Outfity do práce. Ako často si oblečiete to isté do práce?

12. aug 2024

Ahojte, riešite nejak to, ako často si oblečiete to isté do práce?
Pracujem v kancelárii, na vedúcej pozícii, chodím do práce oblečená elegantnejšie. Často sa stretávam s partnermi/klientmi.
Nedávno som viedla debatu so sestrou, že ako často je "znečistené" si obliecť to isté.
Mám cca 15 letných a 15 zimných outfitov do práce, niečo medzi sebou kombinujem. Je to naozaj málo?
Prípadne, ak máte tipy kde kúpiť nejaké kvalitné pančuchové nohavice budem vďačná.

anjelicek26
12. aug 2024

Len šiat do prace mam asi 60🫣🙃 urcite cez 30 bluzok, sukne,kostýmy, slušne nohavice ... málokedy mam 2x za mesiac to iste na sebe...ale tak ja milujem nakupovanie a neviem odolať nejakým pekným novinkám v obchode. Ci to treba netuším,nikdy som sa nad tým nezamyslala.

katkaseiner
12. aug 2024

Ja chodim do prace sporadicky ale veci si aj opakovane obliekam casto... samozrejme nie 2-3x do tyzdna ale raz urcite. Nie som modna policia, kazdy nech si da na seba to v com sa dobre citi. Napr. vlani som mala v lete 2 pary nohavic, v kuse v nich, tento rok uz nie su moje top oblubene a nosim nieco ine... Kym je to ciste a vonave, neriesim kolkokrat si to znova oblečiem

lija22
12. aug 2024

ach tolko marnivosti. to vazne by nejaki dospeli ludia riesili ci ma niekto castokrat oblecenu tu istu vec?
nos to co chces a ako casto chces. nikoho to nezaujima.
napr moj muz ma po viac kusov rovnake tricka rovnakeho strihu aj farby a teda akoby nosil furt to iste 😃 no a co

hederamonstera
12. aug 2024

Kludne nosim to iste aj 3 dni po sebe, nemam zratane kolko mam coho. Som skor satovy typ ale teda nemam absolutne problem nosit dvojo siat dokola😀 ludom uz harasi z tolkeho konzumu

zuzuliennka1
12. aug 2024

@lija22 aj ja som tak teraz nedavno objavila v pepco super jednoduche tricka, pekne farby, dost dlhe na moju vysku, vzala som po 2ks z 2 dostupnych farieb, tiez to bude vyzerat, ze striedam v tyzdni len 2 tricka 😄 niekto ma oblubenu vec a nosi ju do zodratia, a niekto strieda aj 8 outfitov tyzdenne a vlastne - nech si nosi kto chce, co chce

mclissa
12. aug 2024

Ja mam uniformu cize kazdy den to iste 😂 predtym saty na kazdy den.

lija22
12. aug 2024

ja sa ospravedlnujem autorke. nechcem prudit. chces debatit o outfitoch tak vlastne preco nie. temy mozu byt aj uvolnene a marnive, nemusela som hned mudrovat

mamutka
12. aug 2024

Poznám človeka čo ma plnú skriňu rovnakých košieľ, nohavíc, oblekov. Nemieni si zaťažovať hlavu rozhodovaním o takej blbosti ako je kombinovanie oblečenia. Pritom by si mohol kúpiť celý obchod, čo sa jeho možnosti týka.
Ja nosím opakovane rovnaké veci, kolegovia tiež. Hlavne je, aby to bolo čisté. Kým si niečo kúpim, veľa krát to zvážim, nemám rada bezbrehý konzum len preto, aby niekto ukázal, že ma na to a neoblečie si dva krát to iste.
Ak si na vedúcej pozícii a máš veľa stretnutí, je na mieste, striedať to často, ale myslím, že počty ktoré spomínas, plus to, že to kombinuješ, to úplne stačí. Ak máš chuť, kúp si niečo k tomu kvalitne, ale určite nemusíš nasilu, lebo sa to akože patrí.

janka_266
12. aug 2024

Toto leto, po materskej, tak som si mohla nakúpiť nové 😃celé leto striedam asi 6-7 šiat, 2 spolocenskejsie nohavice a 5 blúzok/triciek. K tomu ešte pár obyčajných tričiek, riflovych kraťasov. Na prelome júla a augusta sa mi to už zdalo malo, že dtale chodím v tom istom, ale už tých pár dni vydržím a na jeseň dokúpim niečo 😃

mamina7070
12. aug 2024

15 letnych 15 zimnych je uplne fajn pocet ak tak obzvlastnit satkou brosnou a pod uplne v pohode

justxme
12. aug 2024

Ja mám momentálne 2 páry nohavíc v neutrálnych farbách, k tomu striedam niekoľko neutrálnych tričiek/košele. Viac zaujímavé outfity nosím na iné príležitosti, nie do práce.

terezka1947
12. aug 2024

Tiež kombinujem a nemám toho veľa.
Základ je byť v čistom a nie znehodnotenom oblečení,prepratom,ozmolkovanom.
Letných šiat mám momentálne 5,potom tričká,blúzky a 2letne nohavice,z toho jedny 3/4.
Potom mám 2siat na význnejsiu príležitosť.
Príde mi to na leto postačujúce.

buberova
12. aug 2024

Mám asi 3 nohavice a 3 kraťasy...takže nič si z toho nerob.. 🙂

monika_k
12. aug 2024

fuuu, tak ja za 4 mesiace som na sebe nemala ani raz tie iste saty. … ale ja som totalne satova. Nosim ich po dome, pri upratovani… vsade

sovica
12. aug 2024

@monika_k Chceš povedať, že vlastníš 120 ks šiat?😲 Neverím. Kde to skladuješ?

monika_k
12. aug 2024

@sovica a mozno aj viac 😂😂😂 fakt … fotit to nebudem ale mam 2 byty a v nich 2 satniky

hederamonstera
12. aug 2024

@sovica ja skor neverim ze si pamata, ze hmmm tieto saty som mala pred 3 mesiacmi a tieto som este nemala, dam si tie😁

monika_k
12. aug 2024

@hederamonstera ano pamatam presne, ktore som mala a ktore nie. Ja viem, ze je to neuveritelne ale nemam ozaj dovod klamat a este v takej somarine.

hederamonstera
12. aug 2024

@monika_k ok, tak sa ospravedlnujem😄

autor
12. aug 2024

@lija22 úplne v poriadku, je to slušná diskusia.

Vo voľnom čase nechcem chodiť v kostýmoch a lodičkách, na mimo pracovný čas mám oblečenia veľa. Skôr riešim pracovnú sféru. Kostým, puzdrove šaty a podobne.

danyelia
12. aug 2024

Tak v tomto som aj ja dosť márnivá 😁 Mám veľa oblečenia, niektoré mi visí v skrini ešte nenosené, ale zase nakupujem v rozumných cenách. Teraz v lete nosím hlavne šaty, každý deň iné a čisté, väčšinou ich periem po každom použití, aj keď nie sú extra znečistené, cítim sa tak lepšie...Nezobrala by som si napr. ten istý ,,outfit,, 2x za týždeň, ja viem, že je to blbosť, ale mala by som pocit, že tie šaty sú už ,,okukané,, 😄🤦🏼‍♀️ a ľudia si pomyslia, že nemám čo iné na seba 😃 Viem, som hrozná...

dzejny656
12. aug 2024

Ja chodím do office cca 2x do týždňa takže tých outfitov potrebujem menej. Mne by bolo tých 15 outfitov aj tak málo, mám možno dvakrát viac.

viestta
12. aug 2024

Kazdy den si obleciem ciste. To ci si to co mam na sebe som mala pred dvoma dnami, dvome tyzdnami alebo dvoma mesiacmi vobec neriesim.
Nie si anglicka kralovna aby si na kazdu prilezitost nosila ine saty. Uz aj buduca anglicka kralovna nosi jeden a ten isty outfit viac krat. Menej je niekedy viac.

lauriik
12. aug 2024

Akoze zo svojich vsetkych veci vyskladas 15 outfitov alebo mas 15 gati/sukni k tomu 15 bluzok? Nerozumiem.
Ja mam par veci, ale roznymi kombinaciami z toho viem vysladat strasne moc outfitov. Niekedy si dam rovnake nohavice 2 dni po sebe ale raz si ich dam s bluzkou, druhy krat s trickom a sakom. Raz doplnim satku, inokedy zaujimavy opasok, inokedy ine boty. Ja mam cca 10 bluzok, 10 sak, 10 slusnych triciek, rifle v kazdej farbe a par slusnych ciernych nohavic a sukne. Z toho vyrobim xy outfitov. Cez leto tocim asi 8 siat a par sukni a mam prave pocit, ze to nestihnem vsetko ani vynosit.

reisi
12. aug 2024

Tak ja som z tych, ktora si kupi jeden kusok pre mna v prijatelnom pocte. Niekedy ine odtiene ale casto uplne rovnake. Mam presne 6 kusov rovnakych nohavic. Topy 5 kusov. Saty tie milujem mam aj odtiene z jedneho druhu. Chodim oblecena skor zensky, opätky atd. U mna si mozu mysliet, ze chodim dokola v tom istom. Satnik mam bohaty ale ked si nieco oblubim, tak nehladim na pocet😆

petamich
12. aug 2024

Ja fungujem minimalisticky a skladam si kapsulovy satnik, takze outfity tocim relativne casto aj ked kombinovanim ziskam podstatne viac, 99% ludi to vobec nezaujima (obzvlast ak su to chlapi)

benit
12. aug 2024

Ja som tiez satova a teda satov mam dost. Uz som nieco vytriedila ked som menila zimne za letne, teraz na jesen ma to caka opat. Mam aj nohavice, ale tricka 1 druh a 2 farby, biela a cierna. Kolegyne vedia, ze nemam stale to iste. Myslim si, ze 2 -3 tyzdne dokazem ist v inom, v zime aj dlhsie. Hoci mam oblubene kusky a tie striedam castejsie a potom take, ze vyvetram raz za rok😂.

ivka21
12. aug 2024

Myslím ze každý deň v týždni je fajn mat iný outfit. Zas to netreba prehanat

terezka1947
12. aug 2024

@viestta ...a ešte ju obdivujú a v médiách oceňujú ako recykluje šatník😊

viestta
12. aug 2024

@terezka1947 presne.