Davate este detom zimnu bundu,pancuchy (3roky) ,botasky v tomto jarnom pocasi?zapadne Slovensko
Ja by som uz dala aj tusim jarnu len sa bojim aby neochoreli :/
Dakujem
@13uzivatelka11 no tak som myslela prechodne topanky 🙈dakujem
U nás slnečno 15 - 16 stupňov - už chodíme len v tričku a hrubšej mikine, na nohách tenisky
Poriadna zima ani nebola - pančuchy sa nenosili vôbec
My sme na kysuciach. Pancusky uz nenosi davno. Ale vetrovku zatial ano kedze tu este dost pofukuje. A mame tak 13stupnov. Tak je to ine ako ked napr 17.
Ahoj,my sme na západe.davam celoročne kožené topánky,len po členky výška.softshell bundu , tenkú mikinu, tenká čiapka,bez nákrčníka, pančuchy vobec, tenké tepláky alebo len leginy..velke teplo je už.musia byť spotené.skoro ráno von nejdú škôlkari
U nás teraz 16 a v mikine zo mňa leje. Deti majú normálne tepláky, tenisky celoročne, prechodná bunda.
Pančušky sme tento rok veru ani nevytiahli. Zimnú bundu ešte áno,ráno je zima.. ale domov idu a majú to rozopnute.. poltopanky na nohách...
Zimnú bundu? V BA je teraz 15 C. Akurát sa tak dobre spoti a z toho ochorie
paperku prechodnu, ale pri 16 by som dala este tensiu
Tiež západné Slovensko, dieťa 2r a už dávno nedávam zimnú bundu, pančušky už absolútne nie, tie mala tento rok len vnútri k šatám. Veď by sa roztopila. Treba budovať imunitu. Prave večne naobliekane dieťa skôr ochorie
Také naobliekané dieťa skôr ochorie ako normálne oblečené. Pančuchy ste mali zrušiť už dávno, zimnú bundu jedine ráno nie poobede. Veď sú už skoro letné teploty.
Moja nosi dlhu vestu a pod to tielko,tricko,mikina..ale vcera že už bola na dvore v skolke len v mikine mi povedala,ráno ju vozíme takze tam nerieism moc.ale moja je otuzila,nenávidí oblečenie na sebe,takze radsej takto ako sa spotit keď behajú a potom ofuknut
Nie 🙈 nedavam uz zimnu bundu a pancuchy uz vobec. Aj v zime nosila iba zateplene leginy a na to nepremokave gate, ked boli zo skolky vonku
Sme na východe, ráno je tu okolo 7 stupňov, cez deň 16.
Syn-3,5roka ide ráno do škôlky v teplákoch, prechodné botasky po členky, tričko s krátkym rukávom, mikina, prechod a vetrovka, tenká čiapka. Pančuchy nenosil vôbec,v zime tepláky a oteplovacky. Poobede už ide len v mikine domov.
Dcéra do jaslí ráno to isté, tepláky alebo legíny, pančuchy má len vtedy, ak jej dávam šaty, inak ich ani nenosila vôbec. Takisto mikina, tenká čiapka, prechodná vetrovka,poobede bez nej.
panuchy som nikdy nedavala (BA), ved nikaka zima bola 🙂 leginy a na tom softshellky nepremokave
teraz nosi teplejsie teplaky/leginy, mikina, softshell bunda a ano ten nas uz tenisky, zimne nechce, prechodne nekupujem, na co 🙂
Môj 3 ročný pančuchy ešte nosí lebo sa vonku v kuse vála po zemi, šmýka na plechovej šmykľavke a pod. Bundu ma už prechodnu, pod ňou tričko s krátkym rukávom a mikina, tenká čiapka. Zatiaľ chodí domov v pohode, ani nie spotený, ani nie studený.
@nikpa softshellky nema zateplene, ma len tie obycajne nezateplene nepremokave, ten klasicky softshell tenky a aj to v ojedinelych pripadoch, ked bola fakt zima, teraz uz dlhsie nosi len jednu vrstvu (to som uviedla na ilustraciu, ze ani v zime nechodil naobliekany, nie este teraz)
@nikpa toto je pre mna jeden z fenomenov na MK, uz v nie jednej diskusii som sa nad tym pozastavila :D
Pancusky v ziadnom pripade!!ale deti nosia pod oteplovakmi/softshelkami teplaky, zateplene leginy, atd.co je z mojho pohladu ovela teplejsie nez pancusky.
Teda ja dceram davam take tenke bavlnene, ale minule ma jedna mamicka "poucovala", ze problem je v tej chybajucej medzere medzi ponozkou a leginami :D
Tu su proste pancuchy zlo.
@majka1921 v tejto diskusii ale predsa nejde o to ci pancuchy su alebo nie su zlo ale ci davat alebo nedavat dalsiu vrstvu - za mna nedavat 🤷♀️ a je jedno ci leginy hrube, tenke alebo pancuchy alebo co ja viem co
ja preferujem aj v zime zime leginy, lebo sa mi lahsie obliekaju a ked ideme na cvicenie, kde ma byt vyzuty tak nemusim riesit ako dat dolu pancuchy a hlavne ked ides dnu, tak nebeha v pancuchach, ked mu dam dole vrchnu vrstvu v zime, niezeby mu to nebolo jedno
mojim komentarom som chcela povedat, ze pancuchy uz teraz nedavam (teda ani inu vrstvu navyse) a ano v zime napr. radsej leginy ako pancuchy, to je cele
@majka1921 akoze odpisem hromadne...deti pancuchy nenosia a ani nenosili len to je take erarne slovo...davala som mladsej ked tak leginy a na to troska teplejsie leginy ked tak ...ani oteplovacky enmali len ked bol sneh...a syn nenosi vobec par x mal na sebe spodky.... a bundy som sa pytala preto lebo syn hovori,ze deti do skoly stale nosia zimne bundy a teda ja sa bojim aby chori neboli ,tento rok sa snazim nebambusit doma neprekurujeme najviac 22stupnov mame...ale viete ako potom pocuvam ako deti nalahkp obliekam a clovek sa potom citi cudne ci vlastne to tak nie je 🙈
@majka1921 no, každá mame svoju pravdu 🤷😅 nech je to akokoľvek, hlavne ze je deckam teplo. Ci už v leginach, pančuchach alebo v čomkoľvek. Toto je akurát také blbé obdobie, že pol národa nosí už riflove bundy a druha polovica ešte kožuch 😅 Dnes som na ihrisku videla dievčatko s teplú kuklu na hlave. Ú nás svietilo doobeda slnko, môjmu malému som rozopinala bundu aby sa nepotil...
Ja dávam pančuchy, teplaky, tielko, tričko, mikinu a zimnú bundu aj ciapku a nákrčník. V škôlke ho vyzliekam do pančúch a tricka s dlhým rukavom. Keď idu von tak si dá teolaky a bundu. Od septembra nebol chory ani jeden jediný krat, ak by niekomu moje vrstvenie zdvíhalo tlak, že nemá vybudovanú imunitu…. má 3 roky a zdravý ako repa aj s pančuchami 😉 a aj keď mame v Ba 15 stupňov vzduch fúka ore mna ešte chladný. Ono, každa mamicka chce ore svoje dieťa najlepšej. Niektoré sa potia v tomto počasí tak sa musíš prispôsobiť potrebe dieťaťa.
Syn 2r, západné Slovensko, 17°C dnes doobeda, mal tričko, mikinu, tepláky, tenisky a tenučkú čiapku 🙂 bolo mu teplo. Podvečer mu vezmem aj bundu. Staršia je ešte horkokrvnejsia a tvrdila, že jej stačia šaty s holými nohami 🤣 ale ona je skutočne otužilá, tieto naše "zimy" v pohode absolvováva s prechodnými topánkami.
Ja som včera poobede videla u nás na ulici dieťa v overale má asi 2r.Ked dáš jarnú bundu a mikinu nič sa nestane teraz sú veľké výkyvy ráno bolo 5 st teraz 17
syn ma este zimnu, ale nie je to uplne zimna hruba, skor taka vatovana, pod to samozrejme tricko/mikina, tielko nenosi vobec, ani pancuchy (len ponozky a teplaky)
ma aj jarne tensie bundy, to nechavam na neskor, na taku jarnu tenku bundicku je este zima podla mna. hlavne rano. poobede sa ked tak, da byt aj v rozopnutej bunde
Okres Pov.bystrica . Zimnú bundu už dva týždne nemá ( veď včera sme mali poobede 16 stupňov a ráno 9 ) . Pančušky už dlho nenosia deti ani 2 ročná .
Nosí softshellovu bundu ,alebo mikinu a vestu a tenkú čiapku
Ráno ide v zimnej a v škôlke v skrinke ma softshellku a tu má, keď idú von
My sme dnes boli vonku, tenke teplaky, jarne botasky, tricko sa softschellka a dosli sme spoteni ako mysi. Zimne budndy som vcera oprala
Ani zimnú bundu ani pančušky. Len teplejšiu mikinu pod bundu. A topánky prechodné. Na tenisky je ešte dosť studená zem podľa mňa.