Prečo podaktoré ženy si davaju zásnubný prstene na pravú ruku? 🧐
lebo sa im tam lepšie nosí 🙂 niektoré ženy nenosia vôbec prstene, ani obrúčky, niektoré nosia na pravej, iné na ľavej strane ;) inak dobrá otázka a prečo nosíš ty zásnubný prsteň na ľavej ruke? 🙂
Lebo na ľavej majú obrucku😀 ak nie sú svoji tak neviem 🤷♀️
lebo im to zavadzia?
Jaaaaj ako by som ja chcela mať tieto problémy 😀
Ja som si myslela, že sa to ma nosiť na ľavej ruke 😂🙈 nemyslela som to v zlom. A ešte nemám zásnubný prsteň, ale asi by som ho nosila na ľavej aj obrúčku k tomu
Ja sa chcem opýtať,že prečo niektori ľudia nosia obrúčky na ľavej ruke
@majah212
Autor
Vedeli ste, že tento zvyk pochádza už zo starovekého Egypta? Egypťania totiž verili, že cez štvrtý prst na ľavej ruke, teda prstenník, prechádza žila, ktorá vedie priamo do srdca! Dokonca pre ňu aj existovalo pomenovanie, a to Vena Amoris. A práve takto vznikla tradícia nosenia obrúčok na ľavom prstenníku.
Kazdy nosi tak, ako mu vyhovuje. Ja napriklad nenosim vobec ani obrucku, od porodu mi tieto cacky nejako zavadzaju. Max. nausnice si dam aj to len ked idem niekam mimo domu.
@misana84 tak to je krásne 🤩😍 ešte viac sa mi paci ta láva strana!
@misana84 a nieco podobne aj existuje, ibaze sa tyka laveho malicka. Jeden z priznakov zacinajuceho infarktu je vystrelujuca bolest do laveho malicka.
lebo na ľavom mám obrúčku :D na svadbe som ich mala obe na ľavom prsteníku, potom som ich rozdelila:D nech si ruky nezávidia :D
Na lavej ruke mam obrucku a na pravom prsteniku mam zasnubny prsten, tak mi to vyhovuje a nikoho ineho do toho nic nie je 😉
@thirstymonk vôbec to tak nemusí byť, mne vystreľovala bolesť do ľavého malíčka, že som nemohla pero udržať - také tiky a tŕpnutie...a prišlo sa na to, že to mám kvôli odratým stavcom(5a6) a pokrívenej chrbtici
Ja mam obrucku na pravom prostredniku. A snubak na lavom 😂
To sa nema? Aj ja mam tam. Som nevedela, ze aj v tomto su pravidla, ze kde si damprsten 🙂
Na lavom mam obrucku, na pravom zasnubny. Normalne ma prekvapuje ze to niekoho moze az natolko zaujat, ani by mi nenapadlo ze toto niekto riesi, povazovala som to za bezne 😶
@colsami Ano, mňa to zaujalo. Pretože som bola v tom, že sa ma nosiť na ľavej tuke aj zásnubak aj obrúčka. Takže som žila v omyle 🤣. Mne to je jedno v podstate, noste si kde chcete. Ja som zas považovala za bežne.. a vždy som sa čudovala, že na instagrame mi vyskakovali fotky a mali zasnubak na pravej ruke. Čo je ok. ✌🏽 Ja skôr preferujem tu lavu ruku
@minenkak ....podla starých zvykov sa to nosí.Totizto ľavý prstenník je jediný prst na ľudskom tele z ktorého ide cieva ( alebo žila) priamo ku srdcu.A keďže obrúčka je znakom toho,že si si svoju polovičku vybral ako osobu tvojho života,tak je to vlastne človek najbližší tvojmu srdcu
Ja som to doteraz nevedela, kde sa maju ake prstene nosit, a v podstate mi ani nikdy nenapadlo sa inym ludom kukat po rukach. Moje prstene od svadby (23 rokov) odpocivajuce v krabicke, ja to nenosim, mna to obtazuje.
Lebo sú lavacky
napríklad ja mám na pravej ruke o čosi tenšie prsty. A je ľahšie a lacnejšie prehodiť si prsteň z ruky na iný prst inej ruky ako dať si ho zmenšiť či zväčšiť
prsty ti môžu opuchnúť alebo schudnúť aj keď sa ti zmení váha
Lebo podvedome stále čakajú na toho ľavého.
Ja som to nikdy neriešila. Mala som trošku väčšiu prsteň a na pravej ruke mám o číslo hrubšie prsty, tak tam neletela a väčšinou som tam nosila :D A vlastne aj teraz podľa toho nosím aj obrúčku aj iné prstene, či mám opuchnutý prst, alebo schudnutý :D
Zo mna by si sa asi zblaznila - ja si furt prehadzujem prstene z jednej ruky na druhu - absolutne nemam stanovenu ruku na ktorej musim mat urcity druh prstena
Preto, lebo dnes už nikto nerieši, čo sa nosí kde.
Nosila som na ľavom prostredniku, potom som si na tej strane zlomila prsty, tak som prstene preložila na pravú ruku, kde už zostali. Obidva na prsteniku, lebo keď som ich mala vedľa seba na 2 prstoch a niekto mi stisol ruku, videla som hviezdičky 😀
Ja nosím na ľavej obrúčku, zásnubný na pravej. Keď mám zásnubný a obrúčku spolu,tak mi to zavadzia
V niektorých krajinách a niektorí ľudia nosia aj obrúčky na pravej ruke,čo je na tom zvláštne