Ahojte, mame doma 21-24 stupňov, kolíše to. Dávame babu ponožky, dlhé nohavice a body s dlhým rukávom. Spací vak sa nám vôbec neosvedčil. Stačí mu to alebo čo vy obliekate ? Mali spi medzi nami položený na zavinovačke aby nebol položený len tak na plachte aj nám je to lepšie aspoň vieme kde v noci cca je a tolko necestuje. Ďakujem
Ja som prvého mavala v noci pri sebe v objatí pod oaplonom spolo so mnou. Druhého tiez tak ale aj v hniezde aorikryla som ho bavlnenej alebo tenkou vlnenou dekou. Založila som ju pod hniezdo tak aby si ju nestihol na tvár. Obliekla som vlnené body a vlnené legíny. Je to tenké z HM a super to reguluje teplotu.
No na noc som od začiatku dávala pyžamový overal.. do roka mal na jar jeseň a zimu s dlhými rukávmi a uzavretými nôžkami, v lete mal krátky.. teraz po roku mu dávam aj s dlhými rukávmi bez nožičiek a prihodím ponožky podľa potreby.. Byť tebou volím pyžamový overal, ten drobca nikde nebude tlačiť príde mi taký pohodlný
Nasa bola od perinky az do roka a pol cca v spacom vaku. Trraz ma tiez, ale uz nozickovy. Medzi perinkou a vakom bola chvillu len s dekou, ale budila sa na zimu, ale teda my mame zimne dieta. A u nas je spaci vak topka. Vam sa preco neosvedcil?
Pyžamkový bavlnený overal
Pri 21 - 24 Stupňoch s vami v posteli mu je teplo až až.
To ci mu to staci zalezi od tvojho babatka, nie od toho, co svojim obliekaju ini. Pokial je dieta teple na zatylku, na chrbatiku medzi lopatkami, tak mu to staci (neries ci ma studene ruky ci nohy). Ak je tam studene, treba mu pridat, ak spotene, tak ubrat. Bud ho prikryjes/odokryjes alebo viac ci menej oblecies. Preco mu nedavas radsej pyzamovy overal?
Neviem v spacom vaku sa mu nepáči lebo nožičky tak “spolu”. Rozmýšľali sme aj nad tym nožičkovym ale nám príde zbytočne keďže ho môžeme aj normálne obliect. Pyžamový overal sme raz skúšali lenže máme problém že ma hrubšie stehienka aj ručičky a všetky sú mu strašne obtiahnuté. Keď som kúpila väčšie mal to lepšie ale mal to veeeelmi dlhé a musel mať zrolované ruky aj nohavice a to mi veru príjemné nepride…ak máte nejaký tip kde zoženiem také do šírky, nie do dĺžky budem rada 🙂
Spaci vak sa pouziva namiesto prikryvky, normalne aj do neho dieta oblecies, ale nemusis ho uz prikryvat a tym odpada starost o to ci si deku nepretiahne cez hlavu a ci sa neodkope. Ale samozrejme to nie je povinne, len je to najbezpecnejsi a v podstate najpraktickejsi sposob “prikryvania”, no nie vsetky deti to znesu, to urcite. Overaly neviem, pre babatko som mala zopar aj z HM s nozickami, inak len Lindex bez noziciek aj dodnes. Ale teda ak je dietatko teple a spokojne, tak netreba nic menit. 🙂
@anavixy práve preto mu to nedávame. Skúsim z Hmka, z Lindexu mi prišli strašne úzke a dlhé
Také kus širšie som mala tuším z bonprixu. Ak máš možnosť kus pobehať obchody poobzeraj to je najjednoduchšie riešenie a uvidíš čo malému sadne
Ja som pouzivala pyzamka co mali aj nasite nozicky. Medzi vami mu je teplo