Baby co ich pouzivate, ako to vlastne funguje? Ja nad nimi uvazujem, len vaham …to sa menia tak casto ako vlozky? Nepresiaknu?
Za mna rozhodne ano 🙂 menis podla potreby, prvy den vacsinou napr. ja ich mam len ako poistku k inej hygienickej pomocke, kedze by som si ich musela menit asi kazde dve hodiny, potom menim podla potreby alebo uz podla zvyku kedze ich pouzivam dlhsie a uz cca. viem - uz sa mi stalo, ze mi pretiekli to ale v zaciatkoch, ked som to este celkom neodhadla, ze kolko vydrzia
Nosim do prace (aj inde kde sa vyskytnem pocas svojich dni) nepremokave vrecko, take ako na plavky, nohavicky "stocim" a odlozim a po prichode domov potom riesim
@petamich kolko kusov tak treba prosím ( lebo pozerala som uz neviem aku značka a 6ks okolo 200 eur tusim 😵💫😵💫😵💫) a teda asi treba prať samostatne však s nicim inym? A viem asi divne otázky a este asi nečakáš na koniec ms kým sa nazbieraju ale asi peries hneď ci? 😅🫣 dakujem za prípadné odpovede
Za mňa áno, ale prvé dni v práci iba ako poistka ku kalisku. Na noc používam iba tieto nohavičky. A od 3-4 dňa taktiež iba nohavičky. Mne prestali mykozy a iné nepríjemné problémy od kedy ich používam.
@ptvw v pohode, vsak to su uplne normalne otazky v tomto kontexte
ja mam asi 10 ks, postupne som nakupila - mam Snuggs, Perties, DM a Primark
ja teda ten najsilnejsi 1. den/noc mam ako doplnok tie nohavicky, potom zvyknem potrebovat cca. 3 ks - doobeda, poobede, na noc, ja to robim tak, ze to preperiem v rukach s dezinfekciou na pradlo (toto bolo kus neprijemne ale pri malom dietati vlastne uz som asi zvyknuta na vsetko) a potom ich hodim napr. tie 3 ks s ostatnym tmavym pradlom a opat pouzivam aj tu dezinfekciu do prania, na dalsi den su suche a takto to striedam
cize hypoteticky by mi stacilo asi 6 ks - 1. den 3 ks, 2. den 3 ks, tie prve su oprate a pouzijem 3. den a ja uz potom od nejakeho 3. dna mam slabsie krvacanie, takze tam uz mi stacia den/noc, lebo uz je take kde nic tu nic u mna
Snuggs su drahsie to je pravda ale maju teraz v akcii, ze 1. kus na vyskusanie, tie DM tiez nie su zle a tie z Primarku (jeden typ na figu, druhy typ super), tam pomer cena vykon vyborny, dokonca aj z Aliexpress som mala na zaciatku a tiez boli v pohode
Super kombo s menštruačným kalíškom. Nemenila by som. Zároveň je to ekologické a z dlhodobejšieho hľadiska aj lacnejšie ako pravidelné kupovanie vložiek/tampónov...
Ja pouzivam na noc alebo ked treba ako poistku. Za mna super, hlavne, ked ma niekto dost silnu ms si to tak dat.
Ja mám značky Snuggs, OB, Jessa. Snuggs som mala tretí deň menzesu a po 3 hodinách som pretiekla zboku. Ob som mala od rána asi do 19hod a v pohode. Jessa tiež fajn. Tam som len trošku pretiekla
Ja som vyskúšala kadečo a nohavičky mi sedia najviac. Mám snuggs a DM. Oboje sú fajn. Tie DM stoja len asi 12 eur a podľa mňa sú úplne ok. Ale ja mám tak stredne silnú ms. A teda mám 6 ks a je to akurát. A presne ako tu už je napísané. Za deň miniem cca 3 ks. Podvečer ručne preperiem a hodím k normálnemu pradlu vyprať, vyvesim. A takto striedam. To ručne prepranie je úplne ok, beriem to tak, že však je stále len moja krv.
Za mna je toto najlepsia vec, pouzivam ich 4 roky. Mam ich viac ako 10, denne aj nocne. Okrem 2 mam vsetky od firmy DIM /u nas sa predavaju pod znackou Bellinda/ a vyhovuju mi. Mam 2 ka od Marka a Spencer. Tie su strasne umele a nedoporucujem ich. Ja ich periem v ruke po kazdom pouziti. Niekto perie v pracke aj 1 ks, ja to povazujem za neekologicke. Nikdy to nedavam do pracky bez toho rucneho predpratia, periem s tmavymi vecami.
Ako nevyhodu vidim vysoku cenu a musis ich mat viac, lebo mimo letnych horucav dlhsie schnu.
@muchotrafka298 aj ja tak 🙂 Za mňa sú DIM-ky najpohodlnejšie menštruačné nohavičky, ktoré som mala možnosť skúsiť 🙂 netlačia, sú mäkké a absorbujú všetko potrebné . Veľmi fajn je aj terajšia akcia na balenie viacerých kusov v Bellinda kedy je cena lepšia
Myslienka pekna, ale za mna nie. Vadi mi vlhkost a aj pranie. Smrdiet nesmrdia, to uznavam. Pouzivam ich iba doma, vscsinou na noc. Neviem si predstavit ist tak do prace /a v pripade ze by som silno krvacala/ a na zachode si menit gatky a potom odkladat pouzite do nejakeho sacku a kabelky 🙈
Mne nikdy nepresiakli ani nepretiekli, v tomto nemam vyhrady, ale zas nezvyknem nejako extremne silno krvacat