Ženy moje,
po 2 materských idem späť do práce (som detská psychologička) a teda riešim aj nový šatník, lebo veci spred už väčšinou za veľa nestoja a môj muž mi sám povedal, že teda mám sa začať krajšie obliekať ako len maminka na materskej.
Obliekate sa pekne? Ako nato a ideálne, aby to nestálo majland, toľko nemám :D
Samozrejme lepšie materiály tiež riešim, nechcem veci na jednu sezónu, za kvalitu si priplatím, len teda moc neviem, ako na reálne pekné ženské obliekanie...čo robí ženu pekne oblečenú, že si poviete, že fuha, ta to vie, dobre je oblečená.
Keď chceš byť pekne oblečená, mala by si nájsť svoj štýl, farby, strihy a ísť v jednej línii. Kapsulový šatník je skvelý na kombinovanie ako taký základ. Pre mňa sú dôležité kvalitné topánky a kabelky.
Presne tak..basicové kúsky,strihovo vhodné nohavice,k nim viacero tričiek, blúzok..svetrík na gombíky..neutrálne farby,kvalitná a praktická kabelka do práce
@janulka1802 vzhladom k práci, tak elegantný, aj predtym som nosila kostymy, v lete saty, sukne - samozrejme primeraná dĺžka...
Jeden kostým napr a kombinovať
Denimová sukňa..a ktomu všetko môžeš obliecť aj obuť
@gondyo biele basic tričká som akurat objednala z Cos, budu fajn aj pod sako, kabelka taka pracovna mi chyba, budem si tu pisať tipy od žien, čo sa vedia obliekať
@gondyo vidiš, ani tu nemam, musim dokupiť, díky
Za mna sú super šaty. Netreba nad tým ráno rozmýšľať, že čo s čím 😃
Ja sa snazim obliekat pekne, zensky. Citim sa tak najlepsie. Nosievam sukne, saty, elegantne nohavice, ale aj dzinsy v kombinacii s bluzkou a sakom. Idealne jednofarebne, pripadne jemne vzory, pruzky, bodky.
Najradsej nakupujem v Reserved, Mohito, Zara, sem tam HM alebo Orsay. Vela urobia topanky, ja osobne rada chodim v lodickach, v zime cizmy s opatkom. Kabelky ti odporucam zn. Lubive, maju krasne, kvalitne vypracovane, nadcasove a za super ceny.
Skús si pozrieť tipy na Pintereste
Ja mam rada slowfashion. Snazim sa podporovat slovenske znacky a dizajnerov. Vacsinou vyberam podla toho, ake strihy mam overene na mne a podla kvality latky. Alebo si dam nieco usit priamo na moje miery. Vacsinu satnika mam lahko kombinovatelny, no par kuskov mam aj taku divocinu🙂.
A kedze takymto sposobom je to dost nakladne, tak obcas pozeram aj online bazare, ale samozrejme, lepsie znacky.
Zara,HM, Mohito sa mne osobne uz nepaci, lacne krkvave materialy, zle usite, po par praniach suce do kosa. Osobne mam rada Ozetu, Chantall, Veroniku In. Z fast fashion podporujem len Lindex.
Aj vacsina mojich kamosiek sa oblieka podobnym sposobom, len oblubuju lezernejsie znacky.
@lucia13022023 ano, presne taky styl sa mi paci
@belle_vie Mohito, HM už úplne vynechávam, skoro nič sa mi kvalitou tiež nepáči
Este Love Colors pozri, sice letna kolekcia nie je uplne moj styl, ale mencestrove veci a bluzky maju nadherne urobene a kvalita vyborna. A styl taky neokukany 🙂
Kapsulovy šatník. Tak, aby sa hodilo všetko ku všetkému. Za mňa max tri farby na sebe, aby to bolo elegantné.
A šaty, nemusíš riešiť, čo sa k čomu hodí. Šaty, k tomu sako a do práce super. Záleží ale aj od postavy. Ty musíš vedieť, aké strihy sa ti hodia. Ja nosím šaty skoro stále. Aj doma, najpohodlnejšie oblečenie
@belle_vie kuknem to, vôbec nepoznám...
@letfenixa tie koženkové leginy a dlhu bielu košelu nosím aj k svojim detom 😂 takže to mám, k tomu pekné kvalitné tenisky, pohodlné, na koselu nejaký opasok...ale nechcem to nosiť zase stále...chcela by som viac zaradiť aj pohodlnejšie džínsy
Pozri na pintereste/ig styl Kate Middleton. K tvojej pozici by sa mi taky styl celkom hodil. Lindex Holly&Whyte ma niektore veci obstojne, len pozor na material. Celkom fajn basic kusky do kancelarie ma podla mna aj Tchibo.
Dobre cierne rifle napr. levi's sa daju najst vo vypredaji na zalande. Vela robia kvalitne topanky - zakladne lodicky, ale aj biele tenisky. Po kostymceku a trenchcoate by som sa pozrela napr. do ozety.
Za mňa na zaciatok puzdrova sukna dva kusy a striedať blúzky, tricko a sako, sveter. Saty klasické pohodlne dva kusy. Pozri napríklad ozeta to je biznis štýl do prace nie je to najlacnejšie ale tie handry dobre vyzeraju. Dôležité pri ozete citat visacky lebo veľa ich veci sa nesmie prat - nechápem ale dobre.
Mám plno pekných vecí, ale vždy skončím pri rifliach 😀. Už som si povedala, že budem kupovať len tie.
Ja mám napr rada veci zo zary. Mám ešte veci z pred 5tokov a vyzerajú stále dobre.. mám rada Basic kúsky a také tie nadčasové.. typupruhovany sveter, biele sako, čierne sako, biela čierna blúzka, koženkové sukňa a nohavice, jednej tmavé dzinsky jedny svetle , jedny čierne, béžové cigaretové nohavice, čierne cigaretové nohavice atď.. a k tomu mám biele tenisky, čierne tenisky asi dvoje lodičky(ktoré nenosím) atď.. mám pár farebných kúskov, ale aj tak ja som čierna vdova 🤣 čierna je moja fabra no. Držím palce v práci 😊
V mojej profesii je vhodny elegantny styl, nosim saty - celorocne, cez zimu hrubsie, na jesen a na jar dlhe, cez leto lahke vzdusne. Obcas prestriedam s nohavicami, dobre sa kombinuju cierne, biele, k nim bluzky, kosele…saty mi vyhovuju z toho titulu, ze nemusim kombinovat, nemam plnu skrinu a je to podla mna vzdy zenske elegantne oblecenie… vyhoda dnesnych siat je, ze pasuju k lodickam a ak potrebujem ist do lezernejsieho stylu, tak nahodim k nim botasky alebo slapky.
Ja som este na materskej, asi 2 roky som si nekupovala vobec nic, ved este vela veci mi bolo dobrych ale to som si len myslela, realne uz bolo vsetko sprate alebo zla velkost. Tak som vacsinu vyhodila a skusila som kupit par kuskov co sa mi daju lahko kombinovat. Mne vyhovuje Tchibo, maju aj vacsie velkosti, je to aj kvalitne, da sa objednat online s dorucenim na predajnu, tam si to poskusas a zaplatis len to co beries. Proste super jednoduche. Ja do taktch obchodov ako H&M, zara, reserved nechodim mne tam nic nepasuje a su tam take ulety, divne strihy, male cisla…
Takze asi 5 nohavic, par bluziek topov a vesta a mam co nosit celu zimu jar.
Myslím, že sa obliekam pekne. Šaty, sukne, nohavice, kľudne aj rifle ale žiadne neroztrhané. Moje obľúbené obchody (e-shopy) sú mochito a gate, predtým aj Lidl. Kľudne však zájdem aj so second handu alebo ku vietnamcom. Väčšinou mám v šatníku jednoduché, jednofarebné oblečenie, ktoré viem kombinovať. Základom u mňa sú Basic tričká, dlhé sukne, nohavice. K nim ak je zima tak kardigany, saka alebo svetriky.. ja osobne posledné roky kupujem už len bavlnu, viskozu, lan, model. Polyester už iba velllmi výnimočné, pretože sa v ňom nepríjemne potím.