Peniaze za skúšanie svadobných šiat

15. júl 2024

Dievcata chcela som sa objednat na skusku siat a pani ze mam si nachystat 30 eur??? Aj vy ste platili za skusku siat?? To ako zakazdym mam platit?

veronika2316
15. júl 2024

Nie neplatila aspoň o Tom neviem skús iný salon

ns994
15. júl 2024

Niektoré salóny takto funguju. Ano platila som ale nie vsade. V jednom som neplatila v druhom som platila ale o to by bolo lacnejsie a v dalsom som platila a nic by nebolo lacnejsie

autor
15. júl 2024

Lebo dost ma to odradilo

777januska777
15. júl 2024

No co ja poznám, tak áno platíš, keď si kúpiš alebo požičiaš u nich potom šaty, tak ta cena sa ti odrata z ceny šiat.

pribinak
15. júl 2024

Nie neplatila som za skúšanie šiat

dixitka
15. júl 2024

Tu v BA som si pred 2 rokmi pozerala na nete cca 8 salónov a len v jednom sa neplatilo za skúšku. Sumy od 15 až do 100 eur (100 bolo ale len v jednom, takom luxusnejšom). Niekde to odrátajú zo sumy za požičanie, ak si vyberieš, niekde nie.

martinkatinka
15. júl 2024

Tak pride mi to normalne, stravia s tebou vela casu a ked si nevyberies, tak to je zadarmo... Takze ano, chapem.

alickapusinka
15. júl 2024

áno aj u nás sa platí za skúšanie šiat.

stanzi
15. júl 2024

Svadbu som mala 6 rokov dozadu a uz vtedy si v Ba viacero salonov uctovalo poplatok za navstevu 🙂 Suhlasim s @martinkatinka, tiez to chapem. Vzdy to bolo tak, ze som bola objednana na dany cas sama, a pani sa venovala len mne a mala som dost casu v klude si poskusat, co som chcela. V salone, kde som si saty nakoniec vybrala, mi potom tento poplatok odpocitali z vyslednej sumy za saty.

vladi4444
15. júl 2024

Ahoj, je to úplne bežné, veľa žien ide len tak na skúšku, prip. sa odfotiť, aby si dali podobné šaty ušiť. V salóne z takého zákazníka nič nemajú - robia všetko zadarmo. Suma sa pri požičaní odpočíta.

milanemila
15. júl 2024

Podla mna to je uplne v poriadku. Ja som sa vydavala uz davnejsie, ale tiez bol poplatok za skusanie a objednavalo sa na konkretny termin. Ked som si saty vybrala, tak si poplatok za skusku neuctovali.

domiklik
15. júl 2024

Je to úplne normálna vec... Zaplatíš poplatok, a ten sa následne odráta od ceny požičania šiat. Niektoré ženy tie šaty zaspina od make upu, pripadne, iné horšie škody....

mia_von_prag
15. júl 2024

Hej platí sa, ja som mala svadbu skoro 10 rokov dozadu a vtedy to bolo nejakých 10 eur na hodinu. Pri kúpe šiat mi to odrátali. Teraz su tie poplatky aj 20 - 30 eur na hodinu.
Strávia s tebou dosť času pri obliekaní, tie šaty sa môžu znečistiť, poškodiť.
Predstav si, že ty máš salon, drahé šaty a chodia ti tam ľudia len tak skúšať, alebo s nimi straviš hodiny a nič si nevyberú. Podľa mňa to je fér

vela02
15. júl 2024

Áno, plati sa už asi všade. Niektoré salóny majú neobmedzený počet vyskúšaných šiat počas skúšky (ktorá trva 30-50min), niekde máš aj obmedzený počet šiat, ktoré si môžeš vyskúšať. Nikto nechodí do roboty zadarmo 🙂 venujú sa tam iba tebe a tvojmu doprovodu, obliekajú ťa, vyzliekaju, sú ti plne k dispozícii… za to si treba zaplatiť..

morusha
17. júl 2024

Sú aj salóny, kde sa neplatí, zatiaľ, ale časom k tomu pristúpia podľa mňa všetky, lebo z dlhodobého hľadiska je to neudržateľné.

jockey
17. júl 2024

Mne to príde absurdné...
V autosalóne na predvádzacej jazde by analogicky koľko mali pýtať? 200€? Však sa ti tiež venujú, tiež im zašpiníš auto, dokonca aj zvonku, plus PHM...

morusha
17. júl 2024

@jockey Absurdné ako absurdné, keby si mala salón a chodili by ti nevesty rok dopredu na skúšky len tak poskúšať, čo by im asi tak sadlo, pripadne by mali šaty dávno kúpené ale potrebujú zažiť ešte skúšku s kamarátkami len pre tú atmosféru alebo,alebo.... Preskúšajú zo 10 šiat, popredvádzaju sa pred zrkadlom, šaty sa zapotia, ušpinia od make-upu, zatrhnú, každým jedným skúšaním znehodnocujú a potom s úsmevom zahlásia, ďakujeme ešte si premyslíme. A to nerátam náklady na prevádzku salónu, využitie wc, ponúknutie nápoja a v neposlednom rade čas, ktorý nie je vôbec zaplatený. To všetko obnáša skúška zadarmo.

zuzanka.zuzu
17. júl 2024

@jockey je to totálne odveci, hlúposť ako voda v koši 🙈 ale vidíš, ešte aj tu to budú obhajovať 😂 radosť podnikať s takými podporovateľkami 😉 a gratulujem tomu kto to prvý zaviedol, super biznis plán...

morusha
17. júl 2024

@zuzanka.zuzu Nech sa páči, zaži si tú "radosť" z podnikania a potom tu môžeš napísať svoje dojmy.