenské legíny v triede a keď idú von, len si na na nej natiahne softshellky. Plus tepla paperová bunda pod zadok a kukla. Odpadá obliekanie mikiny a omotavanie sálu.
To ako vazne sa pytas, co dietatu obliect v decembri pri -3? Klasika ak mas chlapca. Teplaky, na to oteplovaky, vrch tricko dlhy rukav, mikina a zimna bunda. Nakrcnik, ciapka, topanky, rukavice. Dovi dopo
@ajuga áno, vazne sa to pýtam milá pani/slečna. Syn bol od septembra nonstop chory, skoro cele dva mesiace bol doma. Nemám staršie dieťa, ani kamošky s deťmi, kde by som odkukala informáciu, alebo sa aspoň inšpirovala. Keďže on je prvák, ma 3 roky, relevantne mi ešte nevie povedat ci mu je ozaj zima alebo teplo alebo ako, na to spoľahnúť nemôžem, tak preto som prišla tu, na slobodné fórum, fórum venované presne takýmto veciam, určené na presne takéto otázky, nepisala som nič urážlivé, nič hanebne, no a čo keď sa ti potrebujem opýtať? Radšej sa to tu upytam, a mam aspoň hrubú predstavu ako to chodí, ako si dieta preobliecť alebo podchladiť.. Takze milá @ajuga ty si asi deti vychovala pred 40timi rokmi. Keď si mojou otázkou pohoršená. Alebo žiadne deti nemáš, alebo máš, a si samozvana majsterka sveta lebo evidentne si s pôrodom deti dostala do rúk aj manuál na ne. Si múdra, úžasná žena, ale strašná krava. Zato ze ma tu vysmievas!
Leginy, spodky a na to flisom zateplene softshellky. Ked je extrem zima davam softshellky zateplene barancekom - to je par krat v zime len.
Len leginy a na tom softshellove fleesom zateplene
Ma v skolke len leginy a ked idu von oblecu jej navrch softshellove barancekove nohavice. Ziadne tri vrstvy, ved by ucitelky porazilo.