Ahojte, prosím objednával si niekto zimnu vetrovku z Temu? Spokojnosť?
@xckaretxxx ja tak rozmýšľam... je v obchodoch alebo normálnych eshopoch málo zimných búnd, ktoré si vieš vyskúšať alebo bez problémov vrátiť? A aj za dobré ceny?
Alebo teda neviem čo vedie ľudí k tomuto kupovaniu "mačky vo vreci" na ktorú ešte aj treba čakať, nevieš čo ti príde, nevieš to vrátiť / vymeniť a navyše eshop, ktorý je známy tým, že mu tak akosi unikajú dáta zákazníkov a tí potom nechápu, kam im zmizli všetky peniaze z účtu... milovníci adrenalínu? 😀
ja som z temu objednala parkrat nejake tricka, mikiny,,,, vies co, prislo rychlo, ceny nizke,,, ale vzdy len cisty polyester,,, aj viaceri co maju nieco z temu,, vzdy len polyester v roznych upravach.... tak za mna uz nie,,,,a do zimnej bundy by som urcite nesla,,, obavam sa, ze by nebola tepla,,aj ked je vatovana a ma mozno aj kozusinu, ,,,asi by som takou cestou nesla....nejake tricko ok.....ale zimna bunda, nie
Na temu kupujem iba blbosti za pár eur. žiadne oblečenie a podobne
@xckaretxxx mysli na to, že oblečenie z Temu neprechádza kontrolou na nezávadnosť výrobku, takže môže obsahovať nebezpečné chemikálie
@xckaretxxx ľudia prečo odtiaľ veci svojim deťom kupujete....
Shein a Temu čelia škandálu pre jedovaté látky vo svojich výrobkoch
Našli v nich chemikálie spôsobujúce neplodnosť.
https://www.startitup.sk/produkty-z-oblubenych-...
Úradníci z Južnej Kórey varujú pred oblečením z Temu, Sheinu a AliExpressu. V detských textíliách z čínskych e-shopov namerali vysoké množstvo toxických látok. Pre ľudské zdravie predstavujú vysoké nebezpečenstvo.
Zdroj: https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/937883-ho...
V detskom oblečení z Temu a AliExpressu sa našli toxické látky. Juhokórejské úrady uviedli, že bunda z Temu obsahovala 622-násobok povoleného limitu pre takéto látky.
Vláda otestovala 26 kusov detského zimného oblečenia od spoločností Temu, AliExpress a Shein a zistila, že sedem kusov obsahovalo toxické látky, ako sú ftalátové zmäkčovadlá, olovo a kadmium.
https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/otestovali-o...
Všetko sa vyrába v Číne. Mne prekáža iba to že neviem vyskúšať osobne. Inak keby som vedela že 100% sedí veľkosť by som aj objednala.
@midka mne prišiel tento týždeň rolák, jemný, vlnený a som s ním spokojná. Vetrovky čo majú v Tému som už videla aj tu po obchodoch, tak aspoň môžeš vyskúšať, či ti sadne číslo. Takto vyzerá môj rolák, len ešte trošku tmavší odtieň som si vybrala.
Z Temu nemám, ale mala som z Aliexpresu pred pár rokmi. Riskla som to a objednala. Som si povedala, že tuším 22 € ma nezabije. Sedela ako uliata, bola teplá, takú akú som mala ja nemal nikto, nestretla som na ulice 10 s rovnakou. Ešte aj teraz ju mám, síce medzi vecami čo už nenosím ale v pohode by som ju mohla obliecť. A prežila aj pranie v práčke. Ináč v Temu sa dá tovar aj vracať a tuším bezplatne. A k tým ostatným veciam ako - oblečenie plné chemikálií a pod., väčšina produkcie oblečenia, aj značky z obchodných reťazcov, fast fashion značky a pod. šijú v Ázii, Číne a pod. Len cena je 3x a viac vyššia. Podobne ostatné veci. Tvrdenia a certifikáty ma nepresvedčia. Osobne oblečenie na Temu, Sheine nakupujem málo, ale sem tam niečo kúpim, dôkladne pozriem recenzie, rozmery a popis zloženia, samozrejme aj cenu, neočakávam za pár extra kvalitu, ale zas môžem povedať, že na 90 percent som bola s vecami spokojná. Tých 10 som v pohode oželela a poslala ďalej...
@margotka17 vlnený určite nie je. Vlna je drahá a vlnené svetre a kabáty sú kvalitné výrobky, ktoré by boli vzhľadom na cenu pre Temu, Shein atď. nerentabilné.
@maranco tiež je pre mňa záhadou, že ženám je ukradnuté, čo obliekajú deťom. Nehovorím o kupovaní drahých kúskov. Ale stojí za tých pár šupov, ktoré ušetria ohroziť budúce zdravie svojho dieťaťa. Radšej kúpiť z druhej ruky, ako z temu. Osveta je stále malá, budúcnosť je ďaleká a budúce dôsledky v nedohľadne. Hlavne, že máme kvantum oblečenia v skriniach. 😵 Táto doba je šialená. Poznám ženy, ktoré mesačne míňajú na Sheine stovky eur. 😵💫
@nelka93 No a? Hlavne, že je drahá, že? Či čo si tým ako chcela povedať? Aj ja mám dráhy, kvalitný kabát a čo teraz? Chcela som TU konkrétnu vetrovku, páčila sa mi, mali ju na Ali, inde som taku nevidela, bola za pár tak som sa nebála riskovať. Kvalitou prekvapila, ak si čítala môj opis. Takže nie vždy za málo peňazí málo muziky. No ale hlavne, že si ma upozornila.
Cokolvek zaplatis je to co dostanes minus zisk a minus postovne z ciny. Nikto ti nebude na vetrovku nic zo svojeho doplacat - rozhodnu sa podla toho ci je to dobry deal. Dostanes vetrovku co naozaj stoji tolko co za nu zaplatis cize nic moc. A este Temu na tom aj zarobi takze to co ty drzis v ruke nebude stat za vela.
Nezabudaj ze aj na Temu kupujes tovar za PLNU cenu (aj ked ti daju tisic nalepiek ze zlava)