Ahojte, myslite ze by som mohla ist na pohreb 85-rocnej starkinej sestre cierne elegantné tricko,cierny sveter, cierna bunda a tmavomodre skinny rifle bez akehokolvek vysuchania? Nemam žiadne cierne nohavice, obehla som cele mesto a nic som nenašla. Pojdem aj na kar,preto vaham...
@katulienocka999 su uplne tmavomodre cele, ziadne vysuchanie nemajú, ani diery,nic, čiže neposobia nejako rusivo za mna.
Za mna v pohode ..
Ano
@doris11 myslis ze môžu byt rifle na pohreb? Ja by dom tam tiez sla, ale je to na dedine,tam ludia vsetko viac riesia,tak preto vaham...
Ja by som tak nešla. Hanbila by som sa. A v rifliach už vôbec nie. Jedna dospela žena, že nemá čierne nohavice. Alebo čierne saty, to je pre mňa nepochopiteľne. V akom meste bývaš, že si v celom meste nezohnala jedny čierne nohavice alebo čierne saty? A keď to už tak je, požičala by som si od kamarátky/sestry. Ale na pohreb v rifliach by som nešla. Možno ešte v čiernych.
@eternity24 hladala som samozrejme aj čierne a nic som nenasla. Teda ak bolo,tak to mi zase nesedelo...v malom meste,kde su styri obchody
Za mňa v pohode, ani na dedine sa to už tak neberie. Nestresuj
Nemáš si od niekoho požičať čierne saty? Ako píšem, mne by hanba nedala ist v rifliach na pohreb. Ak to tebe príde Ok, tak chod.
@demodun tu nejde o to ako sa čo na dedine berie. Ide o to, že človek sa ma vedieť obliecť náležite k istým udalostiam. Potom vidíme v opere ľudí v sustiakoch 🤦🏻♀️
@eternity24 nemam si od koho požičať.
@eternity24 tiež nerozumiem, že žena nemá čierne nohavice.
autorka: rifle na pohreb nepatria
Mozes tak ist. Nie je to idealne, ale tak nejdes v bielych, tak je to v pohode.
Ale tie rifle vyzeraju pomaly sko nohavice, akurat ze su tmavomodre. Jasne ze v nejakych normálnych rifliach by som neska, momentálne nemam nic vhodnejsie, este skusim zajtra zbehnut do tesca. Ano,nohavic je vsade vela,ale tie strihy,nie vsetko každému pasuje
Viete čo, prežila som minulý rok 8 pohrebov v rodine. A viete mne bolo jedno, aj keby v červenom ľudia prišli. Lebo prídu preto ,lebo sa chcú rozlúčiť so zosnulým a nie robiť módnu prehliadku. Takže za mňa aj rifle v pohode.
Pozri, mŕtvemu je už jedno v akých nohaviciach prídeš, vzdáš mu úctu a aj rodine v čistom slušnom oblečení. Čo si kto myslí, to Ti môže byť jedno, každý nech sa stará o seba.
Áno, máš super nápad. Chod ešte do tesca, majú tam fajn oblecko a kup si aj suknu alebo saty, veď teraz je celkom teplo. Ak by ti nesedeli žiadne nohavice…
@eternity24 ja by som neporovnávala operu s pohrebom. Ved na pohreb sa ideš rozlúčiť so zosnulým a keď tam nejde oblečená fakt že vulgárne tak by som to absolútne neriešila .. či čierne nohavice alebo tmavomodré rifle. Vôbec ale že vôbec by mi to žily netrhalo …
A nie, každá zena nemá doma čierne nohavice, ja tiež nemám 🙂
@doris11 tak je nejaký dress code. To potom načo všetci chodia v čiernom, keď to nie je módna prehliadka? ja mám 1 šaty a 1 nohavice vyslovene len na pohreby. Muž tiež jedny nohavice, ktoré nosí tiež len na pohreby. Úplne normálna vec. Nie sme kojenci, že o mesiac alebo o 5 rokov budeme potrebovať inú veľkosť
@doris11 tak vidíš, ja mám iný názor. Jednoducho na každú udalosť sa treba patrične obliecť. A áno, ideš dať niekomu posledné zbohom, ale k tomu patrí aj vhodne oblečenie. Oblečením tiez vyjadrujem uctu. Tak ako nechodom doma v deravych veciach, a tak vyjadrujem uctu k mojim spolubyvajucim, tak by som ja nešla na pohreb v rifliach. Mne by to nedalo. Môžeš si jedny zaobstarať, vidíš, že sú situácie, kedy sa človeku hodia 😀 a ako píše Sasa, niesme malé deti. To ešte chápem ak dieta nemá, ale dospela žena jednoducho ma mať v satniku čierne nohavice alebo bielu koselu a iné základne veci.
Áno môžeš
@eternity24 tak ale pytala sa na rifle, napísala som že za mna v pohode. Ja tieto veci nevynosim nikde, a aj dospelý môže pribrat a schudnúť či? a že by som išla na nakupy s tým, že aha kúpim si čierne nohavice nech mi ležia v skrini lebo čo ak niekto umrie 🤷🏼♀️ 100ludi 100chuti.
Kludne si ich obleč. Veď ťa zaiste nik nepošle prec z pohrebu.
Bola som pred mesiacom na pohrebe a mala som tmavo modré rifle,a nebola som sama .Ostatne veci som mala čierne .Neboj nik ta nevyhodí .
Pokial su rifle tmave, tak uplne v pohode by som v nich sla aj na pohreb a aj na pohreb na dedine, kde kazdy kazdeho riesi. Tomu mrtvemu je to totalne ukradnute, kto v com pride a blizka rodina zvycajne tiez nema silu na to, aby riesila, ci niekto prisiel v tmavych rifliach alebo nie. Aspon ja som si nikdy na ziadnom pohrebe nevsimala, kto ma co oblecene, lebo som smutila zo straty blizkeho a na nejake riesenie takychto primitivnych veci som fakt nemala silu. A ak by si to aj niekto vsimol a chcel to riesit, bolo by mi to totalne jedno - na pohreb idem preto, ze sa chcem rozlucit s blizkym a nie na modnu prehliadku.
Môžeš. Nestresuj sa kvôli tomuto. Mňa starká učila, že čo mám v srdci mi nikto nezoberie, aj keď budem v ružovom.
Keby si mala cernu suknu budu riesit, ze je kratky, dlha, uzka, siroka... Proste "riesitelia" si vzdy najdu co treba riesit. Kasli na nich a chod
sla. Nie nemam cierne nohavice, vlastne nemam nohavice ziadne a nenosim ich. A kaslat na vsetko. Nezijem na Slovensku a teda tu som na pohrebe uz videla vsetky mozne aj nemozne farby. A ked som bola naposledy na ohrebe, ocinovej sestre, v lete, tak sme ta boli na dovolenke a samozrejme nic vhodne som nemala, takze tricko a sveter cierny a nejaka letna sukna, co som narychlo kupila a maly (18m) mal zlte trakace... a aj tak babky ohovarali... ucta pieta respekt smutok su vnutri, nielen vonku. Takze pokial nepojdes v kvetovanych satach ci minisukni tesne pod zadok...
Ak sú tmavo modré tak by som zobrala..kde je napísané,že úplne všetko musí byť čierne 🤷♀️