Ahoj ste tu niekto kto kupujete oblečenie len z udržateľných značiek? Ktoré nesiju vykorisťovaní ľudia v Bangladéši? Ak áno aké značky máte dobrú skúsenosť? Ťažko sa k niečomu takému dohľadať, je mi jasne že to nebude nič z obchodaku. No neviem kde sa obrátiť.
Hladaj lokalne znacky, lokalne krajcirky, lokalnych tvorcov. Podporis slovensku ekonomiku. Vela zahranicnych znaciek co sa tvari, ze pre ne akoze nesiju ludia v zlych podmienkach, je len naoko, cast kolekcie mozno 5 % sa vyraba v europe, zvysok tak ako vacsina. Pripadne si daju vyrobit vec skoro do finalizacie a dosivaju v EU, aby mohli povedat a nasit stitok made in EU.
ked das do google slow fashion, nieco ti ponachadza, aj ked niektore su aj zo zahranicia. treba to prebehnut a povyberat.
no vacsinou to viac stoji.
mne sa pacia niektore veci Darissa, Lull, Sutu, Vtacatko
Miestni, Lull, Pokoloko, Buga, Lovecolors, Takitak, Chic Lovely… 🙂
Doplnim: Bubbe, La Klara, Veronika in, Simply grey, Ozeta. Sportove mam rada abraku, yoginess, teraz poskulujem po Goldbee
skús etikbutik, nila store, green butik, tam predávajú udržatelné a etické značky 🙂 dedicated, armed angels, reparáda, organic basics.. a samozrejme sekáče, tie už sú dnes v každom meste snáď 🙂
Pozri Anidizajn 🙂
Ja ju sice nesledujem ale parkrat na mna na IG vyskočila.. skus pozriet nataliapazicka ..venuje sa takymto temam ..mozno ma aj obchody alebo znacky ktore su udrzatelne niekde na profile