Ja už akože naozaj nemám na toto silu a nervy ale tak priebercive dieťa som fakt nezažila ešte. Nič sa jej nepáči, nič nechce, žiadna vec čo jej ukážem dá jej nepáči ale tie hnusné handry ako široké nohavice a oversize handry to by nosila ale je nízka a chuducka má 11 rokov ale nosí veľkosť 134 140 tie veci čo sa jej páčia vyzerajú hrozne na nej ... Legíny nosí len čierne , tričká len stále dookola tie isté ktoré sa jej pohodlné nosia áno je to ok ale má kopu pekných veci a ona to nechce ...... Ako ste to riešili ? Ja už vážne na toto nemám nervy, však si budú myslieť, že jej nič nechcem kúpiť alebo že je chudiatko čo nemá čo na seba , nieje to rozmarne decko už je vyspelá na svoj vek a veľmi rozumna ale toto jedno proste stále nezvládam
@kajda2211 u nás si staršia vyberá už oblečenie sama, ja len pozriem či na danú príležitosť je vhodné. Nad vkusom sa už veľmi nezamýšľam lebo by sme sa nezhodli asi nikdy.
Problem nie je v dcere ale v tebe. Vsak trosku nadhladu. Ty si nebola ina, tiez si nosila podla dospelakov nepredstavitelne handry. No a? Vsak si z toho vyrastla. Ci nie?
11 ročná si už dávno vyberala oblečenie sama - bežne nosila čo sa jej páčilo a v čom sa cítila dobre. Ani som sa nesnažila ponúkať jej čo sa páči mne - to by sme sa zhodli tak 1 zo 100
Ja som riešila len aby to bolo čisté / vypraté a nebolo zodraté, deravé, žmolkové
Mám 8 ročnú.Len periem.Oblecenie si vyberá sama.Ako sa oblečie,tak je.Pri nakupovaní trošku usmerním ale má rada pohodlné veci typu tričká a rifle.
Toto som ja nenavidela ako pubertiacka, ked ma mama este chcela navliekat do volanikov, masliciek, baleriniek, pancusiek, ruzovuckeho oblecenia s potlacou nejakych detskych animovanych hrdinov a ja som uz mala svoj styl. Nevravim, ani mne sa nepaci ta dnesna moda pubertiakov, ale nekaz si zbytocne kvoli tomu vztah s dcerou.
Absolútne by som to neriešila, nech nosí to, čo sa jej páči.
A čo chceš aby nosila? Leginky a sukničky? Veď ju nechaj. Nosia sa široké rifle, rozgajdané tričká a mikiny. Chce byť ako ostatné baby.
@kajda2211 dcéra má 9 a rias si vyberá veci sama. Začala približne v 7 rokoch. Aj predtým som sa jej pýtala či sa jej páči niečo ale kúpila som veci ak bez nej. Teraz už ozaj len s ňou. Ona si vyberie akurát máme problém. Nosí veľkosť 164 prípadne dámske s. A z toho si aj málo čo vyberie.
@kajda2211 preboha, veď ju nechaj nosiť čo chce, pokiaľ to nie je vyslovene vulgárne odhaľujúce či etický nevhodné (tepláky do divadla). Ved je v puberte, o pár rokov sa sama zasmeje na tom čo nosila
@kajda2211 čo si budú myslieť cudzí, je pre teba dôležitejšie, ako to, ako sa cíti dcéra..
Píšeš, že je mentálne vyspelejšia, podľa mňa sa hľadá. to, čo robíš, bude mať za následok jediné, že sa pokazí váš vzťah...
Dohodnite si pravidlá, napr., že do školy nič roztrhané, vulgárne, odhalené, ale inak, nech si vyberie oblečenie ona.
Na voľný čas ju nechať, nech sa navlecie hoci do vreca.
Už sestrina 4 ročná si vyberá čo si bude obliekať, ráno do škôlky nestíhajú lebo plače že ona si neoblečie to čo chce mama 😀
Je pravda že keď vidím doobliekane dievčatá a chlapcov si poviem či toto rodičia dovolia. A mám pocit že deti chodia horšie a horšie oblecene.
Mám tri male deti, nemusím to zatiaľ riešiť, ale keď chce mat dcéra nejaký štýl že velka mikina, čierne oblečenie atd, išla by som s ňou na nákupy a hľadala s ňou pekne veci ale v rámci jej štýlu. Už ju asi nezmeníš.
Mam 11rocnu a styl ma rovnaky ako pises..aj jej vrstovnicky v okoli...cierna,seda...oversize velkosti...mne sa ta moda celkom paci,ale nie všetko dcére pristane,tak sa ju snazim usmernit ...da aj na moj nazor a snazime sa o nejaky kompromis...napr.vcera sme boli nieco kupit a priniesli sme domov 2ks sede a 1 cierny😀
moja ma 5 a uz asi rok si vybera sama co chce ..zasiahnem len ked ju napadne nejaka blbost napriklad dlhe tricko v horucave, alebo ak si vyberie nieco nevhodne k tomu kam ide, napriklad sukna na ihrisko .. ale ani natom netrvam vzdy .. proste nestoji zato sa s nou o vsetkom dohadovat, ved je to v podstate jej sposob “prezentacie”. Ja nosim uplne iny styl nez ona, ja som sportovy typ a dcera by mala saty najracsej kazdy den, a ruzovucke hlavne :D ale ved nech nosi v com sa citi dobre 🤷🏼♀️
Veď ju nechaj nosiť čo chce. A oblečenie kupuj len spolu s ňou. Tak sa vyhneš plnej skrini odevov ktoré nebude chcieť nosiť.
Nechaj ju nosit,co sa jej paci. Ja som musela nosit v detstve to,co mi mama nakazala a to boli otrasne tetkovske kostymi a podobne veci. Strasne som sa hanbila aj sa mi spoluziaci smiali.
@henikap123 to fakt si pomyslis, že toto rodičia dovolia??? Také mi napadne, len keď vidím malé dievča v opatkoch.
Oblieka sa tak ako všetky baby v jej veku. Čo chceš aby nosila? Pamätám sa ako mi stará mama hovorila, že jej mama penila, že nosí nohavice a nie sukne… okolo roku 40-50. Teraz sa nad tým nikto nepozastaví. Móda sa vyvíja, aj vkus každej z nás. Rešpektuj to. Už je vo veku, kedy nemáš šancu donútiť ju k tomu aby nosila čo jej rozkážeš. Mne sa tiež nepáči to, čo nosia dnešné dievčatá, ale nepáči sa mi vôbec ani to, čo som nosila v tých rokoch ja. V živote by som sa teraz tak neobliekla, vyzeralo to strašne, mama len krútila hlavou. Vtedy fičalo emo a scene móda či jak sa to volá. Linky na pandu, ofina ružovo čierna cez pol tvare, natupirovane vlasy. Strašné niečo. Myslím, že každá z nás si niecim podobným prešla a hľadala sa. A asi žiadnemu rodičovi sa to nepáčilo.
@aeruginosa ja som nikde nepísala volaniky a neviem čo všetko ...... Ide mi o normálne oblečenie pre slečnu, že ani z toho normálneho sa jej nič nepáči ... A bola by som šťastná keby mi tak vedela sama ukázať čo chce a kúpim LENZE ONA NIKDY NEVIE a jej to je jedno toto sú jej odpovede na všetko či je to jedlo, obliekanie či je to čokoľvek ................... Tak ako jej mám kúpiť niečo čo sa jej páči keď neviem čo sa jej páči lebo keď sa jej spýtam tak ona nevie ????!!!!!!! Kto tu píše o volanikovh ja isto nie
@kajda2211 neboj sa to pride casom. Uvidi na spolužiačkach a povie ti co by chcela. Ja by som to tak uzavrela, ze sleduj co ma kto oblecene a co sa ti paci a pojdeme potom spolu na nakupy a spravime si pekny den. Na nákupoch si pekne sadnes a budes cakat s cim pride sama, lebo nic nie je otravnejsie pre deti ako chodit za nimi a toto a toto a toto.
@kajda2211 dcere sa niektore veci zapáčila,az ked si ich oblecie...skus navyberat kusky v obchode a nech skusa...
@betulinka1 nemusi to prist 😀 ja som v 11-12 rokoch nosila sirke kapsace a svoju vlastnu 'modu' (nezavislacku😅), neznasala som vsetko typicke dievcenske oblecenie..a ostalo mi to doteraz, takisto dcere nekupujem ruzove suknicky a volanikove saty..
Mám 11rocnu a je mi jedno čo si oblečie pokiaľ to nepôsobí lacno to znamená nemá výstrih po pupok, croptop ktory jej ledva prsia zakrzje a mini sortky čo vyzerajú ako nohavičky. Takže oversize je úplne v poho aj čierna farba
Chodte kupovat spolu. Nech si vyskusa a ked ste uz na nakupoch je lahsie prist ku kompromisu a usmernit. Onotie deti postupne budu tiez vidiet ze ich spoluziacky sa zacinaju obliekat inak a trosku stylovejsie a postupne sa to vykrystalizuje
@kajda2211 😃To som pisala svoju osobnu skusenost, ktorou som chcela povedat, ze vkus matky a pubertalnej dcery sa uz casto rozchadza.
A co sa tyka toho, ze nikdy nevie - pises, ze je vyspela na svoj vek, tak jej normalne povedz v obchode, ze nech si vyberie, co sa jej paci, lebo najblizsie pojdete do obchodu az neviemkedy a dovtedy bude chodit v tom, co ma. Ako ja neviem, podla mna to strasne prezivas… aj to, co si ini pomyslia… Ved ju nechaj, nech si pripadne komentare na svoje oblecenie vypocuje a sama prehodnoti casom vkus alebo aj nie.
Veď tak ju nahaj si nosiť čo chce . :/ nech si ona vyberie veci čo sa jej páčia