Rifle zo Sinsay púšťajú farbu

14. sep 2023

Ahojte.

Potrebovala som si súrne kúpiť čierne gate. Sedeli mi žiaľ tie zo sinsay. Po 2* vyprani som si všimla že púšťajú farbu. Tak som ich ešte v umývadle namačila a vymienala vodu (vlažnú) asi 20* a stále bola sivá!!! Hnusi sa mi obliecť si ich, musí to byť veľká nekvalita, chemikálie. Nosíte také rifle alebo reklamovať? Vyhodiť? Už pri tej cene 10€ som sa bála čo bude za kvalitu ale potrebovala som rýchlo čierne gate 🙁

zuzanaokasova
14. sep 2023

Skus do vody troška octu

stanulienkat
14. sep 2023

Ved cierne veci a tmavomodre, cervene.. pustaju farbu. To je bezne. Skus ten ocot.

autor
14. sep 2023

@stanulienkat fakt aj po x praniach?? Myslela som že to len nekvalitné veci púšťajú a su napustené chemikaliami

stanulienkat
14. sep 2023

Samozrejme je rozdiel, či sú to kvalitné , je pravda, že tie lacnejšie púšťajú oveľa intenzívnejšie a dlhšie, závisí na kvalite farbiva. Napríklad ja mám tričko GANT stalo 60 eur a mala som z neho červenú pokožku. Takže si vyber..

joannita
14. sep 2023

Bohuzial aj leginy Nebbia, ktore su dost drahe (od 50 do 100e) pustaju dost farbu aj pri opakovanom prani. Mam niekolko znackovych veci ktore pustaju...

autor
14. sep 2023

@joannita
@stanulienkat no dala som ocot do vody a nic. Zmykam z nich čiernu farbu, fuj , asi si ich ani neobleciem, nechcem vedieť z čoho a ako sa vyrábali.

tanyag
14. sep 2023

Ja mám veľa značkových tričiek a aj riflí a nohavíc, legín a spodného prádla a červená a čierna stále púšťajú farbu. Sú síce kvalitné, nežmolkujú sa, jedno tričko nosím už 2 roky a vyzerá ako nové, ale farba z neho ide poriadne.

autor
14. sep 2023

@tanyag a to keď sa spotis nevadí, nefarbi aj pokozku? Asi je to nezdravé dosť 😬

tanyag
14. sep 2023

No niektoré paradoxne nefarbia pokožku, možno sa nepotím dostatočne 😁 ale niektoré áno...a po pravde veľa veci už nenosím...zdravé, nezdravé...obliekať sa človek musí...preto uprednosťnujem svetlé oblečenie

stanulienkat
14. sep 2023

Áno, určite sa to potením dostáva do pokožky. Treba to prať v chladnej vode a ten ocot sa snaží tú farbu zafixovať v látke, no to ti nezaručí že prestanú púšťať farbu.