Zdravím, neviete poradiť, kúpila som pánske topánky v čínskom obchode a nemôžem z nich dostať ten ich typický smrad. Viete poradiť čo s tým? Ďakujem
To sa fakt nedá kupovať v normálnej obuvi?
Co ja viem, kupila som si z Ali sandale, kozenka ako kazda ina napriklad v CCC a tam mi boli vsetky uzke a este aj velke, mam 35 nohu a este aj to mi na dlzku su dlhe vacsinou. Tie z Ciny mi sedia a narvem tam siroku malu nohu. Nastastie tieto moje nesmrdia.
Ten smrad asi nijak nezmizne, sa obavam.
@nevenka ale nevies, cim tu kozenku striekali a farbili, aku latku dali na podsivku. O nejakej podpore klenby ani nehovoriac. ALI oficialne nepredava na nas trh, preto nemusi splnat EU kriteria.
A uz poslednym klincekom do rakvy je to, ze tymto sposobom podporujes novodobe otroctvo ( ludia ktory pracuju pre ALI- ale aj pre HM ci Zaru, pracuju 14-16 h denne, nemaju vikend, z platu ledva zaplatia stravu sebe, a tak 5 rocne deti musia tiez pracovat)....
A teda eko aspekt tam tiez je ( pochybujem ze vydrzia vobec celu sezonu) a kupovat dalsi shit ktory pojde hned do kosa nie je ani ekologicke, ani ekonomickejsie.
@belle_vie je to strašné, ale ľudia to nevidia alebo nechcú vidieť. Malé dieťa nanášajúce rukami lepidlo. Ľudia dýchajúci nebezpečné chemikálie.
Novorodenci v halách kde sa aj je, aj spí vo výparoch a vlhku. Ako som začala sledovať videá o tejto problematike, neskutočne som zmenila pohľad celkovo na nakupovanie. Peňaženka je na tom lepšie tiež.
Hoď ich do koša a kúp poriadne topánky v predajni s obuvou. Budeš prekvapená, že tam vieš kúpiť aj o kus lacnejšie.
@lenqua_12325 áno, aj ja som na tom tak, ale len v začiatkoch..kupovala som v Deichmann, CCC...ktoré predajne/znacky obuvi sú teda ok ak vieš poradiť? Ďakujem
Synove akoze nepremokave zimne topanky, kupovane v normalnom obchode, sa rozpradli za 2 mesiace. Vratili nam peniaze aspon. Ale taky isty shit, ako na co nadavate.
Zas tu nerobte zo mna zrudu pre jedny topanky. Mam par lodiciek kvalitnych kozenych, botasky na ihrisko niektore detske z Lidla, co su sirsie, aj tie som musela "rozchodit", lebo ma tlacili. Planujem si kupit barefoot a hadajte co? Aj tie su uzke, lebo ja si musim detske cislo! Mala som kozene cizmy vyse 10 rokov, no po detoch uz cislo 34 neobujem. Rovnake vo vacsim cisle uz nekupim. Tie by som zlatom vyvazila, fakt boli perfektne.
V inych ohladoch sa snazim recyklovat, deti nosia veci po sebe, opravovat, obsivat, zasivat, sijem aj nove z kvalitnych latok, ako stiham. Na seba som si dobrych par rokov nic poriadne nekupila, saty na svadbu teda a tie lodicky, aby mi farebne sli k satam. Minule leto asi 6 ks sandalok z CCC, vracala som zakazdym, AZ jedny mi ako tak sadli, no rozpadli sa mi po sezone tiez.
Len aby ste vsetci boli taki konzistentni a perfektni, ako sa tu prezentujete...
A ja beriem ohlad a neodsudzujem, nie kazdy ma moznost si kupovat vzdy a vsetko len v tej naj kvalite. Bohuzial, je to tak a vzdy to tak bude.
@nevenka ja som tieto vybrala len náhodou. Otvorila som ich len aby som zistila veľkosť a poslala. Verím, že je problém pre drobnú nohu kúpiť vhodnú obuv v “dospelackych” oddeleniach. A tak isto aj v detských oddeleniach. Pracovala som raz s jednou pani a ona mala nohu 33. Bola to dáma, v obliekaní a v správaní sa, vždy upravená a tiež mala problém pre veľkosť nohy niečo vhodné kúpiť.
Ale naozaj, čo sa týka topánok si treba aspoň trošku ak je to možné si ušetriť a kúpiť “normálnu” obuv. Nohy nám nesú celé telo.
Ja napríklad si kupujem v lete zimné topánky vo výpredajoch. U Baťu a pod. Naozaj tam viem ušetriť aj 60 až 70 percent z ceny. Niekdy mám šťastie, že aj po roku a pol ich nájdem v zľavách a ich kúpim. Aj keď na nastávajúcu zimnú sezónu topánky už mám. Ale cena nepustí, tak ich kúpim.
Ale zasa chápem, že tieto malé modely sa rýchlo rozchytajú.
@dudos sandale su problem vies v com? Ze tie remienky, co maju, su plytke a vacsinou strasne vpredu, ze mi trci ta malickova kost vonku, vobec mi to nedrzi nohu. Preto mam problem, s velkostou ako takou uz by to bolo o doat lepsie ako pred 20 rokmi, len teraz ta sirka. Padla mi priecna klenba a hotovo...😔
@dudos jasne, ze sa snazim kvalitne, toto som dala ako priklad, prvy raz som odtial objednavala topanky, pre istotu biele, nie cierne 😬. Este manzel ma 2 ks rifli z klasickeho obchodu a tak priserne smrdia, ze mam chut ich hned do kosa hodit. A v kuse puataju farbu. Ale musi si najprv kupit nove. 🤣
No a sirka vo velkosti 34 je 84 len, ja mam nohu siroku 10 cm, to je to
@nevenka pozri, ja mam sice standardnu 38cku ale mam muza a syna s velkou sirokou nohou( muz ma 47) a vysokym nartom. V beznej obuvy nemam sancu. Aj tie BF su niekedy uzke ( zvlast cizmy).
Ale uz sme si zvykli na BF predajne, kde sa vazne vyznaju a poradia. Vacsinou synovi sadnu tak 1 najsirsie BF v celej specializovanej predajni. Stoja tak 50-80 eur a vydrzia mu tak 2 mesiace ( balancny bicykel).
Do beznej obuvy by som ani nesla s nimi skusat, nieto ALI.
Co mam ja odskusane najsirsie z najsirsich, tak Jonap, spominane Little blue lamb a Pegres.
@1andrea111 ten smrad je najmenší problém. Je to len následok chemikálií, ktoré pôjdu tvojmu mužovi do nôh..
@1andrea111 vyhodiť, nenosit...