Ako obliecť dieťa do autosedačky?

15. sep 2024

Ahojte. Viem, ze do autosedacky musim zapnut pasy na nie hrubu vrstvu oblecenia. Ako by som mala teda dieta obliect, ak ho chcem ist v zime kocikovat, ale musim sa na miesto dopravit autom a teda pouzit na cestu autosedacku. To ho mam potom uz na mieste vytiahnut z autosedacky a prezliect do niecoho tepleho a potom ho dat do hlbokeho kocika? A este jedna vec, ked som si skusila dat hruby fusak do autosedacky s novorodeneckou vlozkou cez pasy, priestor na dieta sa tak zmensil, ze pochybujem, ze tam niekde este dieta zmestim.

danyelia
15. sep 2024

Ahoj, no 4 deti mám, ale toto by mi nikdy v živote nenapadlo riešiť...normálne som ho obliekla na prechádzku do kočiara, rozopla overal, aby mu nebolo veľmi teplo v aute a povolila, resp. nastavila pásy na autosedačke a deti sa tam ,,zmestili,, vždy bez problémov...

really8
15. sep 2024

Fusak do vajicka nepatri a ano mala by si obliect v kociku do overalu. Je to otrava ale tak je to spravne

dzejsik
15. sep 2024

do vajicka su take deky / fusaky urcene priamo na vajicko

petronellla87
15. sep 2024

Áno obliekla som ju normálne prikryla dekou preniesla do auta. Po príchode som ju v aute dala do teplého overalu a do fusak do kočíka

really8
15. sep 2024

@dzejsik vyrabaju sa ale znizuju bezpecnost

anavixy
15. sep 2024

Ano, presne tak. V aute obliekam/obliekala som.

autor
15. sep 2024

@dzejsik ja praveze mam taky fusak s otvormi na pasy, ale ked som si to skusila aj s novorodenecekou vlozkou, podla mna sa mi tam uz dieta nezmesti, lebo ten fusak je taky hruby. Ibaze by som tu novorodenecku vlozku vybrala?

really8
15. sep 2024

Ty nechapes ze ten fusak tam davat nemas? Znizuje to bezpecnost vajicka.

autor
15. sep 2024

@anavixy a ake vrstvy oblecenia si davala do autosedacky? A potom si v aute prelozila dieta do hrubeho fusaku a do kocara? Alebo si este pridala nejake vrstvy oblecenia? Neviem si to vobec predstavit.

zzuunnaa
15. sep 2024

odporúčam dieťa obliekat do merino oblecenia, jednak je to vlna a jednak aj keď by sa mierne spotilo tak nebude cítiť chlad. A na vajíčko odporúčam taku kuklu od enfant, ja na to nedam dopustiť, paráda, v zime keď som dávala malú na kociar s autosedackou.

zzuunnaa
15. sep 2024

https://www.najhracka.sk/7am-enfant-fusak-car-s... sú rôzne druhý toto mi našlo ako prvé

pralinka86
15. sep 2024

https://www.emitex.cz/sk/p/zavinovacka-bea-craz...
Taketo bolo fajn, pasy idú cez ten "fusak", nie je to az tak hrube ako klasický fusak.. dieta len prenesies, zabalis do toho/rozbalis podla potreby..
A este poda mna je super mat jedno body z merina alebo outlast. Su to termoregulacne materiály, na cestovanie či do nosica perfektne podla mna. Kľudne aj bazarove. Su rastuce, vydrzi nejaky cas

autor
15. sep 2024

Podla toho asi moja predstava o tom, ako v zime nacvaknem autosedacku na podvozok kocara a mozem sa ist prechadzat asi nebude realna? Budem mat januarove babatko.

luliu
15. sep 2024

Autosedačka slúži v aute, nie na dlhé prechádzky, je to nevhodná poloha pre dieťa. Je rozdiel vybehnúť tak do obchodu, či k lekarov a ísť sa na hodiny prechádzať. Mala by si myslieť na dieťa, nie na to, aby to bolo jednoduchšie pre teba. A v autosedačke je nebezpečné mať naobliekane dieta

lasona
15. sep 2024

Dieťa som vždy vyzliekla z bundy , overalu a tak zapla do sedačky. Potom rýchlo zakryla dekou, keď už bolo priputane. Neboj za tu chvíľu ti nezamrzne. Alebo riešenie je ešte vyhriat dopredu auto a tak ísť potom s dieťaťom. Dieťa z vajíčka som vybrala, obliekla bundu/overal a dala do hlbokého kočíka. Vajicko som používala malo na kocikovanie.

vkatush
15. sep 2024

Môj bol decembrový. Do auta šiel v bodyčku a mikine/svetri. Keď som ho chcela dať do kočíka, normálne v aute som ho obliekla do overalu/fukasu a tak do kočíka. Robila som to aj keď bol novorodenec, keď mal rok a budem to robiť aj teraz, keď bude mať dva (resp už sa postaví vonku a rýchlo dáme vetrovku).

jullyeverest
15. sep 2024

Ženy toto čo tu čítam. Fakt nechalvate dieťa v hrubej vrstve v autosedačke? Pozrite si prosím nejaké video z crash testu, či si o tom aspoň prečítajte. To nemusíte ani tie popruhy zapínať. 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

autumm
16. sep 2024

A prečo sa chceš prechádzať s autosedackou?😀 ved tu nechaj v aute. Na prechadzky slúži riadne hlboká vanička. V autosedacke stačí keď bude mať bodycko, teplacky. Keď zastavíš, oblečies mu overal a dáš do kocika v ktorom pravdepodobne budete mat fusak. Toto bude stačiť ajajaj.

jullyeverest
16. sep 2024

@autumm autorka nespomína kočíkovania v autosedačke. Píše že na kočíkovanie sa musí dopraviť niekam autom. 😀

really8
16. sep 2024

@jullyeverest ale spomina: Podla toho asi moja predstava o tom, ako v zime nacvaknem autosedacku na podvozok kocara a mozem sa ist prechadzat asi nebude realna? Budem mat januarove babatko.