Ako obliekať februárové dvojičky?

vanessa0311
21. aug 2024

Ahojte čakám dvojičky koncom februára, možno prídu skôr ako to býva u dvojičiek 🙂 a rada by som bola ak by ste mi dali rady ako obliekať takéto bábätká. Poprípade koľko ks z čoho si mám zaobstarať. Ďakujem.

anjelicek26
21. aug 2024

No dvojicky sa ti kludne mozu narodit uz koncom decembra, ze ano... bohuzial tam by som ratala s tym, ze to budu uplne zimne babatka... nas je narodeny zaciatkom marca, kym sme poriadne isli von, kedze bol predcasny..tak sa uz aj oteplilo... zimny fusak sme vyuzivali maximalne mesiac... do neho ale len polodupky, body, mikinu, ciapocku... prehriatie je horsie ako chlad...

marianarem
21. aug 2024

@vanessa0311 Tak zaobstaraj si nejake teple oblecenie, ale netreba vela. Uvidis ba dietati, ako velmi bude treba ho zabalit. Moj ked sa narodil (v decembri), tak chcel byt zabaleny velmi. Ozaj ze doma v miestnosti mal na sebe dupacky s dlhym rukavom, na tom este sveter, na tom zavinovacku alebo perinu a na hlave capicu. Ale potom den po dni zhadzoval vrstvy. Zimu poznas podla chladneho krku, v horsom pripade fialove pery, trasenie, ale to by uz musela byt ozaj kosa. Teplo podla scervenania v tvari. V obidvoch pripadoch bude dieta aj nespokojne a da to najavo. Ja som mala pre maleho jednu zimnu bundu, dva svetre, jeden fusak, teplu bavlnenu capicu. Rukavice nebolo treba, sal ani nic podobne tiez nie, babatka maju kratsi krk. Aspon mne to tak prislo, ze sal by nebolo kam dat. Ponozky sme mali, ale tie si maly skopaval, najlepsie boli prenho dupacky. Pancuchy nenosil vobec.

anavixy
21. aug 2024

To iste co pre jarne dieta len navyse zimne overaly a ciapky, ja som pre jedno dieta mala 2 na striedanie a stacilo.. pod overal ich nebudes nijak zvlast babusit (staci to co maju normalne doma, bod, leginy, dupacky, svetrik max) a novorodenci budu stale bud v overale a fusaku alebo zakryte dekou.

lucia13022023
22. aug 2024

Ja mam februárové dieťa. Využili sme prvé mesiace pyžamka (niekto to vola dupačky), body zavinovacie, legíny alebo tie polodupacky co majú zavretu nohu, tepláky, mikiny, dva overaly.
Potom také ze čiapka, ponožky, latkove plienky sú samozrejmosť.
Ale nič extra, nie som za naobliekanie dieťaťa, doma budeš predpokladám kúriť a vonku bude v hrubom fusaku.

vanessa0311
autor
22. aug 2024

Ďakujem za rady 😊