Čo obliecť do škôlky 3-ročnému?

15. aug 2024

Blbá otázka. Ale čo obliecť 3 ročnému dieťaťu do škôlky? Chápem, vrstvit ale tepláky sú ôk?

snowflakenel
15. aug 2024

Teplaky,,kup vela teplakpv, a.trociek.,ziadne draje veci. Tenisky a.zimni obiv.radsej 2x,,tu uz asi kvalotnejsiu. Urcite.gumaky. Papucky sme mali tiez.v.zasobe 2. Byva tam teplo,,nozka sa.poti. V zime.sa.premocia a kym vyschne, az ma na vymenu. Toez,oteplpvacky.2.x.aj softshellky. V.skrinke som mala.aj spodne pradlo na vymeni,,keby daco....

bellaa3007
15. aug 2024

Kedy? v septembri alebo počas zimy?
v septembri býva ešte dost teplo, na teplaky myslim

kate_cs
15. aug 2024

Teraz začiatkom septembra dávam ešte aj kratase. Inak tepláky. V zime majú pod teplákmi legíny a sú v nich. Celý rok nosia krátke tričká, v škôlke majú teplo.
Teplaky odporúčam lacnejšie, ani nezrátam koľko už prederavili kolien 😀

lusyc
15. aug 2024

To by aj mňa zaujímalo. Čo na chlapca v priebehu celého skolskeho roka. Mam staršie dievčatá, tam legíny, pančušky, šaty, na to softshelky, oteplovaky, podla sezony a hotovo. Ale vrstvit chlapca bude asi komplikovanejšie. Na tepláky softselky? Puncosky s čím skombinovať v triede?

beata_k
15. aug 2024

@lusyc Na teplaky zimny overal alebo oteplovaky. Pod to ziadne puncochy. Da dole overal a je v teplakoch. V triede je teplo.

bellaa3007
15. aug 2024

@lusyc u nas bezne aj dievcata behaju po triede len pancuchy a tričko.

sagitta33
15. aug 2024

Syn je v zime v triede len v pančuchách a tričku.

kate_cs
15. aug 2024

@lusyc ja aj chlapcom dávam legíny. Kupujem v HM, Slovenke jednofarebné tmavé. Cítia sa v tom pohodlnejšie ako v pančuchách a aj to lepšie vyzerá 😀
Ale teda zo až keď je zima.

lulinqa
15. aug 2024

Pančušky som nedávala vôbec, za prvé veľa detí si to nevie samo obliecť a za druhé vo veľa škôlkach sa berú za spodné prádlo a tak nesmú deti behať iba v nich.
Ja dávam legíny alebo normálne chlapčenské spodky v zime a na to si dajú softshellky.
Inak tepláky a znova legínky, na teraz resp. chladnejšie rána máme tenké a potom na neskôr aj zateplené. Hlavne aby nepadali z pásu kedže šnúrky si sám nezaviaže.

lusyc
15. aug 2024

@lulinqa odkiaľ legíny prosím? Ten môj 10 kg trojrocak je vo všetkom ako vo vreci.

lulinqa
15. aug 2024

@lusyc lindex má s nastaviteľným pásom 🙂 alebo máme aj handmade, aj tepláčiky a tiež tam viem nastavovať pás

pralinka86
15. aug 2024

To co aj doma. V skolke su na kolenach, na zemi, hraju sa, tvoria s farbami, lepidlom, jedia, vsetko bude vsade 🙈😃
Takze tricko a kratasy/teplaky/leginy. Mikiny/bundy vyzlecie a bude v 1 vrstve. Ked je chladnejsie/mokrejsie, super su softshellove gate, stacia aj nezateplene, neskor zateplene flisom. (Unuo ma akurát vypredaj, este sa najdu nejake za lepsiu cenu) Tie si oblecie na teplaky az pojdu von. Ak ste na juhu, oteplovaky mozno ani nebude treba, mozno 2x kebyze nasneží zazrakom

jaskolka
15. aug 2024

Kratasy, keď bude este v septembri teplo, tričká s krátkym neskôr s dlhým rukávom. A tepláky, ja som nakúpila v second hande kopec teplákov, tričiek, aby mi nebolo ľúto keď to zničí ci zaspini.
No a v zime som na vrch dala oteplovacky, tie som vyzliekla a keď šli von, tak si ich znovu obliekol.