Menštruačné nohavičky

29. okt 2023

Žienky Zaujímalo by ma či má niektorá skúsenosť s menštruačnými nohavičkami počas šestonedelia? Ďakujem krásne či už za negatívne alebo pozitívne skúsenosti alebo názory

majamat
30. okt 2023

ja si myslim, ze by boli pouzitelne. no samozrejme zalezi od nohaviciek a od krvacania.

znacka Perties ma aj take vysoko save Lada a Lada 2, vhodne po porode a aj pri inkontinencii. su to asi najviac save nohavicky, no ked sa peru, samozrejme predtym mi niekde 2 dni stoja, lebo tak rychlo s nimi nenaplnim pracku,t ak smrdia, po oprani ich citit tiez, skusala som aj predpieranie. no nechavam ich volne susit a vyvetraju sa.
no ak nekrvacas velmi, tka ti budu stacit aj ine znacky, myslim, ze Perties mamuu vovnutri asi iny matrial, su hrubsie, ale zas fakt nasaju naviac tie Lada maju taky vysoky strih, nie uplne mi sedi,a le pri ms som ich pouzivala len asi prve 2 dni. hlavne v noci, no niekedy som ich kombinovala aj z vlozkami.

Snugs podla mna nevydrzia vela,a j ked nocne som neskusala, iba tie vysokos ave. mam este Dim a Tesco a tie su tiez fajn. tieto vsetky maju savu cast len v rozkroku, tie Perties vysoko save mmaju od brucha, po pas vzadu. Dim a Tesco a tusim aj Perties su bavlnene zvrchu, Snugs maju najlepsi strih podla mna, aj ked DIM su tiez nizsie, ale maju taku gumicku v pase, co az tak nemam rada.

majamat
30. okt 2023

vsak som nenapisalas to podstatne, ze teda tie Perties nasaju vela, cize su vhodne aj pri silnom krvacani a tie sotatne skor pri stredne silnom a slabom.,

2006_1211
30. okt 2023

Ahoj no záleží kedy a či budeš mať šitie podľa mňa lebo napríklad ja som si za tie 2mesiace ani nehavicky nemohla dat len tie popôrodne a krvacala som veľmi lebo som bola aj šitá ale keby niesi sita tak myslím ze na ten druhy mesiac po pôrode v pohode ten prvý no neviem

evuska135
30. okt 2023

No ja som si nie moc ista ze to zvladnu, ja osobne som mala hrozne silne krvacanie po porode,napriklad mam snugs nohavicky a zvladaju iba par hodin silnejsej ms. To by clovek musela mat 10 nohaviciek aby to zvladal menit stale.

majamat
30. okt 2023

@evuska135 tie snugs mi pridu slabe aj tie co maju najvacsiu savost.
ked boli spinave ( u mna pri ms ) a vymienala som ich, ciste som take zlozene polozila vo ec na zem a nahodou som na ne stupila, vsak presiakli na podlahu.
celkom am prekvapili tie tesco a aj tie Dim. mam pocit, ze asi vydrzali viac ako Snugs. ale asi len o malo viac.
no tie Perties silne krvacanie urcie vydrzia. tam je to fakt hurbe.

majamat
30. okt 2023

tieto su vyslovene urcene aj po porode https://perties.sk/kategoria/inkontinencia-a-po...
vzhladovo sa mi nepacia, mam pocit, ze ani ten strih mi uplne dokonale nesedi, koli hygiene ich treba viac, ale zas aspon sa ryhclejsie naplni pracka a skor sa daju prat. nie je dobre ich dlho nechavat. no schnu dlho, ja ich nechavam vetrat tak, ze ich susiim vnutornou stranou von, pripadne aj prehadujem, vnokajsiu a vnutornu.
daju sa aj susit v susicke na najnizsiu teplotu.

evuska135
1. nov 2023

@majamat neviem no, ja som mala mega silne krvacanie po porode a musela som aj porodne vlozky doma vkuse menit, doslova zo mna lialo, osobne by mi asi bolo nepohodlne mat nohavicky pri tak silnej, ale tak da sa skusit vsetko. Nastastie porody mam uz za sebou😀

majamat
1. nov 2023

@evuska135 ja si uz ani nepamatam,a ko to bolo po porode.
no ale k tym nohavickam. tie 3 nohavicky co mam, su v strede tenucke. no tie Perties akoby mali v latke vsitu klasicku hrubu vlozku. su fakt ine.

tie Lada2 maju savost do 150ml.
trosku pozeram nejake na nete s vysokou savostou a kapacita 20-70ml. co nie je ani polovica z tych najsavejsich Perties.

vezmi si, ze 150ml je dost. aj keby t tolko realne nenasaje, povedzme, ez by to nasalo len 100ml, ale ak by nemali vydrzat, musela by zena krvacat tak, ze viackrat za den nohavicky nasaju maximum, cize tam by boli straty krvi tak 300ml minimalne za den. po 3 dnoch je pri takom krvacani zrela na ARO. cize ak nema vyslovene komplikaciu porodu - cize velke poporodne krvacanie, potom nohavicky musia vydrzat.
samozrejme rovnako ako vlozky, mozu obtiect bokom.

ukulela
1. nov 2023

Ms nohavičky používam. Po pôrode by som ale do nich nešla. Jednak som krvácala ako podrezana sviňa, ale bola som po prvom aj veľmi šitá. Určite viem povedať, že nohavičky by mi nevyhovovali. Musela by som ich mať aspoň 10. Prvé dni som si tie najväčšie vložky Chicco dávala naraz 2 a menila každú chvíľu. Neskôr by už krvácanie nohavičky asi aj zvládli, no nemyslím, že by dobré reagovalo šitie... Plus práve aj kvôli šitiu mi sestričky dávali niečo aj na vložku ... takže za mňa do pôrodnice a prvé dni po klasické vložky a sieťované gaťky. A doma skús, ale teda bude to chcieť viac kusov a časté pranie.

bubuzu
1. nov 2023

Ja som akurát skúšala, mám snuggs a nevydržali to. Používam ich bežne počas ms a tam ma nikdy nesklamali, tak som myslela, že to bude fajn aj v šestonedelí, ale jednoducho som krvácala veľa a naraz, tak to nedali.