Ako obliecť bábätko do kočíka?

15. sep 2024

Ahojte viete mi poradiť? Mala ma 5 mesiacov, som prvorodička nemam skúsenosť. Ako ju mam obliecť? Ešte je ho vanicke, fusak prechodný mi ešte len príde. Takže zatiaľ použijem deku. Len neviem odhadnúť...bojím sa aby jej nebola zima. Podľa čoho sa mam riadiť? Ďakujem moc.

patka06
15. sep 2024

Koľko vrstiev máš ty, rovnako obleč aj dieťatku

gumkac19
15. sep 2024

Ja som svojho obliekala: dlhé body, tepláky, ponožky, čiapka, flísovy overal a deka
Takto bol vo vanicke, za krkom bol vždy teplý nebola mu zima

thirstymonk
16. sep 2024

Teraz je take pocko, ze tazko povedat. Neurob hlavne tu chybu, co robi 99% vsetkych matiek, ze deti babusia jak keby bolo minus dvesto. Vcera bolo u nas 12°C, mladej som dal teplaky, tricko s kratkym rukavom a mikinu s dlhym rukavom. Koniec. Na hlavku len kapucnu. No a lezala na deke aj som ju dekou prikryl. Ale ked bolo 33°C, braval som ju bez deky, bez vsetkeho len v plienke. Na holaka. Aj to bola furt cervena jak rak.

Vychadza to z pocitu, ze babatko je malicke a teda mu musi byt furt zima, ale je to blbosť. Babatka maju tzv hnedy tuk, ktory ich teplotvorbu zabezpecuje energiou.

Uplne kludne zhruba tak, jak tu pise kolegyna vyssia. Jak oblecies seba, tak oblec aj dieta. Uplne ma rozculuje, ked je +30, mater v podprde a krataskoch takych, ze jej pol riti trci a decko v kociari nababusene v mikine a ciapke. A este prikryte. To je super sposob, ako mu nicit imunitu.

titla
16. sep 2024

Leziacemu babetku v kociari som v chladnejsom pocasi davala o vrstvu viac ako sebe. Predsa len, nehybe sa tam. Ked som si nebola ista, radsej som dieta navrstvila, aby som mohla pridavat/uberat vrstvu podla potreby. Nie je taky problem hodit do kocika o deku naviac a pouzijes v pripade potreby. Radsej viac tenkych vrstviev z ktorych mozes ubrat ako hruby fusak.

jaskolka
16. sep 2024

Ja mam májovú, v septembri teda mala 4 mesiace. Už nepamätám aké bolo presne vtedy počasie (pred 2 rokmi) ale ja som zvykla dávať klasika body, tepláky alebo dupačky, papučky, mikinu, tenkú čiapočku. V kočíku som prikryla dekou, podľa počasia som ten vrchný kryt bud celkom dala, alebo len tak "napoly". V taške v kočíku som vždy mala ešte jednu deku ako záložnu. V septembri je počasie také, ze rychlo sa to zmeni.
Ono dieťa sa síce veľmi v kočíku nehýbe, ale zároveň aj ten kočík je izolácia, plus keď máš kryt na ňom, tak to je vlastne vrstva navyše.
Prechodný fusak som dávala až neskôr, keď sa fakt ochladilo

lucia13022023
16. sep 2024

Ja by som dala dlhé body, legíny, overal taky teplakovy. Samozrejme čiapka, ponožky.

karmen118
16. sep 2024

Ja som obliekala deťom v tom veku flísový overal taký tenší a pod to som dávala body s dlhým alebo krátkym rukávom, tenké alebo hrubšie tepláčiky príp. legínky - záleží od počasia a ponožky, ak sa na jeseň ešte viac ochladilo tak mali pančuchy namiesto ponožiek a na to ponožky/teplé capačky a na bodynko som im dala ešte mikinu, prípadne na overal prechodnú bundu, keď už sedeli v kočíku. Na hlavu čiapočku, ak sa viac ochladilo tak aj nákrčník. A mala som dekový fusak do kočíka a ten som buď zazipsovala alebo nechala otvorený ak bolo teplejšie.

maryetta
16. sep 2024

Zalezi aj kde. Teraz napr na vychode bolo lepsie pocasie. Teplejsie.
Kazdopadne aj vanicka uchrani pred pripadnym vetrom.
To ze teraz bol velky teplotny skok.
Kazdopadne napr ja davam body, pancusky alebo leginy. A vcera ked sme boli von-bolo 13stupnov tak som jej dala taky tensi overal. Ale moja uz ma 8m a je v sportovom kociku.
Este sa ma oteplit tak fusak-deku som este nechcela davat.