Ahojte, momentálne dcéra nosí podľa počasia demar snehule a bf zateplené celoročky. Vlani začala chodiť až na neskorú jar, takže skúsenosť ešte nemám. Čo nosia deti po zimných topánkach ? Opäť nejaké celoročky ako na jeseň alebo už rovno tenisky ?
@zuzubb007 a prechodné niesu že na dva týždne ? Vynosi to to dieťa ?
naše deti išli hneď do tenisiek
Záleží od toho z akej lokality si. My sme Žilina okolie a vynosila mi aj prechodné lebo tu býva chladnejšie ako v južnejšich mestách.
teda naši vačšinou už idú do tenisiek, lebo jar príde vačšinou velmi rýchlo, oteplí sa skokom o 15 stupnov, prechodné veľmi nevyužijeme
Prechodne topanky su udajne do plus 5 stupnov. Aspon tak mi zatial povedali v predajni, ked som kupovala. teraz sa take asi na vacsine slovenska daju uz nosit. Aj ked predpokladam, ze sa este ochladi. Kupovala som vzdy kozene, nie nizke, ale clenkove, alebo "botaskove" s membranou. Nohy nikdy nemal studene a vynosi to kludne aj cez leto.
mam 2 rocnu a dnes mala na nohach take kvazi tenisky z protetiky. prechodne topanky nemala ani vlani, nikdy som prechodne topanky nekupovala ani starsej dcere, za mna je to zbytocnost. vyssie niekto pisal, ze tenisky pri 20 stupnoch, moje deti pri 20 uz su vonku okolo domu bose a medzi ludi v sandaloch.
zalezi kde byvas. U nas ani v zime nenosia zateplene 🙂 takze na jar idem do nizkych prechodnych a aj to rpeto, lebo byva vlhko a dost prsi, takze pri teniskach by mali nonstop mokre nohy
Bývame v BA, preto som skôr naklonená tiež za tenisky. Samozrejme nie úplne tenulinke letné platenky ale nejaké normálne. Veľmi sa mi nechce na pár dní kupovať topánky za povedzme 70€ keď o chvíľu nato v nich bude mať spotené nohy.
Prípadne ešte mi napadlo že teda rovno tenisky ale na začiatku do nich dávať teplejšie merino ponožky. Nie hrubé samozrejme ale že trochu skoriguju ešte ten chlad
@cookie29 toto som si neuvedomila. Takze lepšie sú na jar s nepremokavym povrchom ? Koža atď ?
My sme zo Žiliny a minulý rok sme zo zimných rovno skočili do tenisiek, ale vždy kúpim aj jedny nízke kozene
mne nosila prechodne, ale aj v lete ked sa nedalo behat napr. v sandaloch, topanky na tento sposob https://eshop.protetika.sk/produkt/dina-pink/Jg... (cize kozene, vyssie.. mali sme rozne znacky ale veru nepamatam vsetko)
nepremoklo to, teniska podla mna nie je klasicka na behanie pre male deti. Potom aj starsia isla do velmi podobnych topanok.
Nie som zastanca 20tich parov topanok :DD zimne cizmy, gumaky, letne sandale, a univerzalne celorocne taketo, a neskor sa pridali turisticke nepremokave topanky a tenisky.
Tak neviem prechodky moje deti nosili marec-april-zaciatok maja... kozene nezateplene poltopanky... ano teplejsie dni prehodili na tenisky, ale ked bolo vlhko, tak tie impregnovane kozene boli ideal...
Jedny podla mna nestacia.. gumaky na kaluze a ked je mokro, po dazdi, do blata, to je naj... Kozene prechodne/celorocky su tiez fajn, pozeram take trosku vyssie, po clenok.. lebo to môže nosiť zhruba od 10st do neviem kolko... Tenisky pozeram zase uz take vzdusnejsie, ked uz je nad 15-18 zhruba .. na vlhko ale stale posluzia aj celorocky kozene ci s membránou topanky
Posledne roky je tak premenlivé pocasie, ze nevies ako bude
u nas su to prechodne, ale tenke, nezateplene, nepremokave. ked prsi, tak gumaky, ale ked je len po dazdi, tak toto staci.
u nas praveze tenisky sa moc nenosia, syn potom v lete strieda sandale a platenky (napr. superfity).
Jasné vynosila aj ja nosím prechodné vždy 2 mesiace na jar a 2 mesiace v zime, členkové topanky
zalezi kde byvas... ak u vas vela prsi a chodite vonku, tak budes mat tenisky mokre jedna radost. A gumaky, cizmy, snehule sa odporucaju len vynimocne a na kratky cas. Takze Ti treba prechodne topanky. A za mna ano, kozene su lepsie. Ja by som sla do nizkych, nech moze clenok pracovat. A neviem ake velke mas dieta, ale pri tych ensich velkostiach zvykne nozicka rychlo rast.
@cookie29 ono vlastne ale kožené nízke prechodné sú to isté ako kožené tenisky či je tam nejaký rozdiel ?
nie je... ale klasicke tenisky sa mysli skor textilne, mesh a podobne
ja som nasej akurat objednavala na jar krasne tenisky z detskaobuv.sk, uz sa tesim ako ich bude nosit
Po zimných sme kúpili tenisky...nozka rastie, netreba mu milión topánok, ktoré aj tak nestihne vynosit..zimné nosil asi 3 mesiace...teraz ma už tenisky...ak nasnezi, dám opäť zimné...
Môj nosil po zimných vždy už kožené tenisky/celoročky nízke. Tento rok mu ale noha vyrástla zo zimných skôr, tak som kúpila vysoké celoročky nezateplené.
V Ba podla mňa stačia nízke kožené tenisky/topánočky. Pozri napr bf protetiku. Moji sa už v strede marca v prechodných potili. A ešte gumáky k tomu. Neskôr dokúpim plátenky/látkové tenisky.
Je to este male dieta. Noha rastie rychlo. Stavim sa, ze sandalky uz budes kupovat o cislo vacsie a teda aj tenisky. Teraz kupujem nizke clenkove celorocne kozene. V lete sandalky a platenky. V jeseni su topanky od jari uz male.
Prechodné topánky vyššie ako tenisky a nie vyteplene, tenisky keď je až naozaj teplo 20 stupnov