Vlastníte designérske kabelky?

25. máj 2024

Ahojte, vlastníte designérske kabelky? Aké máte skúsenosti? Vlastníte nejakú aj vyše 20 rokov a stále je pekná? Vďaka 🙂

malaopicka
25. máj 2024

Ako ktorá. Niektore vyzerajú aj 15 rokov ako nové, iné stratia tvar alebo sa ošúchajú. Záleží od materiálu a aj typu kože, pripadne ako ich kto používa. Ja sa snažím tie z mäkkšej kože priliš nezaťažovať, aby nestratili tvar, ale napríklad jedna veľmi drahá sa mi olúpala na rohoch a videla som, že viacerí majú tento problém. Ale vo všeobecnosti som spokojná so všetkými kabelkami, ktoré mám. Nad istú sumu je to však skôr o značke-prestíži ako o vyššej kvalite 🙂

autor
25. máj 2024

@malaopicka Prosím ťa a ktoré konkrétne vyzerajú ako nové?

eternity24
25. máj 2024

Tu ide aj o intenzitu s akou kabelku používaš. Keď je iba príležitostná, ale ich máš viacero na vymenu aj napr na denne nosenie, tak vydržia dlho. Ak máš napr jednu, ktorý nosis stále , tak ta sa tiež opotrebuje. Žiaden produkt nevydrží vecne napriek jeho vysokej cene.

1ryba
25. máj 2024

Mám 1 a nie je pekná. Po 20 rokoch bude súca do kontajnera. Vlastne už po 2 rokoch to nie je nič moc.

andrea2323
25. máj 2024

Ja mám LV neverfull 4roky a používam ju vkuse.. pochodila so mnou všetky letiská a výlety, extrémne veľa sa do nej zmestí a ja ju teda pokladám hockde 🙈. Koža a kovy vôbec nemajú známky zničenia ale vidím jedine na tých uškách kde to držím, že už sa začínajú šúchať. Ešte som to neriešila ale veľa obchodov majú aj službu servisu k tým kabelkám 🙂

malaopicka
25. máj 2024

Väčšina čo mám sú vo výbornom stave, ale treba sa o ne starať. Spokojná som s Gucci, Givenchy, Prada, Marc Jacobs, niektoré LV sú dobré, aj Bottega je fajn. Najmenej spokojná som so Chanel a Dior - ošuchali sa na zaťažených miestach a ťažko sa čistia. Možno blbé farby, neviem.

oli18
25. máj 2024

@malaopicka hod tu foto, prosim, nech sa pokocham. Ja take nemam, ani som ich dokonca este nevidela.

luckajozko21
25. máj 2024

Ako ktora. Presne ako je pisane hore - ak mas jednu-dve a nosis ich nonstop, tak sa opotrebuje raz-dva aj Birkin. Ak ich mas plny satnik, tak verim, ze niektore budu po rokoch v stave 10/10. Pevnejsie mi pridu tie s upravou koze 'saffiano'. Ako studentka som nosila Furly so saffiano a tie sa celkom drzali.
Samozrejme ak su 'top handle', tak na kazdej sa ti casom koza opotrebuje, ziska patinu, uspini sa. Rovnako pri crossbody sa zase trie o kabat napr.
Napr pogumovanie na ramienku pri kabelke v makkej kozi (telacia a pod) sa mi poodlupovalo asi po roku nosenia (napr pri YSL, gucci alebo aj LV metis to robi).

stanzi
25. máj 2024

Autorka, ako baby píšu - ak budeš dizajnérsku kabelku vláčiť 20 rokov denno-denne, bude to na nej tiež vidieť, je to stále spotrebný tovar 🙂 Mám viac drahších kabeliek, ale teda striedam ich a dávam na ne pozor, určite aj preto vyzerajú ako nové.
@malaopicka Hm neviem, u toho Diora teda asi závisí od modelu/prevedenia, ja mám Lady Dior a som s ňou spokojná, nosím ju často a je stále krásna, známa má Saddle bag a to isté. I keď teda je pravda, že ich nemáme 10-20 rokov 🙂

malaopicka
25. máj 2024

@oli18 na nete je kopa fotiek 🙂
@stanzi vravím možno zlá farba alebo len jemná koža. Myslím, že je to aj kus od kusu.

autor
25. máj 2024

@malaopicka a aký máš názor na kabelky z tvrdého canvasu?

autor
25. máj 2024

@luckajozko21 no to znie dosť nepríjemné s tým pogumovanim

malaopicka
26. máj 2024

Záleží od konkretnej, ja mám jednu na kočíku ako prebalovaciu tašku a na tento účel je super. Pripadne na pláž 🙂 inak moc tomuto materiálu neholdujem.
Inak tiež čo sa týka pogumovania, ktoré spomínali vyššie, tak toto pri LV mi odišlo aj na peňaženke 😕