Bunda alebo overal v tomto počasí

14. sep 2024

Žienky, prosím Vás, prečo je tak strašne nevhodné obliecť overal ročnému dieťaťu v tomto počasí? ( U nás 10 stupňov teraz.) Ako chápem, že v zime bude chladnejšie, ale vtedy ho viac navrstvím, dám teplejší sveter a podobne. Dostala som kritiku, že teraz len teplejšie nohavice, sveter a bunda..ale mne to príde rovnaké, či má dieťa teplé nohavice a bundu alebo overal..pritom overal je praktickejší pre malé dieťa, nefúka po chrbte, keď šantí po ihrisku a zohýba sa...fakt nechápem, prečo sa tak strašne overaly odsudzujú a sú podľa mienky ľudí len vtedy, keď sneží...Ako to máte vy?

petamich
14. sep 2024

Moj rocny nosil softshellovy overal na jesen, zimny overal som mu v tomto obdobi nedavala, na ten cas este pride (neviem aky overal myslis)

vanilkovazmrzka
14. sep 2024

Oblec svojmu decku to co uznas za vhodne ty, co ho hodnoti modna policia??

tani777
14. sep 2024

Ja som tiez davala softshell overal na jesen,za mna overal je uplne genialne oblecenie pre deti (ok,nie v case odplienkovavania 😁)..a neznasam reci typu "co im oblecies,ked bude vacsia zima"..sak,obleciem viac..ked mi je raz zima,ze chcem aj pancuchy,tak si dam aj pancuchy..a takisto dietatu,ked na nej vidim,ze v 10 stupnoch je jej zima,tak jej dam nieco teplejsie..a ked v nule jej je teplo a nechce rukavice/nakrcnik/panuchy..tak nenutim..
Kasli na reci druhych,ty poznas svoje dieta,oblec ho podla vasich potrieb 😊

ukgirls
14. sep 2024

podla mna to nebolo myslene ako rozdiel overal-a bunda-ale ze ho naobliekas ako cibulu spoti sa a prechladne .. este nieje pocasie na cibulovanie dietata .... zas aj neaku tu imunitu musi budovat ... kazdopadne su aj lahsie overali nie do zimy .. ale matka si predsa ty- tak neaku tu kritiku znesies nie? a aj tak si spravis po svojom .. keby som mala za kazdu kritiku ci radu aj ked dobre mienenu zaklada temu na konovi -tak tu asi nic ine kazda z nas nerobi ...pouzi selsky rozum spolu s materinskym instinktom a skus vychovavat bez internetu

autor
14. sep 2024

@ukgirls Slušne som sa opýtala na názor, keď Vám moja otázka vadila, nemuseli ste odpovedať. 🙂 Samozrejme, že si spravím po svojom, len som chcela zo zvedavosti opýtať, ako to majú iné mamičky. Pekný deň.

patka06
14. sep 2024

Nie je overal ako overal, predpokladám, že si dieťaťu neobliekla zimný určený do snehu a mrazu. Takže ak máš tenký prechodný nepremokavý overal - je to ok, ak je to pre teba praktickejšie ako bunda a nohavice.
Pre mňa je overal u dieťaťa, ktorí už chodí nepraktický a dávala som zvlášť bundu a zvlášť nohavice.

deby3
14. sep 2024

Moje dieta nosilo len overal, vsetky bundy nepouzite. Ma tri roky, vzdy, ked sa ochladilo pancuchy, body a overal a takto celu zimu. Mali sme rozne hrubky overalov. Ale ano, bolo skoro jedine. Mne pridu rifle a bunda pre male dieta ako neprakticka blbost. Aj teraz bude mat overal a je mi jedno, co robia ini.

maryetta
14. sep 2024

Zalezi aky overal. Hruby. Tenky. Ja mam 8mesacnu a davam jej leginy. Svetrik. A v kociku je sice tak aj deku.

13uzivatelka11
14. sep 2024

Ved hádam mu nedávas zimný overal... Sú aj jesenné...

autor
14. sep 2024

@deby3 presne takto to vnímam aj ja, a taktiež mi príde, že daktoré detičky sú oveľa viac oblečené ako moje v konečnom dôsledku, ale na mňa sa zle pozerajú, kvôli tomu, že majú overal spojený so zimou, hoc môže byť tenší ako mnohé bundy... ďakujem aj ostatným za odpovede. Snáď ešte prídu teplejšie dni a na chvíľu sa táto dilema odloží 😃

basulaak
14. sep 2024

Jesenny softshell, toto bol november 10-12 stupnov, 1,5r. Idealne pre tak male deti, krize niesu hole. Zimny by som nedala pri tychto teplotach. Takze softshellovy smelo obliekat! 🙂

beata_k
14. sep 2024

Vzdy overal ( jesenny a zimny) Nikdy som dieta nemusela napravat pocas hry. Ja som nohaviciam a vetrovke neprisla na chut.

klip0
14. sep 2024

Ale myslíš zimný overal alebo jesenný softshellovy ?

silvike
14. sep 2024

Ja som vobec takyto nazor nepocula. Normalne som detom davala aj take jesenno-jarne overaly. Mali sme velmi prakticke, pohodlne. My sme teda vyuzivali bezne celu jesen aj v jari. V zime samozrejme tiez, ale zimny hrubsi. Ja som sa vobec s takym cudnym nazorom nestretla, ze overal nie, ze overal je len na zimu. Je kopec aj tensich aj jemne zateplenych overalov na prechodne obdobia.

svetlonos
14. sep 2024

Tak 10 Stupňov... Ja som bola včera so skolkarom na logopedii. Lialo ako z krhly, dáždnik bol čistý vtip. Mal rifle, pogumované vylepšené gate do dažďa a rovnakú bundu. Ja len rifle, takú tenkú ale teplejšie mikunu a softselovu bundu.
Jeho triaslo ze mu je zima a ja by som kludne brala aj skafander pre mňa! Fúkal silný studený vietor, do toho ten lejak. Čakali sme 5 minut na taxík. Bolo to ráno, od večera už má bolelo hrdlo, nádcha do toho. Takže v takom počasí kludne overal zimný do snehu hrubý termo - upne bez hanby. Keby mali, navleciem si ho tiež 😁
Ale ak je 10 stupňov, neukazuje priveľmi, tak zimný by som asi nedala. Ja dávam vlnené overal, pod to vlnené body, pulóvre legíny- tiež vlnené. Malemu je teplučko. Keď poprcha tak softselovy. Ale tiez zalezi - hra sa ti maly niekde na tráve xi v piesku? Je v pohybe alebo vacsinou sedí? Ja obliekam 95% overaly. Tomuv4 ročnému tie dvojdielne pogumované do dažďa alebo tiezvsoftsel overal. Je to super.

galina691
2. okt 2024

@basulaak prosím ta a pod overal na nohy aj pančuchy ci nie?Ideme na na výstavu so psom a mame softshelovy overal s flicom a neviem ci treba ešte dačo pod.maly ma 20mes.

basulaak
2. okt 2024

@galina691 jasne ja som davala tenucke pancusky.