Ahojte. Od malička mám problém so stúpaním na päty. Ani po rokoch sa mi nepodarilo odnaučiť, a pri výbere topánok mám preto problém. Všetkým lacnejším topánkam (Deichmann a podobná cenová) prederiem päty za malú chvíľu, gélové pätenky mi nedržia na mieste, gélové vložky trochu pomôžu, ale nie je to ono.
Pred 2 rokmi som objavila Skechers a neviem si ich vynachváliť. Ani po 2 rokoch som nepredrala pätu, ani sa neprepadla, a stále sa mi v nich chodí neskutočne dobre. No nepáčia sa mi až tak a hlavne by som chcela aj nejaké krajšie tenisky, či sandále, nízke lodičky, atď. Neviem ale kde hľadať. Ak by som vedela, že idem do kvality, som ochotná dať tak 150€ max za pár. No nie som tak bohatá, aby som teraz skúšala model po modeli, aj keby boli lacné.
Poradíte niečo z vlastnej skúsenosti?
Ďakujem.
Hocijaké barefoot. Budú ťa tak bolieť päty, že sa odnaučíš na ne došlapovať
@haggard_222 ja mám opačný problém, ošúchavam špičky ☹ môžem nosiť len tenisky nie hociaké a dlho mi nevydržia ...
@rooskoliv Mám doma jedny barefoot, ktoré som si kúpila na skúšku, lebo som si myslela, že mi pomôžu chodiť "uvedomelo". A veru po pár dňoch ma z nich nohy boleli... A hlavne som v nich chodila ako keby som mala naložené v gatiach, pretože ma nútili sústrediť sa na chôdzu a moja snaha nedošlapovať na päty, resp. tá chôdza vyzerala veľmi komicky. Našťastie som tak chodila iba do práce 😀
@jamimo Určite skúsim. Ani som netušila, že taký odbor existuje. Našla som si pohybové štúdio v mojom okresnom meste, kde sa tomu venuje ortopéd. Aj cena vyšetrenia je priaznivá. Veľmi pekne ďakujem za radu 🙂
@petronelka47 By sme mali naučiť jedna druhú, ako na to 😅
@haggard_222 skús navštíviť podologičku a po scane tvojej chôdze+ vyšetrenie vložky do topánok na mieru. Mne napr. poradila aj vhodnú obuv. (značku)