Už viac krát mi bolo povedané, že sa obliekam ako psychologička (nemám tušenia ako sa obliekajú psychológovia). Je to klasické oblečenie ale vraj budím dojem psychologičky.
Sú tu ilustračné fotky o tom ako sa obliekam..
Vy si spájate určitý štýl obliekania s povolením? Aké? Alebo aký máte názor na to?
Asi môže za to aj to, že často mám v ruke zápisník s perom, čaj a na stole sviečku 😃
@lindous ak psychologička, tak u mňa skôr niečo na tento štýl
Naša profesorka slovenského jazyka mala vždy takúto sukňu 😂
Psychologička sa oblieka ako chce. Ja osobne som ešte psychologičku v papučiach z kožušiny, v župane a svetri s tielkom ešte nevidela. Sviečku tiež žiadna nemala. A že som ich už aj vďaka svojej robote videla požehnane. Tak neviem, kde na to tvoji kamaráti prišli. Všetky čo som doteraz stretla sa oblečením nelíšili od ostatnej populácie. Čiže hocijaké šaty, rifle a pod. Nemali na sebe nič čo by ich kvalifikovalo ako psychologičky.
Napríklad staré vyťahané metalové tričko, rozgajdané kraťasy a šľapky, to je jasný programátor...
Jaa som teda prišla do kontaktu s psychologičkou, ktorá sa obliekala presne ako na tých foto. Šlo konkrétne o detskú psychologičku, kt. sa venovala najmä autistickým deťom, ale to ti asi nepomôže🤣 Za mňa je to úplne jedno, aké povolanie si, jednoducho vo voľnom čase má proste každý nejaký svoj štýl a neznamená to, že si ťa človek má spájať s nejakým povolaním 🙂
Psychologičky sa hlavne obliekajú neutrálne. Nič extravagantné.
@hefo musim nesuhlasit🤣 jedneho mam doma, normalne strasne rad nosi kosele, slusacke gate, poltopanky a tak😂 inych nepoznam, ale tento moj domaci este aj rad shopuje🫣😁
Ja sa obliekam podobne plus este saty a nikto mi to nepovedal 🤷🏼♀️ mne sa spajaju s urcitym povolanim teda iba vylozene rovnosaty, uniforma atd.
To je hlúposť s tým povolaním a štýlom obliekania mimo práce. Psychologička dcéry chodí v legínach , teniskách a s fitbitom na ruke 🤷. Sto ľudí , sto chutí. Jediný koho dokážem spoznať na ulici podľa oblečenia čo sa týka povolania sú mníšky. 😅
Okrem uniforiem, pracovnych odevov a pod, ktore su definovane alebo maju logo firmy, tazko definovat. Aj niekto od pasu vo fabrike, moze po sichte vyzerat ako nejaky influencer a mànager ako keby bol fitness trener. 2 ha fotka nema ziadnu vypovednu hodnotu, niekto beha po dome holy, iny ako Peggy Bundy a niekto v papuciach … a moze byt aj nezamestnany alebo HO
Takto vidia psychologicky asi vo filmoch😉
@hefo ...alebo mamka na materskej. :D No ozaj sa neda podla oblecenia posudzovat a v tejto dobe,kde je voľnosť uz aj v prac obliekani,vobec nie.
Vobec. Poznam ludi na roznych pracovnych poziciach, ktori sa obliekaju fakt roznorodo. Napr. moj sef, pravnik, chodi obleceny v style punk rock. Oblek nosi, len ak ma nejake dolezite jednanie. Asistentka pedagoga zo synovej skoly mala tendenciu prve dni v praci chodit oblecena slusne, rifle, tricko, sako.. a po case ukazala svoju pravu tvar - gothic styl, cierne oblecenie, retaze a pod. Moj kamarat, zdravotny brat, ktoreho ma kazdy rad, v praci musi nosit rovnosatu, ale v civile je spevakom death metalovej kapely a prisposobuje tomu aj styl oblecenia. Uz sa parkrat stalo, ze ho stretli pacienti takto a neverili vlastnym ociam 🙂
Je to hlupost 😀 Neviem, kto ti to povedal, ale ocividne vedia o mode len velmi malo 😀 Alebo teda u ziadnej psychologicky zrejme este neboli 😀
K niektorým povolaniam mám outfitové asociácie, k psychologičke zrovna nie a teda moja bola vždy omnoho elegantnejšia, ale napr. k slovenčinárkam mám 😂 jasné, že s nadsázkou, určite sa do tej mojej škatulky nezmestia všetci, ale proste sa mi to tak nejak spája s istým štýlom 😅