Dobrý deň. Tak som sa dnes zamyslela. Na jednom bazari som dnes zbadala peknú bundu do dažďa pre môjho syna. Teraz ma 5, čoskoro 6rokov. Budúci september bude prvák. Ja som ju v rýchlosti kúpila, bola za dve eura a pošta zadarmo. A top stav. Ale potom som si uvedomila, že reálne bude tu bundu nosiť do prvej/druhej triedy ( MOŽNO) lebo su na nej psiky, proste detský vzor. A potom mi napadlo, že či to nie je pre prvakov už trápne nosiť také detské vzory. Prípadne postnem foto do komentu. Ako určite nebudem rušiť objednávku, môže ju nosit aj tak na dvor, do lesa, ale tak som sa zamyslela, že ako to majú vaši malí školáci.
a prvaci nie su deti? co je trapne na detskych vzoroch na DETOCH?
pardon ale co si niektori dospeli dokazu dat na seba a ako sa dogabat, to je skor na zamyslenie.
bunda je super
@zuzuliennka1 ja viem, len sa bojim, aby sa mu nejaké deti nevysmievali, že čo to ma za bundu, nemám ešte školopovinné deti, neviem ako sa obliekajú detičky na zš. Keď je teraz všetko minimalistické, bez vzorov 🙃
Toto je pre prváka a druhaka úplne v pohode vzor - robím s nimi. Hlavne, že je modrá - na farby su citlivejší.
Moj sice len zacal prvu triedu. ale deti chodia “farebne” od dinosaurov, legacov, auticka … dievcata s jednorozcami ..: plus svetielkujuce tenisky a pod … teda to minimalisticke je skor vynimka 🤷🏻♀️, ale nie sme “in” mesto ale obyc. Nie vsetci zarabaju 3000 Netto a uz vobec nie su trendy. Obycajny ludia … ak ta to ukludni jedna maminka mala na sebe saty s velikanskym Mickey Mouse pod ktorym bolo napisane mama🤷🏻♀️. Takze nad nejakou bundou so psami sa naozaj nepozastavi nikto. PS mame prsiplast so psami a mackami, hlavne ze sa malemu paci
praveze detske veci (bundy, skolske tasky,…) len malokedy najdes bez vzorov 😄 tie teda vobec nie su minimalisticke.
a take vyraznejsie veci sa aj zidu obcas, lahsie si najdes dieta na skol. dvore alebo aj na ihrisku
A oni niesu deti ??? 😆😆 moj prvák fičí patrola, minecraft a podobne...
Dobre uvažuješ. Mne to vysvetlil môj terajší prvák 😁 vždy sa mu také veci páčili, aj mne a cca pred rokom, že už to nechce, že to je pre malé deti 🤣 on je už akože veľký frajer. Ale že spáva so skreckovymi navleckami, to je ok 😁
Uvidíš, možno tvoj o bude rad nosit o rok, to dovtedy nevieš a dôvod na vysmievanie to nie je. Ale samozrejme sa môže nájsť dieťa, ktoré to okomentuje, tak ako milión iných veci okomentuju.
Nas by protestoval. Mali sme z tchiba so vzorom auticok. Este v tej prvej triede som mu ju nanutila, ked prsalo. Nastastie pre neho u nas prsi maloa inac nosi vestu. Ale teraz ako druhakovi som mu uz kupila novu. Od tej autickovej stratil kapucnu, takze do dazda uz neprakticka. Vysvetloval mi, ze to je pre male deti. Urcite sa mu kvoli tomu nikto nesmial, ale sam to tak vnimal. Uvidis. Mozno tvoje dieta nebude riesit.
Aktuálne učím druháčikov v ZŠ a vzory sú v pohode.
Môj je prvák a na konci augusta sme boli na nákupoch. Vzala som ho so sebou, aby si vybral sám, čo sa mu páči. Vybral si MineCraft, Spidermana a Garfielda 😛 ale zas je pravda, že mikiny a vetrovky som kupovala vždy skôr športové, jedno/dvojfarebné, nie rozprávkové.. ale to som ja - nemám rada pestrofarebné a strakaté veci..
Uplne v pohode. Ved prvaci aj druhaci este hracky do skoly nosia
Podla mna v pohode, ak nejako neriesi. Moj starsi by take nosil. Mladsi by mozno velmi nechcel, vzdy bol taky "vyspelejsi" vdaka bratovi. Starsi aj tricko s Mickeym v tom veku, maly nechcel uz. Ale ma par triciek s autickami aj teraz (stvrtak), ale najradsej nosi futbalove. Softshellky/bundy mali vzdy na 90 % bez auticok a dinosaurov, tak to som neriesila.
Môj by už také nenosil, lenže on má starších súrodencov ktorých názory už vníma a tak ma uplne iný pohľad ako napríklad prvý syn v jeho veku.. on zase napríklad vôbec neriešil nič čo mal na tričku, bunde.. za oblečenie sa žiadnemu mojmu dieťaťu nikdy nikto nevysmieval.. a reálne nejaké značky začal riešiť najstarší v cca 11r, keď to riešili chalani v triede, tak ma poprosil aby som mu kúpila nejaké veci Puma lebo všetci to riešia.. ale to bolo fakt až v 11r..
No co Ti poviem, moj je 6tak 11r. a v pohode vezme tricko s motivom rozpravky "O psickovi a macicke" 🤣 Ako do skoly nie, to ma len na doma, alebo len tu na dvor, na ihrisko s kamosmi. To uz ja sama som mu vravela, ze to tricko uz fakt nie. Uz mu je v podstate aj male, original som mu ho kupila ked mal cca 6r. On je taky utly, takze jemu aj tie velkostne mensie veci su este ok. Ale on si ide proste svoje, bere a hotovo. Ale on je celkovo taky svojsky v tom obliekani. On just nebude nosit ziadne trendove veci. Proste ma to na haku. A zatial sa mu nikto nesmial ani nic. On len tak s prudom veru nepojde.
Podľa mňa sú takéto vzory hrozne aj na škôlkaroch, ale v konečnom dôsledku, opýtaj sa svojho dieťaťa, či sa mu to páči ...
Prvak je este z polovice skolkar. Ved ju nebude nosit cely rok...
Tej bundicke nič nechýba a vzory sú v pohode, zbytočne si robíš starosti.
Fu môj už je síce tretiak ale už keď nastupoval do prvej tak sme kupovali už velkacske oblečenie žiadne detské motívy a blbosti jednak sa to nepáči ani mne ale ani on to nechcel. Dcera má tri roky a tiež uprednostňujem jednofarebné alebo kvetovane a Max postavička minie mouse
Pridávam aj fotku. Ďakujem za názory.