Svadobná matka - dress code

8. jan 2024

Dievčence, čo ste vydávali dcérky,ženili synov hoďte foto na inšpiráciu.
Je predpísaný dress code aj pre svadobných rodičov?

pe_mi
8. jan 2024

Ahoj,nevestina mama môže mať bledšie farby ,ako maslová.kludne aj biela ako dcéra nevesta,pastelovo ružová.
A synova mamina tmavšie,modrá,zelená,tmavo fialová.
Ale či to ozaj niekto rieši ,pochybujem.
Ja osobne by som si obliekla ,aká farba sa mi hodí.raz keď som bledula ,nedám si béžovú farbu,lebo mi nesedí, len preto lebo vydávam dcéru
To som len ako príklad dala

bessie12
8. jan 2024

Pre maminu budem dávať šiť šaty na mieru. Farbu, strih a material si sama vyberie.

autor
8. jan 2024

@pe_mi no veď to, tiež som bleduľa😆bola som v tom, že len nevesta môže mať biele šaty, inému sa nehodia a sv.matke tým dupľom

pe_mi
8. jan 2024

Od krajčírky som tak počula,že je to vraj taký dress code.ale nezaručujem sa,ja mám takú skúsenosť.no
Ale ako hovorím,ja by som sa toho nedržala 😃

anos18
8. jan 2024

Bola som blahoželať na svadbe,kde mala svadobna mama strieborné šaty, na tom biele sako, cyklamenove lodičky a bielu kabelku. Bola nádherná

januska12323
8. jan 2024

Ja som bola na svadbe kde mala mama pomaly krajšie, širšie šaty ako nevesta, to už bol podľa mňa trapas.

titla
8. jan 2024

Pokial si nedas dlhe biele saty, tak si myslim, ze na farbe nezalezi. Na sesternicinej svadbe mala jej mama biely kostym a vyzerala famozne. Nijakym sposobom nezatienila nevestu.
Moja mama mala na mojej svadne pudrovo ruzove puzdrove saty s cipkovanymi detailami, svokra cierny overal a bielym bolerkom. Obe boli velmi elegantne.
Vyber si strih a farbu, ktore Ti lichotia. No-go je biela roba alebo pohrebny outfit, ale to si kazdy s trochou sudnosti uvedomi.

vkatush
8. jan 2024

Niekoľko svadieb za sebou (len jedna moja 😂)

Čo som si všimla, najčastejšie majú mamky šaty po kolená alebo midi, nie dlhé róby po zem. Samozrejme, žiadne extravagantné výstrihy po pupok ani príliš krátke mini. Často také kostýmové strihy, ale niekedy aj klasické šaty, či už ačkové alebo voľné (to hlavne tie mladšie mamky, ale veľa záleží od postavy).
Pri tých kostýmových, ak máš tenké ruky, tak široké ramienka a bolero/sako. Ak máš tučnejšie, ovisnuté, tak s takým mini rukávom, akoby tričko, aby to trochu zakrylo, ale to len môj názor.

Farby tiež rôzne. Častá je taká krémová, maslová, strieborná. Ale bola som na svadbe, kde obe mamky mali tmavozelené a takmer rovnaké šaty (smiali sa, keď sa videli v kostole, že ako sa zladili).

Niektoré majú druhé šaty, menej oficiálne, ktoré si dávajú po polnoci (skoro ako nevesta), hlavne ak sú to veľké tanečníčky 😁

Ale v zásade, aby si sa cítila dobre, pekne a aby sa za teba deti nehanbili 😂

riyadh
9. jan 2024

Moja svokra bola na mojej svatbe oblecena pomaly ako lahka zena, ci ma chcela zatienit.. Neviem, ale mala noveho partnera, tak asi preto..

majka99999
9. jan 2024

Moja mama mala takuto bledu farbu. Mala saty klasicke, rovny strih, ziadne volaniky, sirsie ramienka, po kolena, a rovnaka farba sako (oktobrova svadba). Davala si sit na mieru,.

zltamyska
9. jan 2024

Moja mama (napravo) a svokra (naľavo)... ale teda my sme neriešili nejaké dress cody a mne by ani biela nevadila na nikom - všetci, ktorých sme mali pozvaných vedeli, kto je nevesta 😄

tramtada31
9. jan 2024

Tak biela a maslova určite nie sú vhodne. Mama nie je nevesta. Tato farba prislúcha jej. Nie je vhodna ani cierna, ani krvavo červená. Jemnými pastelovými farbami nič nepokazis a mozes sa zladit k druzickam, výzdobe.

luccija
9. jan 2024

Choď do požičovne a pár si vyskúšaj nie je farba ako farba oni Ti už podľa pleti, vlasov poradia.A potom si buď das usit, alebo pozicias.Vacsinou čo som bola mali mamy bledé farby bledo zelená, pudrova, smaragdovo zelena nikto nemal tmavsie

ema22270
10. jan 2024

Podla mna sa hodia take jemne farby- marhulova, matova, bezova, mozu to byt take puzdrove saty a na vrch nejake sako k tomu. Nic tmave. 🙂

anickalieskovska
10. jan 2024

Ja s dcérou(svadobná mama)🤗

princezna_bosorka
10. jan 2024

oblec si nieco, co sa ti paci, je ti pohodlne a co sa hodi k stylu svadby... puzdrovky, kostym, letne saty...

Moja mama mala na mojej svadbe, kde bol dress code "garden party" tmave puzdrove saty strihu, ktory jej nelichotil a vyzerala ako nakysnuta buchta, aj ked saty boli asi drahe, k tomu luxusny uces a makeup.

Moja svokra mala na mojej svadbe bavlnene kvetove saty za 10eur z HM a vyzerala super (makeup ziaden a vlasy neriesila).

eternity24
10. jan 2024

Zadaj si do google heslo mother of bride dress, alebo brides mom dress a nájdeš inšpiráciu. Heslom je elegancia.
Pridávam aj zopár obrázkov.