Ste spokojné s barefoot topánkami?

11. jún 2024

Ahojte, nosíte barefoot topanky? Ako ste s nimi spokojné? Chodí sa v nich dobre? Nosíte k nim aj sukňu? Aké v nich vidíte výhody? A nevadí vám ten širší predný diel?

yanni
11. jún 2024

"Aké v nich vidíte výhody? A nevadí vám ten širší predný diel?"

Najskor si na tuto temu nieco nastuduj. Potom sa da diskutovat.

A ano, nosime, 10 rokov. Ja, deti ine na bezne nosenie ani nepoznaju, muz ciastocne presiel na barefoot pred ca. 3 rokmi.

oskvarka
11. jún 2024

ano aj sukne

tatianamaria
11. jún 2024

Nie je to obuv na bežné nosenie po meste. Keby sa išlo do terénu na nerovnom povrchu tak áno. Deti majú z nich široké nohy. Chodím k jednej podologicke, čo sa tomu venuje. Chodia k nej ľudia z celého Slovenska. Vyštudovala v zahraničí. Naprava ľuďom členky a vyzná sa v tom.Ona mi zakázala kupovať topánky barefood, že je to taký boom biznis a nohe to škodí na rovnom teréne, keď sa chodí po asfalte. Ona pozná aj výrobcov obuvi a hovoria, že to sa vyrába kvôli biznisu, ale oni sami by to nenosili. V zahraničí už toto zaniká. Prišlo sa na to, že to nie je až také dobré ako sa hovorí. Tiež som bola veľkým zástancom barefoot topánok. Deti majú problémy s nohami, tak to teraz nápravame u tej podologicky.

autor
11. jún 2024

@yanni veď ja viem že ten širší diel na tak byť. Myslela som či v pohode to ide aj k sukni napr. Či vám to v tomto smere nevadi,z estetického hľadiska skôr,keďže napr k sukni sú aj krajšie typy

autor
11. jún 2024

@tatianamaria aha, no ha žijem v meste 🙈

yanni
11. jún 2024

@tatianamaria Vies kolko by si musela chodit po tom asfalte aby si si znicila nohy? Ak ma clovek problem s nohami, tak to nie je problem bf topanok. Skor konvencne topanky nicia nohy. Pozri sa na zdravu nohu dietata (najlepsie, toho, ktore este nenosilo topanky ale uz chodi) a na nohy dospeleho, ktory nosil cely zivot "spicate" topanky, ktore absolutne nezodpovedaju zdravej ergonomickej forme nohy. A kde v zahranici zanikaju? Praveze v zahranici sa doslova krici na väcsi vyber. Clovek musi krvopotne zhanat zo zahranicia po prakticky celom svete. V DE napr. vela ludi kupuje ceske a slovenske vyrobky, kedze napr. na siroku nohu s vysokym priehlavkom je toho malo. A Beda ci Baby bare taketo topanky vyraba. V zahranici sa do vyroby velmi nezenu, lebo je to drahy spas a uz len kopyta na taketo topanky stoja nemale prachy.

yanni
11. jún 2024

Jasne, ze je vela moznosti. zalezi od mier a tvaru nohy. Mas uz neskutocne vela sandalok, balerin, peknych topanok, ktore sa daju nosit aj k sukni a laik temou neznaly ani nerozozna, ze su to BF.

yanni
11. jún 2024

A to ze zih´jes v meste, nic neznamena. Kolko na po tom asfalte nachodis? Ak nie si nejaka postarka, co napesi roznasa, a narobi denne 50 km (po asfalte????), tak sa nemas coho bat.

zuzanaete
11. jún 2024

@tatianamaria Deti maju z toho siroke nohy??? Ak ma raz dieta uzku nohu, tak sa mu len tak nerozsiri. Ved je kopec bf znaciek na uzke nohy. Ale ano, deti nemaju v bf stlacene prsty, takze noha je sirsia, ako keby ich mali natlacene v uzkej spicke.

zuzanaete
11. jún 2024

Nosim iba bf, takze aj k sukni. A netusim, co si o mojich tapankach myslia ostatni. Vedia, ze nosim bf, ale este som nepocula zhrozenie, ze to vyzera otrasne. Ale tak celkovo aj v praci, aj v sukromi mam ludi s roznym stylom obliekania/obuvania a neriesime sa navzajom. Obcas niekto nieco pochvali, ale nekritizujeme.

autor
11. jún 2024

@zuzanaete prosím ta a aké napríklad musíš k sukni? Mne sa tie ich typy celkom páčia, ale radšej si nechám aj poradit

beronsche
11. jún 2024

@tatianamaria "deti z nich majú široké nohy" 😂😂 to ti povedala ta študovana podologicka?
Nohy majú nejaký prirodzený tvar. U niekoho širší, u iného uzsi.
Topánkou nohu vyformujeme síce , napr. také cinanky, ktorým zväzovali chodidlá, aby boli malinké, tie by o tom vedeli hovoriť.
Ale to by musela byť pritesna topánka! Inak to jednoducho nie je možné! Či ako si vysvetľujes, že topánka respektujuca prirodzeny tvar nohy spôsobí široké nohy?

A aká je obuv na bežné nosenie? Taká, čo tlačí prsty k sebe (drvivá väčšina bežnej obuvy)?

yanni
11. jún 2024

Autorka, najskor si musis obkreslit a zmerat nohu (dlzku a sirku). Zistit presny tvar, uzka/soroka päta, nizky/normalny/vysoky priehlavok -na toto vsetko najdes na nete milion postupov - a az potom sa mozes obzerat po topankach. Ako som uz spomenula, je velky vyber sandalok, balerin ale aj peknych uzavretych bf topanko, ktore sa daju nosit k sukni. Nase topanky nik nekomentuje.

kleopatra114
11. jún 2024

Deti nosia od mala, ja mám iba jedny . Najsilnejší argument bol , že vyberám topanky , ktoré rešpektujú tvar nohy, netvoria sa haluxy. A tá veta - sú z nich široké nohy - je totálna kravina , všakže . Jediný problém vidím v cene , aj keď bežná kolekcia to už doháňa .

tatianamaria
11. jún 2024

@beronsche čakala som takéto reakcie. Tiež som tak reagovala.

galganka
11. jún 2024

Nosím barefoot, nosím takmer nonstop iba šaty a sukne a moje "široké" nohy tvrdia, že do obuvy z ccc, či deichmanu sa nechcú vracať. 🤷🏼‍♀️

autor
11. jún 2024

@galganka napríklad aké nosis k sukni?

galganka
11. jún 2024

Vivobarefoot, beLenka, froddo, anatomic... Dnes mám napríklad broskyňovú sukňu a biele beLenka botasky.

luckajozko21
11. jún 2024

k sukni by som si v pohode dala napr. LEGUANO AMALFI White,ANGLES LINOS, ANGLES NARCIS White, GROUNDIES UNIVERSE, FRODDO SNEAKER VEGAN LACES, XERO SHOES DILLON Alloy, SKINNERS MOONWALKER Blue White ..... A to som mala pri citani tvojej otazky prave otvorenu len 1 BF stranku (naboso.cz)

Jedna vec je, ze dnes sa nosi uz hocico. Bola som prekvapena, ked som si zacala pozerat ake tenisky su uz teraz v BF k dispozicii. Urcite to nie su len take 'kacacie' skarede. Da sa najst. No ale... zalezi od toho aku mas nozku. Lebo mozno prave take siroke skarede tvoja noha potrebuje.... treba sa pomerat. Na BF je super, ze v eshopoch udavaju aj sirku. Co pri beznych topankach nenajdes. Druha vec je vyssia cena. Ale tak ved dobre, treba na to ist postupne. Netreba vymenit naraz vsetky topanky.

akvi
11. jún 2024

Nosím a je mi fuk, čo si kto myslí a či to vyzerá podľa predstáv väčšiny. Pre mňa BF je záchrana. Od malička mám veľmi široké nohy, trpím celý život, vyberala som vždy z topánok, ktoré tlačia hrozne alebo menej hrozne. Ako prišli BF, som konečne spokojná a nič ma netlačí. Syn detto, od mala radšej chodil bosý, lebo tiež ho všetko tlačilo. Od kedy sa dajú kúpiť BF, nosí tie.
A tie reči, že deti majú z BF široké nohy fakt pobavili. Deti majú prirodzene nezdeformovane nohy a áno, vyzerajú možno širšie, ale o to presne ide. Ja mám nohy zdeformované celoživotne nesprávnou obuvou, širokú nohu mám stále a ako bonus haluxy, keďže prsty neprirodzene stlačené v úzkej topánke.

autor
11. jún 2024

No baby všetkým ďakujem za odpovede. Ja mám úzku nohu, resp normálnu. Určite nie širokú. Asi najlepšie poskusat a uvidím.

autor
11. jún 2024

@luckajozko21 ďakujem,popozeram ich. Kukla som zatiaľ tie frodo a presne také by som si aj ja dala k sukni...

seepferdchen
25. júl 2024

@tatianamaria presne tak, zmysel maju v nerovnom terene, nie po asfalte. Inak za toto ma v jednom fore vysmiali, tak som rada, ze sa to uz rozsirilo do povedomia ☺️ ale samozrejme, kto ma siroku nohu, verim, ze je to ulava a vzdy sa daju vlozit aj do BF ort vlozky 🙄

aurora33
25. júl 2024

@seepferdchen tak logicky, Ved to je starý známy fakt, že bf majú zmysel na nerovnom povrchu. Ale veta že ,,deti majú z bf širokú nohu je somarina”.
@tatianamaria Prosim ako sa volá ta podologička?

seepferdchen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
seepferdchen
26. júl 2024

@aurora33 vela ludi to takto nepozna, inak by sme nevideli ani chodenie “na boso” po rovnom vyhriatom betone, ci “BF modu do mesta”. Takze s tym “logicky” by som to nebrala az tak “logicky” a je fajn ak na to niekto upozorni….

Ci je z nich “siroka noha” k tomu som sa nevyjadrovala…

V kazdom pripade ako vo vsetkych oblastiach, “novy trend” dobry namet na biznis. Vo vsetkom to tak funguje… ale nezatracujem ich, aj my sme mali ale vzdy som ich striedala. Aj take, aj take. Ak sa teda bavime o detoch.

Mne osobne nevyhovuju.

snowflakenel
26. júl 2024

Ja mam, no bolia ma.v.nich nohy a chrbat....bohuzial....

aurora33
26. júl 2024

@seepferdchen ano aj ja striedam.