Dievcata chcela som sa objednat na skusku siat a pani ze mam si nachystat 30 eur??? Aj vy ste platili za skusku siat?? To ako zakazdym mam platit?
Niektoré salóny takto funguju. Ano platila som ale nie vsade. V jednom som neplatila v druhom som platila ale o to by bolo lacnejsie a v dalsom som platila a nic by nebolo lacnejsie
Lebo dost ma to odradilo
No co ja poznám, tak áno platíš, keď si kúpiš alebo požičiaš u nich potom šaty, tak ta cena sa ti odrata z ceny šiat.
Nie neplatila som za skúšanie šiat
Tu v BA som si pred 2 rokmi pozerala na nete cca 8 salónov a len v jednom sa neplatilo za skúšku. Sumy od 15 až do 100 eur (100 bolo ale len v jednom, takom luxusnejšom). Niekde to odrátajú zo sumy za požičanie, ak si vyberieš, niekde nie.
Tak pride mi to normalne, stravia s tebou vela casu a ked si nevyberies, tak to je zadarmo... Takze ano, chapem.
áno aj u nás sa platí za skúšanie šiat.
Svadbu som mala 6 rokov dozadu a uz vtedy si v Ba viacero salonov uctovalo poplatok za navstevu 🙂 Suhlasim s @martinkatinka, tiez to chapem. Vzdy to bolo tak, ze som bola objednana na dany cas sama, a pani sa venovala len mne a mala som dost casu v klude si poskusat, co som chcela. V salone, kde som si saty nakoniec vybrala, mi potom tento poplatok odpocitali z vyslednej sumy za saty.
Ahoj, je to úplne bežné, veľa žien ide len tak na skúšku, prip. sa odfotiť, aby si dali podobné šaty ušiť. V salóne z takého zákazníka nič nemajú - robia všetko zadarmo. Suma sa pri požičaní odpočíta.
Podla mna to je uplne v poriadku. Ja som sa vydavala uz davnejsie, ale tiez bol poplatok za skusanie a objednavalo sa na konkretny termin. Ked som si saty vybrala, tak si poplatok za skusku neuctovali.
Je to úplne normálna vec... Zaplatíš poplatok, a ten sa následne odráta od ceny požičania šiat. Niektoré ženy tie šaty zaspina od make upu, pripadne, iné horšie škody....
Hej platí sa, ja som mala svadbu skoro 10 rokov dozadu a vtedy to bolo nejakých 10 eur na hodinu. Pri kúpe šiat mi to odrátali. Teraz su tie poplatky aj 20 - 30 eur na hodinu.
Strávia s tebou dosť času pri obliekaní, tie šaty sa môžu znečistiť, poškodiť.
Predstav si, že ty máš salon, drahé šaty a chodia ti tam ľudia len tak skúšať, alebo s nimi straviš hodiny a nič si nevyberú. Podľa mňa to je fér
Áno, plati sa už asi všade. Niektoré salóny majú neobmedzený počet vyskúšaných šiat počas skúšky (ktorá trva 30-50min), niekde máš aj obmedzený počet šiat, ktoré si môžeš vyskúšať. Nikto nechodí do roboty zadarmo 🙂 venujú sa tam iba tebe a tvojmu doprovodu, obliekajú ťa, vyzliekaju, sú ti plne k dispozícii… za to si treba zaplatiť..
Sú aj salóny, kde sa neplatí, zatiaľ, ale časom k tomu pristúpia podľa mňa všetky, lebo z dlhodobého hľadiska je to neudržateľné.
Mne to príde absurdné...
V autosalóne na predvádzacej jazde by analogicky koľko mali pýtať? 200€? Však sa ti tiež venujú, tiež im zašpiníš auto, dokonca aj zvonku, plus PHM...
@jockey Absurdné ako absurdné, keby si mala salón a chodili by ti nevesty rok dopredu na skúšky len tak poskúšať, čo by im asi tak sadlo, pripadne by mali šaty dávno kúpené ale potrebujú zažiť ešte skúšku s kamarátkami len pre tú atmosféru alebo,alebo.... Preskúšajú zo 10 šiat, popredvádzaju sa pred zrkadlom, šaty sa zapotia, ušpinia od make-upu, zatrhnú, každým jedným skúšaním znehodnocujú a potom s úsmevom zahlásia, ďakujeme ešte si premyslíme. A to nerátam náklady na prevádzku salónu, využitie wc, ponúknutie nápoja a v neposlednom rade čas, ktorý nie je vôbec zaplatený. To všetko obnáša skúška zadarmo.
@jockey je to totálne odveci, hlúposť ako voda v koši 🙈 ale vidíš, ešte aj tu to budú obhajovať 😂 radosť podnikať s takými podporovateľkami 😉 a gratulujem tomu kto to prvý zaviedol, super biznis plán...
@zuzanka.zuzu Nech sa páči, zaži si tú "radosť" z podnikania a potom tu môžeš napísať svoje dojmy.
Nie neplatila aspoň o Tom neviem skús iný salon