Šaty pre svedka na svadbe

18. okt 2024

Ahojte,

chcem sa spýtať. V živote som nebola na žiadnej svadbe a čoskoro idem za svedka. Chcem sa spýtať aké šaty si mam obliecť. Dlhé/kratke/farba/vystrih/nevysrih. Vôbec nemám nejakú predstavu. Alebo by bolo lepšie sako, pekne nohavice atď?

Ďakujem

mk1111111111
18. okt 2024

Zalezi, aka svadba to bude. Zvacsa saty. Mozu byt dlhe, aj kratke.

mihula
18. okt 2024

@mk1111111111 vôbec nezáleží aká svadba to bude.Ide za svedka

mk1111111111
18. okt 2024

@mihula a? Cobsi jej touto odpovedou poradila? na urad o 2 svedkoch, moze byt aj kostym

zuzinka888
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindus_esterka
18. okt 2024

ja sa vyjadrim len k dlzke a vystrihu - saty nemusia byt po zem a golier ku krku, ale vsetko v ramci slušnosti - hlavne nech neposobis vulgarne.

a tiez by som konzultovala s nevestou - ak sa chysta mat uplne jemne, jednoduche saty, tak by som neprisla v satach, v ktorych by som bola ako torta - zaziarit ma v prvom rade nevesta, nie ty, ale to je len moj sukromny nazor.

zuzinka888
18. okt 2024

Chod do pozicovne a povedz o aku svadbu ide a aku mas ulohu- poradia podla trendov, typu postavy....

autor
18. okt 2024

@lindus_esterka tak určite nie, žeby som tam prišla ako neviem čo (kukuricka bonduelle:D). Len asi zhruba ze čo:D

autor
18. okt 2024

@mk1111111111 dodám svadba bude aj v kostole

januska12323
18. okt 2024

Šaty, žiadne príliš obtiahnute, príliš krátke, príliš výstrih. Do kostola ideálne zakryť plecia. Chod do obchodu a skúšaj.

jazula
18. okt 2024

Ja keď som bola svedok, mala som dlhé spoločenské šaty z požičovne. Tiež to bolo v kostole, takže žiadny prehnaný výstrih a zakryté ramená, ja som mala prehodený šálik (letná svadba). Zbehni do predajne/požičovne spoločenských šiat, oni to majú v oku a vedia fakt dobre poradiť. Farebne som ja vyberala mimo veľmi tmavej, veľmi svetlej (ako biela, béžová). A spýtala by som sa nevesty, či má ona nejakú presnú predstavu… Kamoška nemala, tak ja som mala šaty, čo mi najlepšie sadli na postavu (veľa kíl navyše), aj farebne - dlhé, korzetík a sukňa do A, fuchsiová farba.
A kľudne môže byť aj spoločenský nohavicový kostým, ale závisí aj od veku, skôr sa mi to hodí ak si staršia…

autor
18. okt 2024

@jazula ďakujem krásne <3

autor
18. okt 2024

@januska12323 ďakujem

kitycat
18. okt 2024

A to je taky problem sa piradit s nevestou?
Poviem len ze urcite nie cervenu, ciernu, zle vyzeraju na fotkach, rozbija to obraz. Moderna je eukalyptova zelena, broskynova, pudrova ruzova tiez krasna

autor
18. okt 2024

@kitycat ja idem práve jej mužovi robiť svedka a s ňou nie som nejako extra v kontakte