Ahojte žienky a mamičky.
Ako ste obliekali svoje deti narodené v júni? Prvá dcéra sa narodila v decembri a tak nemám vôbec žiadne malé oblečkov na leto…za každú radu ďakujem ❤️
Kúp overalové pyžamká, body s dlhým aj krátkym rukávom, tenké tepláky, tenší svetrík pre istotu, ponožky. A uvidíš podľa počasia a dieťaťa, či bude viac v dlhom alebo krátkom.
@heln aj keby boli horúčavy tak treba čiapku? 😧
Nie. Však nežijeme na Sibíri
Kúp bodynka s krátkym rukávom, v júni môže byt aj viac ako 30C.
Ja som prvého rodila v júli a teda ja som mu obliekala aj dlhý rukáv v lete, pančušky alebo nohavice a ponožky a ešte som ho prikrývala tenkou dekou. Keď boli vyslovene horúčavy, dávala som aj krátky rukáv, kratasky, resp opalovačky s ponozkami. Podľa mňa novorodenec ti znesie vo vnútri dlhý rukáv, tam tak teplo nie je, ako vonku.
A čo sa týka čiapky, kamarátka pediatricka mi prízvukovala, že čiapku určite treba u malých detí vždy.... Ze by som neverila, koľko detí chodí so zápalom ušiek na pohotovosť, aj v lete, že malé bábätká sú na to veľmi náchylné... Takže ja som
čiapku dávala vonku vždy, aspoň takú tenkú, letnú aj prvé aj druhé leto, keď mal už rok.
Záleží, kde bývaš. My v BA a tu bývajú niektoré letá naozaj extrémne horúčavy. Môj syn sa narodil v júni v najväčších horúčavách, bolo vtedy 38 stupňov. Pediater mi prízvukoval, že ho mám obliekať veľmi naľahko, lebo mu hrozí prehriatie. Takže cez deň nosil len body s krátkym rukávom, žiadne gate ani čiapky. Keď spinkal v kočíku, zakryla som ho bavlnenou plienkou, nie kvôli zime, ale aby sa nespálil od letného slnka a podvečer zase, aby ho niečo neuštiplo. Na noc som ho dávala do bavlnenej úplne tenučkej zavinovačky, takej ulitky, lebo sme mali aj v byte 29 stupnov. Čiapočku som mu dávala až neskôr v auguste, keď trochu popršalo a potom nosil aj opaľovačky a ponožky, postupne aj gate, ako sa ochladzovalo.
Nas mal dlhy rukav a take velmi vzdusne nohavice. Ponozky a tiez ciapku sme davali, ale iba taku tenku. Narodil sa v Juli, bolo 28 stupnov
body s kratkym rukavom, tenka ciapka, ponozky.... lenze moze sa stat, ze babo bude zmrzlos, ako to moje a budes musiet poriadne poobliekat aj ked bude teplo, dupacky, svetrik, a zakryt. nikdy som to nechapala ked som to videla, az ked som to zazila.