Šatník pre malé tučné pivo

8. apr 2024

Ahojte, ja tu teraz vytasím taký problém, že si zrejme poklopete po čele, ale aj takéto záležitosti my ženy niekedy riešime.
Mám konfekčnú veľkosť 46 a po treťom pôrode sa mi ešte nepodarilo zhodiť kilogramy. Nič si na seba nekupujem, pretože ma frustruje pohľad v kabínke do zrkadla, logicky všetko na mne vyzerá hrozne (som nízka guľa - veľké brucho aj prsia, široké boky a tučné stehná ) a tak odchádzam s prázdnymi rukami. Hovorím si že nakupovať budem, keď schudnem. Problém je, že si to hovorím už 2 roky. Manžel prekvapujúco je v pohode s mojou postavou, ale už mi vytkol, že nech si trošku obnovím šatník, že vyzerá obnosene. Uznávam, je to tak. Šatník je úbohý - čierne dlhé tričká, legíny. Ja ale neviem čo nosiť, kým som taká aká som. Vôbec som to neprijala (svoje telo) a nedarí sa mi zmeniť to. Pomohlo by mi ale psychicky sa aspoň trochu akceptovateľnejšie obliecť. Potrebujem najmä praktické veci na behanie po ihriskách. Kávu s kamoškami stíham málokedy, ale tiež by sa asi potešili, ak by som prišla ako človek v roku 2024. Mám 39 rokov. Ďakujem za vaše postrehy a nápady. A za čas. Pekný týždeň všetkým.

romanka56
8. apr 2024

Ahoj, neskúšala si si pozrieť veci na sheine? Lebo pevnejšie baby sa tam fakt dokážu pekne obliecť. 😊 akože kvalita nič moc niekedy, ale zas niekedy som milo prekvapená

pralinka86
8. apr 2024

Nepozerala si tchibo? Taketo cosi mozno napr
https://www.tchibo.sk/products/402063452/elasti...
Alebo about you, maju tie plus velkosti

nikdenikto
8. apr 2024

Pozri aj Bonprix, tam su podľa mňa aj celkom pekne inšpirácie pre pevnejšie ženy.

lakebabe
8. apr 2024

@romanka56 tiež sa pripájam k shein kamoška je také Xlko a pekne veci tam kupuje

skeblicka777
8. apr 2024

Som presne ako ty a teda ja som začala veru nosiť farebné oblečenie, dosť veľa šiat, krátkych, dlhých. Mne sa najviac osvedčili také typy šiat, pošlem foto, neviem, ako sa to volá 😁. Bojujem s kilami už roky a v 40ke, som prišla nato, že či si oblečiem čierne tričko alebo farebné šaty dobrého strihu, tak či tak moje kilá vidia a ja sa cítim aspoň viacej žensky, aj keď tučná 🫤

kati301
8. apr 2024

Ty nepotrebuješ rady na obchody, ale rady na to čo nosiť. Neviem akú máš výšku, ja mám 163 a rok po pôrode mám 85kg. Aktuálne nosím 44/XL veci. Za seba môžem odporučiť nohavice s vysokým pasom, kľudne aj na styl legíny, ale vysoký pas je must have. Určite si zadovážiť jedny dobre padnuce rifle, za seba odporúčam rovný strih, vyzerá to super na postave, samozrejme opäť vysoký pas. Na leto saty ktoré sú stiahnuté pod prsiami a potom len voľna sukňa, pripadne Ackovy strih, nič oversize na styl vreca, to neni pekne na nás. Pripadne maxi saty po členky. Tricka skôr voľnejšie než úplne obtiahnuté a za mna je top mat vrch ktorý mi fakt sedí, čiže dobrá riflova bunda, tenká bunda atd.. topánky kupuj neutrálne farby, ktoré vieš zladit s polovicou šatníka. A ja ešte na leto milujem široké, ľahké nohavice. A zastrkavat tričko do nohavic! Takze tak odo mna 😁

lucy_ms
8. apr 2024

Skús na ig pozrieť profil lilka.mackanic. Dáva okrem iného inširácie na oblečenie, aj odkiaľ kupuje. A tiež sa prikláňam k sheinu, tam nájdeš veľa pekných kúskov

skeblicka777
8. apr 2024

Také dlhé mám aj v inej farbe, kúpila som si k nim na leto bielu riflovélu bundu. Prevažne kupujem Takko, Bonprix. Zopár veci mám aj z kikku, ale mám veľké prsia, čiže väčšina mi odtiaľ nesedí kvôli tomu. hlavne skúšaj a veľa

skeblicka777
8. apr 2024

@kati301 aaa s tým tričkom do nohavíc som začala aj ja a ako dobre to vyzerá.

danyelia
8. apr 2024

Ahoj, neber to v zlom, som len úprimná, no na Tvojom mieste by som ako prvé riešila chudnutie...si mladá žena, 46-tka veľkosť je doosť 🙄 Sama píšeš, že všetko na Tebe vyzerá hrozne s Tvojou postavou, tak sa s tým snaž niečo urobiť, nehľadaj výhovorky - upraviť stravu, pridať pohyb. A dovtedy nákup oblečenia na Shein...

autor
8. apr 2024

@romanka56 shein má nejak úplne obišiel. Musím sa mu povenovať.

autor
8. apr 2024

@skeblicka777 áno presne tak, zakryť sa to nedá ničím.

autor
8. apr 2024

@kati301 ja práveže mám pocit že v nohaviciach vyzerám fakt katastrofálne a tričko do nohavíc vyzerá na mne fakt otrasne. Ja si zrejme vyberám úplne nevhodné strihy.

autor
8. apr 2024

@danyelia neberiem to v zlom, ja som si mojej obezity plne vedomá a riešim ju celý život. Opakovane zlyhávam. Som schopná počítať kalórie celý rok a zhodiť 25 kg. Ale časom ich opäť naberiem, pretože sa rokmi vždy vraciam k nevhodným stravovacím vzorcom. Táto situácia sa opakuje v mojom živote už 6. krát bohužiaľ.
Teraz riešim len symptóm.

madali
10. apr 2024

Ahoj. Ak nevieš čo sa ti hodí a čo si vybrať pozri https://www.youtube.com/playlist?list=PL_weaYXp... , vyber si video podľa tvaru svojej postavy...ale všetky videá má plné skvelých rád
Ja mám tiež veľkosť 46 a veľa oblečenia nakupujem v bonprixe, majú prepracovaný eshop čo sa týka popisu produktov a hodnotenia zákazníkov sú tiež pri výbere oblečenia, veľmi prínosné. A pomerne dosť oblečenia majú nafotené aj s plus size modelkami, stačí si tam navoliť veľkosť 44/46 a vyššiu.
V kamenných obchodoch nakupujem v C&A, Reserved, Lindex a občas Takko.

zuzubb007
10. apr 2024

Ja sa ťa spýtam čo robíš preto aby si schudla??? Treba začať od seba, pôrod je dobrá výhovorka na kila, to osobne neznášam, keď niekto povie, z takej veľkosti a váhy začneš chudnúť okamžite, lenže úprava stravy a pohyb ináč to nepôjde za dva roky si už mohla nosiť veľkosť 36, čo sa týka oblečenia tam veľa nevymyslis to naozaj len tmavé legíny, a obrovské tričká kde všetko nevidno

simca06022011
10. apr 2024

nosim treginsky, dzeginsy, sedia dobre na malom pive. K tomu topy, koselove, polokoselove, tuniky, ale aj bezne ja to volam "casual" tricka s trojstvrtovym rukavom. K obtiahnutejsim vrchom, si dam napr cardigan. Vyhybam sa vsetkym moznym hrubym materialom (strikovance atd), sirokym, vrecovitym veciam. Bonprix, tchibo... a potom speciality ako saty.. podla toho ake mas nohy, ako to vyzera, na mne vyzeraju ok aj sukne puzdrove s topom, sakom. Alebo na ten sposob saty, kde viem napr regulovat vystrih. Cize zaujme nieco ine ako pupok :DD Stahovacie pradlo ak treba. a klasicke nohavice tiez nevyzeraju zle, ale ziadne plantave siroke, ktore sa ti nacapia na stehna a potm dole maju na sirku pol metra
Tricko do nohavic vobec. Topy napr. zavinovacie dobre vyzeraju (resp tie co sa tvaria ako zavinovacie), nariasene atd. Napr:
https://www.bonprix.sk/tricko/p-286867658/91251...
https://www.bonprix.sk/tricko-oversized/p-12241...
a tieto saty ja nosim miesto tricka:
https://www.bonprix.sk/saty/p-430481646/909168/...
na podobny styl je kopec na vyber hadam vsade...
Jasne keby som mala 60kg vyzeralo by vsetko lepsie, takze ty nemozes cakat wow efekt, proste musis najst to co ti v tomto momente najviac pristane, najviac ako je mozne. Aj to sa nemusi kazdemu pacit :D za mna kratke tricka co sa vytahuju dohora, tricka v nohaviciach su absolutne no go. CO ide u mna, su lodickove vystrihy, siroke vystrihy, dlhsie rukavy (3/4 atd), ziadne tielocka, tricka dlhsie, nemusia byt pod zadok, ale ked sa hybem, zohnem, nech sa to nevytahuje. Tuniky, obtiahnutejsie nohavice, napr. st.Oliver maval nohavice elegantne perfektne, ja mam ale najnovsie asi 2rocne...

autor
10. apr 2024

@zuzubb007 ahoj, odpovedala som na to v mojom predošlom komentári

kp7333
10. apr 2024

Pozri tchibo. sk. Maju oblecenie aj na plnsie postavy, pohodlne nohavice a tricka lichotivych strihov.

autor
10. apr 2024

@madali ten YouTube kanál vyzerá veľmi zaujímavo, ďakujem. Mnohé ste mi odporučili Bonprix a už som tam pár krát nakupovala, ale ja asi vždy kúpim niečo nevhodné, čo mi pridáva na veku a nelichotí.

1mina
10. apr 2024

Ja teda momentálne zápasom s podobným - mám depky že vo všetkom vyzerám hrozne atď. Pritom mám veľkosť max M - niekedy aj S ale proste mám to hrozne blbo uložené - nohy chudé a brucho ruky tvár...proste niekedy by som si najradšej dala to čo nosia moslimky lebo mám pocit že vo všetkom vyzerám hrozne. Áno riešim chudnutie, už aj cvičím, aj sa snažím stravu dodržiavať ale ja neviem to brucho ma hrozne depta. A muž zas frfloce na oblečenie tiež keď si dám niečo voľné obnosené samozrejme 😃 začala som to riešiť šatami - v tich sa cítim dobre, väčšinou aby mali aké také rukávy troška , a strih ute pod prsiami. A verím len že do.leta sa mi to brucho podarí skrotiť. Áno som hrozna už som ho raz aj schudla a znova pribrala keď prišli nervy.

moonlight1210
10. apr 2024

Pod saty na leto odporucam z Tchiba toto:

https://www.tchibo.sk/products/402079344/spodne...

Pomoze ti to s problemom odierania stehien. A tym ze to je v telovej farbe, sa to hodi pod vsetko.

A potrebujes bez ohladu na vahu si vybrat styl. Aby si vedela, na ake kusky sa chces orientovat.

banalu
10. apr 2024

Pozri si na pintereste plus size casual outfits, povyberaj co sa ti paci a nakup si jednotlive kusky.
Dobre padnuce rifle, radsej jedny poriadne ako sto legin.
Kvalitne tricka, jemne volne, ale nie uplne, nech nevyzeras ako v stane.
Dobre padnuce saty, na ihriska nosim take trickove a pod to leginove sortky, ze ked sa zohnem k malej alebo sadnem do piesku tak mi nevidno az do...
Dobra riflovka sa ti tiez zide. Lanova kosela s kratkym rukavom pod to tielko, je tiez parada na teple dni...
Musis mat v hlave najprv outfit a potom skladat. Lebo tak ani nevies co skor, to alebo to, a k comu to skombinovat a sa len zamotas. C&a zvykne mat dobre veci a aj dobre vyskladane na figurinach. Normalne zober co ma figurina na sebe do kabinky ak sa ti to paci, ked sadne kup to cele ☺️
A ver mi, ked sa zacnes lepsie obliekat, zvysi sa aj sebavedomie a nastartuje motivacia k zhodeniu nejakeho toho kila... sama pises, ze uz dva roky cakas na schudnutie... necakaj, obliekaj telo co mas... ked schudnes, nakupis zas veci... a tie co si kupis teraz budu vyzerat po kazdom - kile lepsie a lepsie ☺️

banalu
10. apr 2024

Moje oblubene kombo

romanka56
10. apr 2024

Jasne, skus za to nič nedáš a možno aspoň spoznáš aký štýl chceš nosiť za lacnejšie 😄

autor
10. apr 2024

@1mina viem o čom hovoríš. Ja mám normálne pocit, že lepšie vyzerám bez oblečenia, ako s ním 🙈

kati301
10. apr 2024

Autorka to len preto lebo si nevies zvoliť správne strihy, kombinácie a farby 🙂 ak chceš pridaj sem nejakú svoju foto bez tvare že čo máš na sebe najradšej oblečené a dáme ti objektívnu kritiku čo je zle. Nie každý sa narodil tak že sa vie obliect, ale dá sa to naučiť a je úplne jedno aka veľkosť si. 🙂 musíš len skúšať, objavovať, vyjsť zo svojej komfortnej zóny.

1mina
10. apr 2024

Presne toto. Keď sa pozriem vyzlečená do zrkadla že veď to není také zle ...ale keď si skúsim 30 veci stále mám pocit že vyzerám otrasne 🤦

moonlight1210
13. apr 2024

Este som nasla toto. Mozno ti to posluzi ako inspiracia, po akych kuskoch sa pozerat a ako skombinovat aj to, co uz nakupene mas.

https://www.youtube.com/watch?v=28XTCWt2nwg
autor
15. apr 2024

@moonlight1210 Wau toto video bolo skvelé, ďakujem, toto mi veľmi pomohlo.