Zdravím, chcem poradiť ohľadom šiat. Mám čerstvých 19. rokov a som pozvaná na dedinský ples do menšieho kultúrneho domu. Je vhodne zvoliť áčkové šaty ku kolenám ? Sukňa je objemnejšia z tylu. Samozrejme ramená by som mala zakryté ide len o tú dĺžku. Ďakujem za rady.
@lilkaneviem123 na ples sa nosia dlhe saty, nie kratke... a ramena nemusia byt zakryte, to si mylis s kostolom
@lilkaneviem123 mozem aj ako chlap? Skus splasit nieco paradnejsie, kde uz budes krasna mlada dama, hoci aj od kamosky alebo z pozicovne svadobnych/spolocenskych siat. Stupnes nielen v ociach inych, ale aj vo svojich 😉.
Bola som par krat na "malom plese v KD" a ani jedna zena nemala kratke saty. Ale zalezi od dress codu, ak to povoluje, smelo do toho.
Ples si priam pyta dlhe saty.a je jedno ci je v kulturaku v hornej dolnej alebo v statnej opere.je to vysokospolocenska udalost.tieto satky su vhodne tak na promocie alebo okruhlu oslavu.
Je malo prilezitosti v roku kedy mozem siahnut po krasnych dlhych elegantnych satach a vtedy si to naozaj uzivam..citim sa naozaj zensky a elegantne.
@lilkaneviem123 kľudne. Ja keď vidím fotky z plesu z našej dediny tak niektoré sú otrasne oblečené nohavicami sukna kto vo ma doma 🤷♀️.
Pokiaľ nie je určený dress code, fakt kľudne.
My ideme tiež na ples ale je určený dress code na pozvankach.
Ak je to taký "obyčajný" ples, keď sa nepozerá na to, že musia byť dlhé šaty a pod. tak by som v nich išla. Podľa mňa sú krásne pre také mladé dievča. 🩷
@weronika171717 co je to "obycajny ples"? Ked je to raz ples... nasa obec nema ani 400 obyvatelov, cize naozaj malicka a na plese maju vzdy vsetky dlhe saty 🤷♀️
Ked bude na plese sama v kratkych satach, tak sa ti asi podakuje za dobru radu.
@lilkaneviem123 dlhé šaty kúpiš aj tu v bazariku vhodné na ples za 15 eur..A v 19 by som už v štýlovej sukni nešla..
@lilkaneviem123 myslela som tylovej sukni...
V pohode. Na dedinách dajú tomu názov ples ale vlastne je to tanečná zábava. Nikto to tam neprežíva. Preto tam je tá zábava taká dobrá. Žiadny snobi.
@lilkaneviem123 ja si myslím, že šaty sú super a budeš v nich pekná. Ja síce chodím na ples v dlhých šatách (ale na na krákte nemám vhodné nohy), baby však chodievajú vo všeličom. Hlavne naozaj ak sa jedná o ples na dedine. A vôbec sa ani nemusiš trapiť so zakrývaním ramien (maximálne kvôli zime).
Príjemnú zábavu 🙂
@lilkaneviem123 poznáme black tie, white tie a formal.
Dámy, ktoré tu na MK stále radia dlhé dlhé a dlhé šaty (do kultúrnych domov a pod) dúfam, že v tom prípade je aj mužský doprovod oblečený presne ale presne podľa etikety. Smoking, lakované topánky na šnurovanie a motílik. Biela košeľa s prekrytými gombíkmi. A samozrejme manžetové gombíky. Poprípade šerpa na pás.
Dôležitá je pozvánka, či je na nej uvedený štýl. Formal umožňuje šaty s min. dĺžkou po kolena. Nie nad. Otvorenú topánku, mužovi kravatu a “bežný” oblek, čierny alebo tmavomodrý a bielu košeľu.
Skôr by som dámam a ich doprovodu odporučila sa zamerať na to ako sa správať na plese podľa pravidiel.
Dáma nikdy ale nikdy neopúšťa stálu bez sprievodu až na výnimku návštevy toalety. Plátený obrúsok si dáma pokladá preložený na kolená, preklad smeruje k telu, aby si vždy pred pitim počas jedla mala možnosť priložiť platený obrúsok z vnútornej strany na pery. Ak sa dáma prezúva, partner ju ma telom zacloniť. Dámska spoločenská kabelka má byť mini a nikdy nie prevesená cez rameno a pod. …
@lilkaneviem123 za mňa ôk, ja som raz kúpila také krásne krátke saty na ples, také fuchsiovofialove, ligotave, krásna Látka,strih lichotiaci postave, dala som si super náušnice a náhrdelník, doplnky, stolu a bolo to ôk, vyzerala som luxusne plesovo aj v kratkych,
a viacero báb malo krátke saty. Hlavne aby si sa v nich dobre citila a mala ako tak dopisovanie veci a účes. Nie každý si môže dovoliť robu a doplnky za 100 eur...
@lilkaneviem123 za mna uuplne v pohode.pokial nejdes na nejaky velky ples honosny,tak male mestske,skolske a dedinske plesy nemaju vobec takuto striktnu etiketu.najma ak mas len 19rokov.okrem jedineho plesu za poslednych 10 rokov,ktory bol v inchebe, na vsetkych ostatnych co som bola ,bol pomer kratke vs.dlhe saty vzdy tak pol na pol..takze v pohode si ich daj 🙂
@princezna_bosorka to si povedala ty. Pravda je taká, že keď nie je predpísaný dresscode, tak postačuje akékoľvek spoločenské oblečenie. Dúfam, že aj tvoj muž má frak alebo smoking, lanovky a ty tiež róbu na dedinskú zábavu.
@lilkaneviem123 https://moda.sk/magazin/plesove-saty-a-etiketa-...