Ahojte maminky, možno hlúpa otázka, ale mám prvé dieťa a je prvýkrát v škôlke tak neviem v tom ešte tak chodiť.. 😊 chcem sa spýtať, čo obliekate teraz v takomto období svojím detičkám do škôlky? Myslím tak, či ešte stále pančušky, alebo už len ponožky stačia.. Včera bolo krásne, dávala som dcérke len prechodnú bundu, lebo bolo aj dosť teplo, a dnes už taká zima u nás ráno, že som jej opäť dala zimnú.. Neviem, u nás v škôlke má polka detičiek ešte stále čižmičky ale polka už má aj tenisky alebo prechodné topánočky.. My sme jej začali dávať prechodné Protetika topánočky len sa bojím, či jej v tom nieje zima.. 😏 Ďakujem za každý rozumný koment 🤗
Ťažko povedať.. pozerám ako ma byt teplo cez den, rano neidu na dvor, plus sa hybu. Takže softshellová bunda, zateplene teplaky/ leginy, prechodne/členkové celoročné topánky
Leginy+ponozky, tenky svetrik (doobeda ked su vonku je chladnejsie, poobede si ho uz neoblieka) a jarnu bundu, tenka capica kvoli vetru. V skolke ma vzdy take tensie nepremokave nohavice, takze doobeda ak je este mokro/chladno si ich oblecie ked idu von. Topanky na zimu mala vylozene snehule, zateplene gumaky a potom take menej hrubue cizmicky, tie nosi teraz, lebo vzduch je sice teplejsi, ale zem stale studena.
Pančuchy som nedávala už minulý týždeň. Ak je cez deň viac ako 5 stupňov, určite nedávam. Tielko moje deti ani nemajú v šatníku. Dávam im botasky kožené, takže zvládnu aj keby bolo mokro, bundu prechodnú (ale nie šuštákovú), tenký nákrčník a tenkú čiapku. V skrinke ale vždy majú pančuchy, keby sa nejako ochladilo, pani učiteľka im vie povedať, aby si ich obliekli
U nás je stále ešte chladno takže stále zimnú bundu, čiapku, tielko, pančušky a softshelové nohavice.
Nedávam toho veľa,pretože učiteľky im aj tak všetky tie vrstvy neobleču ak idú von a pri behaní sa decká spotia.Hlavne aby boli v teple nohy a hlava.Teplaky,tielko alebo s krátkym rukávom,na to mikina,softshellka,tenisky celoročné,už nie zateplené.Mam 3 deti a ochoreli aj tak nezavisle od toho čo im oblečies,ak to nie je extrém samozrejme
Záleží na čo je dieťa zvyknuté. Chladno - teplé tepláky, tričko dlhý rukáv, prechodná bunda. Zima - tenké tepláky, softshellky, tričko dlhý rukáv, zimná bunda. Mráz- oteplovaky, tenké tepláky, tričko dlhý rukáv, zimná bunda. Jarné počasie - tepláky, tričko dlhý rukáv, prechodná bunda. Zima mu nie je, viac vrstiev nepotrebuje. Čiapka podľa počasia, podšitá fleesom v mrazoch, podšitá úpletom Zima, tenká teraz.
Toto je podľa mňa veľmi veľmi individuálne. Ako si napísala, polovica má tenisky a polovica čižmy. Záleží v akej časti Slovenska si, ale napríklad aj v našom meste vie v jednej lokalite parádne fúkať vietor a inde zas vôbec. Taktiež je veľký rozdiel či sú deti na slnku alebo v tieni. V tomto období je to len pokus-omyl, kým sa počasie nezastabilizuje. Ja s tým každý deň maturujem, aj keď si pozriem predpoveď, pocitovo môže byť vonku úplne inak 🤷 asi som nepomohla ale nie si v tom sama 😀