Ahojte, ako sa obliekajú muži do SND? Nejako slušnejsie ako do normálneho divadla? Ci treba oblek alebo ako. Ďakujem
Oblek skor na premieru,alebo na balet a operu.na cinohru vacsina tesilaky,oblekove nohavice a k tomu bud kosela a sveter,polokosela.v celom obleku chodi malokto,ale isto nie rifle,tenisky,mikiny a podobne.musi to mat zato nejaku uroven.
@viestta slušne oblečenie nie je iba oblek, ak chceš už mudrovat
V bežných divadlách to ľudia ani nejako moc neriešia teda mnohí, chodím často a teda dosť ľudí je hrozne oblečených, ale väčšina je pekne.
Pre mna je oblecenie do divadla oblek a u zeny saty, lodicky.
Bez debaty oblek.
Do SND urcite oblek a vobec by som neriesila ako chodia druhi, ked nechces vyzerat ako kulturny ignorant tak sa slusne primerane oblecies. Ine divadlo je dnes uz podla mna uplne ok nohavice, kosela, tak chodi vela ludi, ale teda niektori sa vedia do divadla tak dogabat, aj zeny, ze koniec 🤷♀️
Neda sa nevsimut si, ze aj napriek tomu co ti pisu zienky si ides svoje a snazis sa obhajit? Ale o presvedcit nas o tvojej pravde. Ok nazore.
Suhlasim ale. Do divadla oblek. Je jedno ci snd alebo divadlo v nitre. V ziline. V presove ci v kosiciach.
To ze niekto iny nevie ako sa tam chodi a co sa patri hadam nebude odzrkadlovat moj postoj.
Ja ked tam zbadam rifle. Alebo minisuknu. No nepustila by som ani dnu.
Ale hej dnes je to take- nech si kazdy robi co chce. A potom sa uz iba stazujeme ako to tu vyzera.
netreba oblek a je to taka vsehochut ale obleky su v mensine
chodime do SND v BA s muzom min raz za mesiac
Kompletny oblek moj muz nosi uz jedine na svadby. A pritom je to velmi elegantny muz ktory vie co sa patri.
kľudne aj bez obleku...stačia slušné nohavice a jednofarebná košeľa...
bola som nie tak dávno - a zostala som nemilo prekvapená ako boli poniektorí oblečení. napr. krátke kockované nohavice, 3/4 nohavice s tričkom, maskáčové nohavice a otrasná košeľa.... som myslela že takto oblečených dnu nemali ani pustiť...
Nehrotil by som to az na oblek (niektori muzi v obleku a kravate nevyzeraju az tak dobre, napr. nizsi, silnejsi..., niektori su proste neoblekove typy), ale slusne neriflove nesportove oblecenie a obutie.
No ja si to predstavujem ozaj tak ze nohavice, nové topánky, košeľa, sveter, ale oblek to už je trosku moc 🙂 Samozrejme ak by tak prišli všetci tak OK, ale keďže tak nechodí skoro nikto, tak by sa muž cítil až cudne.
Ak je otazka "ako dneschodievaju muzi do snd" poviem, podaktori v rifliach!! Otras. Zeny nahodene, tam fakt problem nie je, ale podaktori asi trosku zaostali, naozaj rifle a tvaria sa, ze su in. A nie, nemaju 19r. Stredny vek. Navrhujem aspon slusne nohavice plus sako.
neviem či nevyhnutne oblek, myslím ale že minimálne business casual alebo coctail attire - teda nie sveter, ale sako by to chcelo, alebo keď tak len košeľu bez svetra…
Zrovna v piatok som bola v snd, drvivá väčšina dlhé šaty, obleky...iba jedneho jedineho som videla v rifliach a šiltovke🤦♀️ úpadok
Je dobre riadit sa zasadou : radsej sa obliect na takuto prilezitost lepsie ako horsie🙂 a aj zalezi od toho, z akeho prostredia clovek pochadza, v niektorych rodinach nemaju tradiciu chodit do divadla a na koncerty, tak si oblecu sveter a nohavice…..v Bratislave toto zdegradovali zajazdove autobusy- jasne ze cely den nebudu po meste chodit v spolocenskom obleceni, tak potom je opera alebo filharmonia vecer plna sportovo oblecenych ludi….
@beataxxx len ci vyssou prioritou nie je to, aby na kulturu ludia chodili (ano, aj ti, ktori slavnostne oblecenie velmi nemaju, nech uz z akychkolvek dovodov), nez aby to bola prehliadka stylu/vkusu ci hmotneho blahobytu.
@madeincssr ved nemusi mat drahy oblek, slusne sa da obliect aj v lacnom obchode, ale to je vec nazoru….a niektore vstupenky su drahsie, ako lacne sako🙂🙂🙂
Kedysi sa do divadla chodilo v smokingu,vecernych robach...
Kedysi/nie tak davno/ este pri vchode "hostesky" sortirovali navstevnikov podla /ne/vhodneho oblecenia..
Aj studenti/herci spevaci,baletaci/,ktori mali privilegium ist dnu zdarma,museli byt patricne obleceni..
Kedysi.....
Dnes si kazdy pomysli,ved co..
Ano...aj vo Viedenskej statnej opere som.uz videla vselico.
Turisti neriesia...
Ale je uz na 1.pohlad jasne,kto odkial prisiel
Cize,sveter/pulover urcite nie
Ked uz nie oblek,
tak elegantne nohavice,kosela,minimalne vesta/oblekova,nie pletena/ alebo nejake ine sako
A spolocenske topanky
Damy elegantne saty,sukna/nohavice a bluzka....nanajvys este kostym,ale tiez-,je kostym a kostym.
Lodicky,mala kabelka
S jednoduchým tmavým oblekom v kombinácii s vhodnou košeľou (bielou, ale pokojne aj tmavou) rozhodne nič nepokazíte.
Klasický oblek dobre zastúpi aj sako či blejzer v elegantnom štýle.
Pokiaľ ide o nohavice, okrem oblekových sú vhodné aj chinos v tmavom či béžovom prevedení, ktoré ladia alebo jemne kontrastujú so sakom.
Kravata či motýlik? Nie sú síce vždy nevyhnutné, no ak si bez nich pripadáte akosi nekompletne, vyberte niečo nápadité, no nie príliš krikľavé (niekde uprostred medzi bankovým úradníkom a uvádzačom silvestrovskej zábavy)
Voľte vždy tmavé ponožky, obuv si očistite a naleštite.
Ak potrebujete tašku, odporúča sa elegantná kožená cez rameno. Ruksak či kancelársku aktovku nechajte doma.
https://efashion.sk/clanky/ako-sa-obliect-do-di...
Kazdy civilizovany clovek sa do divadla slusne oblecie, je to jedno ci je to SND alebo ochotnicke predstavenie v miestnom kulturnom dome. Pre chlapa to znamena oblek, kosela, kravata a na nohy topanky, nie botasky