Louis Vuitton kabelka

20. nov 2023

Dobry deň zienky ktore ste vlastnikom LV kabelky.

Tiež mam dve kupovane davnejsie. Teraz by som si chcela zaobstarat novsi kusok avsak uvazujem aj nad kupou z druhej ruky. V inzeratoch citam ze niektore kabelky obsahuju cipy. Toe ktore sa tomu rozumiete. Co to presne znamena. Mozes sa stat ze kupim takuto kabelku z druhej ruky a niekto ma bude potom nahanat ze mi nepatri ? 😁 nechces sa dostat do nejakych zbytocnych problemov.

Toe ktore budeme mat zbytocne komentare. Nemusite reagovat. Lazdeho osobna vec v akej cene si kabelky kupy. Nezarabam statisice ale tvrdo makam a myslim ze mozem odmenit aj samu seba niekedy 🙂

kristinka92
20. nov 2023

ten čip je tam namiesto klasickej identifikácie kabelky- dávnejsie bola identifikácia kabelky cez tie zapošité kožené “listocky” alebo ako to nazvať kde bol kod- mesto odkiaľ bola kúpená a kod. teraz už nove tieto listocky nemajú ale majú kod ktorý vedia nasnimat v predajni. aj keď čo presne sa na tom čipe píše netuším. možno aj meno kupujúceho ktovie. ale báť sa toho nijak nemusíš. veď ten kod načítavat nikto nebude a je bežne že sa kabelky predávajú aj ďalej.

kristinka92
20. nov 2023

ten kod sa nazýva aj datakód, pre zaujímavosť z histórie:

1990 – 2006
The date code system was changed in the early 90s. The letters showing the country code were moved to the front of the date code. The first and third number indicate the month, and the second and fourth represent the year.

melanta
21. nov 2023

Takto, čipy majú kabelky vyrábané od r. 2021. Nevýhoda asi je tá, že údaje o výrobe a originále majú v čipe a nie na etikete v taške, tak si v podstate nevieš overiť originalitu. Ten čip ti overia len v predajni LV a oni to nerobia, majú zakázané posytovať túto službu, keďže sú predajňa a nie overovací secondhand. Na čip keď kupuješ kabelku v obchode LV nahrávajú kedy a komu bola predaná. Takže ja by som si v takomto prípade kúpy používanej kabelky nechala komunikáciou s predavávajúcim a platila cez účet s poznámkou. To je ale iba môj názor, ja LV, Chanel, aj lacnejšie YSL či Jimmiho kupujem iba osobne v originál obchodoch a keď nejakú už nenosím, tak ju vždy darujem a viem, že ja určite nebudem nejakú kamošku naháňať, že má kabelku zakúpenú na moje meno.