Ahojte, dajte sem nejaké vychytávky ktoré ste si objednali zo SHEIN
preco ľudia stále podporujú toto novodobé otroctvo a handry za tri koruny ktoré sú tak toxické že si to ani neviete predstaviť.. nehovoriac o tom že vydržia 4 opratia a rozpadnú sa
@radulkova mam odtial saty,tricka. Vyprate xy krat a nerozpadli sa. A novinka pre teba,mnohe zname znacky maju otrokarcinu pri vyrobe
@radulkova tak isto je novodobe otroctvo HM, New Yorker, Zara, CA atď. Keď človek nechodí ani tam, iba do sekačov a kupuje iba u overených podnikateľov tak ok. Ale ak nie tak shein nie je o nič horší ako vymenované a podobne značky.
Sklá na telefón za pár centov, obaly, slúchadlá a úžasné šaty na ples.
A teda prala som zo shein oblečenie nespočetne krát a nerozpadlo sa.. resp sa mi to nedeje s ničím ani od iných značiek. Treba vedieť prať šetrne. 😌
@123kika1234 len majú 300% prirážku ako shein
@irusa áno.. suhlasim
@joannita a nie len slovenských. Taký Sinsay nakupuje z Temu a Shein 80% tovaru. Kúpila som deťom pyžamká a na Temu mi vyskočili ako kostýmy policajtov a požiarnikov.
Tak plastovy kryt na hodinky, mala som originalny, ale som rychla az velmi, tresla som do zarubne, kryt pukol, mal asi tyzden, uprimne tu ranu by nevydrzal ziaden kryt…lenze bol to darcek od manzela a tak som expresne objednala zo shein nahradu, je to taky pruzny plast ako hrubsi obal na zosit, ten uz zvladol aj zarubnu, nema na nom co prasknut, cena oproti originalu 10x nizsia
Ja tam nakupujem také boxy látkové spevnené na oblečenie a iné veci a aj také boxy na hračky tiež látkové ale pevnejšie ... Kryty a fólie na mobil to je štandard a teraz napr detské vešiaky na šaty
@radulkova a Slováci nie sú otroci za tie platy tu častokrát? Za svoj plat si ani lepsie dovoliť nemôžu.
shein je spoločnosť, ktorá túto planétu drancuje najviac čo sa týka textilného priemyslu, stačí si o tom trochu zistiť. oni ani nemajú legálne továrne, oblečenie nemá žiadnu kontrolu čo sa týka obsiahnutých toxických látok. želám príjemné nakupovanie 🙂
inak aha, aj tento mladý chlapec o tom hovorí, ak si nájdete čas. super že sa dnes mladí ľudia zaujímajú o našu planétu a zdravie, mali by sme si brať príklad.
https://www.youtube.com/watch?v=-Jy9UuV05-gJa stade aj z Temu nakupujem solarne svetla a rozne solarne prkotiny na dvor. Tu na Sk predavaju take iste len ovela drahsie.
ja tam kupujem oblečenia pre psa, podložky pre psa a pod. veci.
@radulkova top komentár. Ľudia si nevidia ďaleko od nosa. Nevnímajú čo bude v budúcnosti a čo zanechajú deťom za svet. Nenakupovať vo fast fasion sa zdá ako nereálne, ale dá sa to. Svet sa nikdy nezmení, rútime sa do záhuby. Hlavne, že majú nakúpené. A argumenty, ktoré tú odzienvajú, sú tak naivné a iracionálne.
@mamamasama nepošleš link na saty pls? Ďakujem
Každého človeka osobná vec odkiaľ nakupuje ak to niekomu vyhovuje prečo nie ja osobne určite nie ale moje kamošky nakupujú vo veľkom a sú spokojné aj tovar môžete vrátiť aj peniaze pošlú naspäť ak objednávka je zrušená takže asi ok
@dadka1997 áno, je to odpad.(Zara, Mohito, New Yorker, Sinsay) A ten odpad veselo nakupujeme. Odpad sa produkuje rýchlosťou blesku a nie je možné, aby toto konanie bolo trvalo udržateľné. Pre nás áno, sme mentalita, ktorej je to jedno. Ale naša matička zem, ktorej životné prostredie dostáva na frak. Inak, ak ste chodili do školy, tak určite viete, že inú obývateľnú planétu v zálohe nemáme. Ak nie pre seba, tak aspoň myslite na svoje deti a ďalšie potomstvo. Čo im tu chcete zanechať ženy? Ignoranciu? Haldu oblečenia? Materializmus?
@dadka1997 nehovorím o tom, že máme chodiť nahí. Stačí striedmosť v nakupovaní. Radšej podporiť udržateľnú módu. Nekupovať každý mesiac oblečenie.
Ja som tam tiež nakupovala, v tom prvotom ošiali na Shein. Dokonca kabát mám doteraz, má 3 roky, je naozaj pekný. Ale už by som tam nekúpila nič, nedokážem sa ospravedlňovať tvrdeniami ako: "aj tak to robia všetci" "sama aj tak nič nezmením" "v obchodoch je rovnaký odpad" "čo budú v tej indii a Číne robiť, keď nebudú šiť" "a naši nie sú otroci?" Lebo ja začínam od seba a odkedy mám dieťa, chcem byť pre ňu jasným príkladom.
Ako mám platiť aby nezneužil niekto moje udaje
Ahoj, no najnovšia vychytávka je tričko, ktoré si syn sám ,,vytvoril,, - nahral tam 4 svoje fotky zo súťaže, taká akoby koláž, no vyzerá to super, všetci mu to triko obdivujú...kvalita a potlač vyzerá byť ok a za cca 8 € super kúpa. Takisto obal na mobil s vlastnou fotkou za asi 2 €.