Ahojte, píšem anonymne, keďže ma tu pár ľudí pozná a nechceme zatiaľ o tom hovoriť s ostatnými ľuďmi.
S mužom sme manželia viac rokov, mali sme civilný obrad. Teraz sa chystáme krstiť dieťa a chceli by sme v rámci toho svadbu v kostole. Aké šaty sú vhodné v takomto prípade? Nejaké elegantné po/pod kolená bez rukávov môžu byť?
Ešte som na takej svadbe nebola takže vôbec netuším čo by bolo ok a čo nie. Ďakujem dopredu za rady.
@janinah jasné že bez výstrihu a nie na tenké ramienka, také hrubšie som myslela, kde by neboli odhalené celé plecia. Pozerám aj šaty s dlhým rukávom. Nechcem nič prehnane elegantné, skôr niečo, čo by som mohla v budúcnosti využiť na nejakú oslavu/svadbu.
elegantne aspon po kolena, a ak aj bez rukavov, aspon potom dat na tu chvilu nejaku hodvabnu satku/stolu cez plecia
Len ci vam tie dva obrady urobia naraz. My sme to tak chceli a odmietli. Takze sme krstili skor ako bola svadva.
@martinkatinka nám to tak navrhol farár
@autorka tie na fotke su krasne 🙂
@mamamasama myslíš teda že také nejaké by mohli byť?
@autorka rozhodne áno 🙂
@mamamasama ďakujem 🙂
@autorka nie je za čo. ☺️ Prajem všetko dobré 😊
Za mna sa kvetinove moc nehodia, skor nieco formalnejsie, jednofarebne.
@anjelok ďakujem, budem hľadať ďalej
mne by sa pacil aj elegantny biely/kremovy kostym na takuto udalost
ja som dlhe roky ministroval, na takychto obradoch zvykli mat zeny bud kostym, bud saty. je uplne jedno, co si vezmes, ale patrilo by sa, aby to bolo pod kolena, bez vystrihu a bez holych ramien. tie kvietkovane na fotke su velmi pekne, kludne take mozes vziat
a mozno este jedna vec, s ktorou maju knazi casto problem, a to je biela farba. u nas su biele saty vnimane ako symbol cistoty. len ked zena ma uz deti, tak z tohto hladiska su biele saty skor rusivym elementom
@daniela2202 tie prvé ružové sa mi celkom páčia. Musím ísť niekam poskusat viac druhov, len som vôbec nevedela, čo mám približne hľadať
po akych snivas your day ❤️
@ivanakaka práveže nemám žiadnu extra predstavu, a ani nechcem preháňať, keďže nepôjde o klasickú svadbu s hostinou a teda rada by som šaty využila aj v budúcnosti
Tie kvietkované máš pekne.
Ale treba si fakt zapamätať kostol promócie v aule krst primanie treba mať zahalené ramená to je proste bonton.
@ninusa221 samozrejme o tých zahalených ramenách viem
Min.po kolena a aspoň malý rukáv by sa hodil a tiež slusny výstrih.resp.bez rukávov áno,ale nie na ramienka a ani bez ramienok
Niektoré nevesty idú na sobáš ako do baru,to sa ozaj nehodí.