Už mi je zo seba zle. Už asi 5x som vyhodila/darovala celú skriňu. Naštudovala som si oblečenie, čo s čím ladiť, aký som farebný typ, platila členstvo vo supervizáž, ale mám pocit, že v ničom dobre nevyzeram. Nemôžem si dovoliť veľa míňať na oblečenie. Mesačne možno 200-300e miniem, lebo vždy kúpim topánky za 100e, nejaká tá podprsenka za 35e, kabát za 200e, a tak v podstate každý mesiac. Čiže nie úplne drahé ale ani lacné veci, taký stred. No aj tak nejako stále nemám čo na seba, v kuse mi niečo chyba. Ja už neviem ako to urobiť aby som bola spokojná, vždy iná.
toľko minieš na oblečko? mesačne aj s topánkami a zbytočne,
tak sa poraď s predavačkami, 👍 Ja ak sa neviem rozhodnúť, tak beriem všetko , čo je na figuríne 👍 v obchode , ak nenájdem sladenie
🤦♀️
Najdi si svoj styl, nielen to, co sa ti na niekom/ v obchode paci, ale v com aj dobre vyzeras a hlavne sa v tom dobre citis.. najdi si strihy oblecenia, kt lahodia tvojej postave.. mozno je je to tvoj subjektivny pocit, ze sa nevies obliect, lebo sa s niekym porovnavas alebo nemas dostatok sebalasky/ sebavedomia.. kludne mi napis sukromne rada ti poradim..
nic v zlom, dufam, ze sa ta nedotknem :D ale ty nepotrebujes supervizas a neviem aky kurz ale asi psychologa. Vyhodit darovat celu skrinu a kazdy mesiac kupit topanky, kabat a podprsenku za 200-300 a napisat to zaroven s vetou "nemozem minat vela"? :D si chod robit srandu niekam inam :D to ta naucili v kurzoch? Proste tebe treba najst vlastny styl, v com ti je dobre, co ti pristane na zaklade tvojej postavy a najst oblecenie kombinovatelne spolu. zatial najlepsie co som kedy ja vedela urobit je nabehnut do obchdu a vyskusat pol obchodu a zobrat niekoho kto ti fakt poradi a nie takeho co bude pritakavat, ze nao dobre vyzeras vo vsetkom :DDD a uvidis tam. A velakrat ak je dobra predavacka sama mi nahadze veci ktore sa mi hodia k tomu a hentomu a tamtomu...
Tak vo vašom prípade by bolo asi efektívnejšie si za tie peniaze zaplatiť osobnú stylistku, ktorá s vami pôjde nakupovať. Poviete akú máte predstavu, ona vám poradí, spoločne nakúpite čo bude treba, poradí vám ako to kombinovať a máte vystaráno na celý život. Mať každý mesiac zbytočných 300€ na oblečenie, urcite by som radšej kupovala kvalitnejšie kúsky, ktoré nikdy nevyjdú z módy a vydržia. Pár takých stylistiek sledujem na ig a sama som zistila, že stačí pár kúskov a dá sa s tým fungovať celý rok. Vsaďte na jednoduchost, žiadne farebné gýče, kupujte si kúsky, ktoré sú multifunkčné, neriadte sa tým, čo vidíte na figurínách v obchodoch, často su to módne trendy ktoré odídu tak rýchlo ako prišli a my po jednom oblečení zistíme, že sa nám to vlastne ani nepáči a donutí nás to znovu nakupovat pretože "nemáme čo na seba". Jednoduchosť, nadčasovosť, elegancia. Keď bude vaše oblečenie spĺňať toto, vždy budete mať čo na seba a budete vyzerať dobre.
@sunshine_007 mám svoj štýl, aj veci strihy čo mi sedia. Ale nie som spokojna s kilami, to je pravda a následne ani s oblečením. Ale stále mám pocit že niečo tomu chýba nejaký šmrnc, no bude to zrejme v postave 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@kacernakokse no presne ja sa riadim jednoduchostou, nemám rada vzory, preferujem kvalitné základné látky, žiadne lacné umeliny...
Pozri si na IG fashionspy, ma aj webinar kapsulovy satnik, mozno by pomohlo
Keď ja mám pocit že hlavne v ba všetci nosia drahé kabelky a neviem koľko míňajú mesačne snáď tisícku. Stále sa cítim ako úplne chudatko.
@weronca22 ďakujem
ja mam obycajnu kabelku z deichmannu za 20€ a zijem v zahranici. Nemas sa preco citit ako take "chudatko". Ver tomu, ze nie vsetky zeny vyhadzuju niekolko stoviek € na znackove handry, kabelky ci topanky.
budes sa citit ako chudiatko, kym sa budes stale dookola porovnavat s kadekym na ulici.
Ze 200-300 mesačne na handry 😅🙏 ty si ozaj není chúďatko
@simca06022011 hej to je výsmech tým zenam a ze ich je tu dosť čo ani "do huby" nemajú čo dať na konci mesiaca
200-300€ neminieme ako 5clenna rodina na oblecenie🙈 obliekam sa to co sa mne páči a v čom sa cítim dobre. Ako toto dávať za handry🦧 ja nechápem. A topánky každý mesiac, však to aby som mala na chalupe poschodie len na ten bordel
Ty uz musis mat tych topanok, kabatov, podprseniek a inych handier niekolko skrin, ak mesacne davas na oblecenie 300 e😁
@mamelka ale to nie je každý mesiac topánky, to bol príklad. Iný mesiac zase kúpim topy, alebo legíny, do fitka, do práce, na doma, kabelku, spodné prádlo a tak rôzne. A nie je to ani každý mesiac.
@oli18 je skutočný, ale nevadí.
ak tomu chyba smrnc, nebude to v doplnkoch? vies rozne sposoby viazania salov, satiek? mas zaujimave šperky? ja prave nausnicami zvyraznim, dotiahnem outfit
Drahé kabelky... a ja chodím s pruteným košíkom a taškou, čo som si sama uháčkovala. A kľudne s nimi pôjdem aj do BA, aj do Viedne... aj do... menej porovnávať, viac si užívať...
200-300 eur som naposledy minula asi na vlastnej svadbe, aj to neviem ci ozaj taka suma to bola.
Veď pekne sa obliecť vôbec neznamená obliect sa za drahé peniaze, niekedy mám dojem, že čím drahšia vec, tým horšie vyzerá.
Ide o to skombinovať tie veci a hlavne ci to sadne na tvoj typ postavy a tvoj celkový štýl.
Veď zober kamošku, kolegynu, alebo sestru do obchodu, nech ti úprimne poradí, v čom vyzeráš dobre a v čom nie. Väčšinou ten druhy ta vidí reálnejšie, ako ty sama.
@jaskolka Hmm, tak ja asi neviem hospodáriť, keď som šla na svadbu ako hosť, minula som 500e, a tie veci mi potom boli na nič. Kúpila som šaty za 112e, kabelku za 180e a lodičky za 140e.
@missviolet nenosím žiadne sperky a pritom ich vyrábam 🤦🏻♀️
@aurorastone2 no neriesim vysmech nevysmech, ale ta kombinacia v jednom prispevku. Vyhodi/minie na nove. Je to dost, ale zase aj ja si kupim kludne aj jeden kabat za 300eur ale je to vec, ktora sa mi paci, pristane mi a nosim ju viac sezon... rovnako tak si v klude kupim topanky drahe, kedze mam tych topanok tam mozno 5 parov a nosim ich v podstate kym su nositelne.
@autorka ano nevies hospodarit, minas na zbytocnosti, aby si sa ukazala, porovnavala.. na svadbu som asi minula dost ako host ale saty ma stali 300EUR, znackove a vyuzitelne kamkolvek aj potom (odvtedy som ich mala xkrat), lodicky som kupila v shoppingu v jednom obchode boli za 80EUR oproti v daichmane uplne tie iste za 50EUR, kabelku som mala asi za 20EUR. Cize ked minies za doplnky ako kabela a lodicky cely majland... a nemyslis na to, ci ich este niekedy vyuzijes, tak chyba je naozaj inde ako v tom, ze ti nieco nepristane. Ja nakupujem tak 2x do roka :DDD
Kedze nie si spokojna s postavou, prihlas sa do fitka, na pilates, alebo ine skup cvicenie, zlepsis si postavu a vdaka vyplavenym endorfinom sa budes citis lepsie a mysliet pozitivnejsie. ;)
Moja, ja robím mimo Slovenska, zarábam 3000 a v Bratislave sa vždy cítim ako úplná chudacka 😅
Ked nie si spokojna s kilami a nasleddne ani s oblecenim, tak vies, co mas robit. Ani najkrajsie saty na svete nevyzeraju dobre na objemnej zene.
Reagujem na tvoj komentar 12:49. Nie, v Bratislave neminaju ludia na oblecko bezne 1000 eur mesacne. Ked vo svojej hlavicke pochopis, ze mozes vyzerat vyborne aj v 5 eurovom tricku, 20 eurovych gatiach a s 15 eurovou kabelkou, dozrela si a budes spokojna so sebou vo vsetkom co sa ti paci, aj keby si si to obliekla 20. krat. Co potrebujes druhym dokazovat? Maj sa rada, trocha schudni ak ti to robi problem a neries druhych kto co minie, alebo si mysli😉. A takto ti poviem, ja si to dovolit mozem a mam aj 300 eurove kabelky za tie roky, ale mam totalne v pazi a kludne idem von aj v 10 eurovej, alebo 15 eurovych teniskach. Je to vsetko v hlave. Uplne vsetko 😉
...navrhujem vy.rať sa na členstvo v "supervizáži", a zisti hlavne sama so sebou, co sa ti páči. Lebo dať 3 stovky mesačne za handry a nemať si čo obliecť je blvina jak mraky. Nemusíš mať to, čo ľudia v telke, či casopise. Googli, hľadaj, kombinuj, čo je tvoj vkus... nie, čo je moderné.