Čo na pančuchy pre 2-ročné dieťa v zime?

2. nov 2023

Ahojte, mam doma dvojrocneho a tato zima bude prva zima, co uz chodi. Co mu mam davat na pancuchy, ked teploty klesnu na 0-5 stupnov? Zatial mu davam bud jednu vrstvu -hrube teplaky bez pancuch alebo ked nechcem aby sa zamocil, tak dve vrstvy-pancuchy a na to softshell nohavice (ked je okolo 10 stupnov)(su len lahko oteplene, myslim,ze ked bude okolo 0, ze by mu v tom bolo zima, ale neviem, nemam skusenost a ja som dost zimomrava, takze podla seba sa riadit nechcem). Vdaka.

patka06
2. nov 2023

0 - 5 stupňov /aj menej/ v pohode stačia pančuchy a rifle alebo tepláky, ak je veterno a vlhko na pančuchy softshelové nohavice
Pri mínusových teplotách a snehu pančuchy a oteplovačky
Dieťa sa veľa hýbe, zahreje sa pohybom, nemusí byť príliš naobliekané

lia2022
2. nov 2023

Ja som tiež kúpila softshell nohavice zateplene fleecom ale nedávam ešte. 10stupnov sa mi zdá ešte dosť teplo na ne nakoľko môj syn neľúbi prílišné teplo a inak ma tiež 2 roky 😉. Keď bude chladnejšie plánujem mu dať pančuchy, tie softshell nohavice a keď by sa mi zdalo veľmi zima, tak idem ešte dokúpiť nejaké termo leginy alebo niečo také pod to na pančuchy a pod tie gate. Inak predávajú softshell aj zateplené s barančekom, takže ešte možno to by bola cesta ale mne sa zdajú veľmi hrubé a bojím sa , že by sa v nich veľmi spotil a on by to nechcel..hoc ja som tiež zimomravá ale on a jeho otec nie 😅 .

anjelicek26
2. nov 2023

Softshellky a pod to bud len tie pancusky - alebo aj leginy, podla teploty...

autor
2. nov 2023

@lia2022 a co mu teda davas teraz v aktualnom pocasi?

autor
2. nov 2023

@patka06 praveze ten moj sa teraz az tak vela nehybe vonku, kedze ihriska su vacsinu casu mokre, na odrazadle vydrzi 5 minut, tak velakrat sa len prechadzame

nevenka
2. nov 2023

Dala by som tenke pancuchy a sofshellky, take tie s flisom. Uz teraz, hlavne, ked nesvieti slnko. A v zime bud oteplovacky alebo take softshellky s barancekom. Idem akurat sit, lebo mam 3 rocneho a je ako spageta, vsetko mu je siroke a ked zobetiem mensie cislo, tak kratke. Len aby som sa stihla dokopat k tomu. Malej 10 mesacnej dam hrubsie pancuchy alebo leginy a na to planujem tiez softshellky tie tensie, lebo ona bude vo fusaku este. Alebo v nosici a to este neviem, ako poriesim.

majlo1234
2. nov 2023

Urcite softshell alebo oteplovacky s nepremokavou upravou. Ja v zime(ked nie je minus 20🤣) fungujem tak, ze na vrstvu, ktoru ma doma-tricko s dlhym rukavom a pancuchy/leginy, hodim len vrchnu vrstvu. Minuly rok mal perovy overal do snehu a nepremokavy ztepleny do lidla. Softshel ja nepouzivam, ale iba vec vkusu-ani na seba a teda ani na dieta. Na terajsie pocasie su najlepsie pogumovane gate na traky a barsjaka jesenna bunda ci hruba mikina

matkahelka
2. nov 2023

moja bude mat 2 v decembri a pancuchy a ciapku na sebe este nemala. ja ju obliekam velmi striedmo, lebo mam uz od starsej dcery skusenost, ze je to fakt super na imunitu. pri 10 stupnoch davat chodiacemu dietatu pod teplaky pancuchy je za mna sialenstvo. chodiace deti obliekam cca ako seba a tiez si pri 10 stupnoch nedavam pancuchy. cize len teplaky, pancuchy az okolo 0.

lia2022
2. nov 2023

Zatiaľ som dávala normálne tepláky , asi pár krát sa mi zdalo že by zniesol už aj voľačo teplejšie, tak som dala také teplejšie tepláky na traky po hruď od LP , podľa mňa super, po zemi sa nejako neválal , takže myslím že mu to stačilo.

lia2022
2. nov 2023

Pančuchy som už teraz radšej kúpila nech pre istotu má ale ešte som zatiaľ nepoužila..iba tepláky som dávala a normalne ponožky

autor
2. nov 2023

Dakujem vam za rady, ocividne musim maleho trosku menej obliekat.

nikpa
2. nov 2023

V 10 stupňoch pančuchy a mierne zateplené softshelky?? Tak chodia moje deti celú zimu keď mrzne. Ty si zimomrava, ok ale prečo to chces spraviť aj z tvojho dieťaťa?! Deti sú neustále v pohybe, tým sa zahrievajú, nie ako dospeláci. Keď si už teraz nadstavila takúto teplu laťku tak v mrazoch už len klasický zimný overal a pod neho niečo, buď pančuchy alebo legíny.
Nebolo by od veci ho trošku otužovat, je to výborne na imunitu lebo ak ho budeš aj naďalej takto babusit, tak pri každom ofuknuti bude chorý.

kkovacovak
2. nov 2023

Moje 2r dieťa nosí v 10 stupňoch legíny 😀 pančuchy a softshelove nohavice jej dam keď bude 0 a menej

andreatytler
2. nov 2023

Mam 4 rocneho a pacusky som mu este nikdy neobliekla. Ako to potom riesite ked pride dieta domov, Vyzliekate nohavice, pancuchy a zase obliekate nohavice?
Niektore mamy radia vrstvy ale pri 2 rocnom ktory nespolupracuje v obliekani nejake 4 vrstvy nehrozia.
Doma chodi cely rok v teplakoch a tricku s dlhym rukavom. Na tuto vrstvu obliekam:
10 a viac - jarna vetrovka
0 az +10 - softshelove nohavice. vetrovka
- 10 az 0 - oteplovacky, vetrovka
Pod -10 - oteplovacky, sveter a vetrovka

banalu
3. nov 2023

Zalezi od viacerych faktorov, teplota je len jeden z nich. Kazdopadne ak nebude fukat, tak na pancuchy a body nepremokavy overal s flisom, pripadne este tenku mikinu. Nie vzdy je pocitovo 5 stupnov, aj ked teplomer to hlasi. V KE ked zacne fukat tak das aj zimny overal alebo zimny set.
Inak ja mam v kociku vzdy nepremokavy overal - taky jednovrstvovy tenky, ktory sa da obliect uz na to co ma dieta oblecene, gumaky a handru a ked treba smykalku ci hojdacku utriem (ale to musi byt naozaj mlaka na sedadle).

majlo1234
3. nov 2023

@andreatytler moj syn v pancuchach zil prvu aj druhu zimu, presne kvoli mojej pohodlnosti-este nechodil a neprotestoval, takze nosil pancuchy na traky a na to tie overaly. Tuto zimu uz neviem😂 este som mu pancuchy neskusala davat, ale on protestuje aj proti ponozkam, tak sipim, ze to bude problem.
My ako decka sme tiez zili doma cele zimy v kamasoch/pancuchach😂

majlo1234
3. nov 2023

@banalu ta handra je super napad, ja vzdy nadavam a utoeram rukavmi, musim si aj ja dat do kocara

tinkavvv
3. nov 2023

Ja mam dvojrocnu a tiez zatial pancuchy nemala. Davam softshellky len, najma kvoli tomu, ze ona sa vala po zemi.
Mam aj softshellky zateplene barancekom, ale tie su podla mna vhodne na "suchsiu" zimu, lebo maju patenty, co sa rychlo namocia.
V zime potom overal alebo oteplovacky.

engynka
3. nov 2023

Este su softshellove s barancekom. Vhodne ked je minus, pod to pancuchy alebo vacsie minus tak oteplovaky a panuchy pod to

andreatytler
3. nov 2023

@majlo1234 No, presne. Toto by som aj ja robila ze by bol len v pancuchach, lebo by ma svihlo ak by som mu mala robit tieto prezliekacky 4x denne.
Ovela lahsie je navliect softshelove nohavice alebo oteplovacky a v tych si moze dieta vonku aj sadnut, ved oni su vkuse na zemi.
Okrem toho si od 2 rokov syn oblieka nohavice sam a to by s pancuchami urcite nezvladol.