Lindex sale

27. sep 2024

Ahojte, ja viem že som hlúpa ale nechala som sa nachytať na podvodnej stránke lindexu. Stránka bola identická ako originál aj tie veci ani by ma nenapadlo že to je podvod. Bolo to pred 2 týždňami ale keďže som čítala v mailoch že majú teraz veľa objednávok tak sa oneskori dodanie čo píšu aj na originál stránke. Nemá prosím niekto skúsenosti? Vrátili vám peniaze? Včera som zistila ze to je podvod tak som pisala mail ale nikto mi nič neodpísal.

melanta
27. sep 2024

Ak je to podvodná stránka, tak peniaze nevrátia. Veď to je ich princíp. Zobrať peniaze a tovar nedodať.

sisa_s
27. sep 2024

Uz ked niekomu nepridu podozrive 75% zlavy na vsetko, tak neviem...jasne, ze ti nic nevratia

gejb
27. sep 2024

Pre istotu si zablokuj platobnú kartu...

autor
27. sep 2024

@gejb bola to debetna karta tam by nemal byt problém ze vybielia účet.

autor
27. sep 2024

@sisa_s neboli tam 75% zľavy na všetko. Úprimne nechodím nakupovať do takých drahých obchodov chcela som niečo pekne kúpiť pre dieťa keď si mamičky tak veľmi vychvaluju lindex

tinkavvv
27. sep 2024

Prave debetna karta su prave tvoje peniaze. Mala si ju hned zablokovat.

sisa_s
27. sep 2024

Bohuzial, je vela podvodnych stranok, ak si platila dopredu kartou, tak urcite ju zablokovat
https://www.modrykonik.sk/forum/internetova-vsehochut/stranka-lindexonline-sa-com/#post-88223442

autor
27. sep 2024

@tinkavvv neviem ako sa potom vola ta karta ktorá by mala byť v pohode aj pri takomto podvode ze nestiahne peniaze z účtu. Ze tam mam len pár eur

autor
27. sep 2024

@sisa_s ano zistila som to včera. No bohužiaľ nevedela som o tom ze ešte aj takéto stránky majú svoje podvodne..

paulina291
27. sep 2024

Kartu zablokuj a zadaj podnet na banku- zavolaj na callcentrum. Banka ti vie peniaze v určitých prípadoch vrátiť. Aj keď chyba je na tvojej strane

luliu
27. sep 2024

@paulina291 banka určite peniaze nevrati, keď z vlastnej hlúposti nakupujes, na fake stránkach, kde predávajú značkový tovar takmer zadarmo. Máš veľmi skreslenu predstavu o fungovaní bak

autor
27. sep 2024

@luliu myslím ze vedia vrátiť peniaze pokiaľ mam platené to proti krádeži tam by sa to malo vstahovat aj na toto. Volala som do banky poradkyni len mi nedvíha momentálne

autor
27. sep 2024

@paulina291 čakám co mi povedia v banke. Ja nemám klasickú kartu ale tu inú asi kreditnú ci ako sa to vola

maranco
27. sep 2024

Keď ti nič nepríde, čo zrejme nepríde reklamuj platbu kartou a nedodanie tovaru v banke.

O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“,
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...

paulina291
27. sep 2024

@luliu robila som v banke a presne s týmto pracovala. Peniaze sme vracali. Najprv si zisti a potom urážaj.

paulina291
27. sep 2024

Kreditná je oveľa lepšia na toto. Neviem akú banku máš, ale podla mňa je dosť pravdepodobné, že ti peniaze vrátia.

luliu
27. sep 2024

@paulina291 kde ťa urážam? Potom je to super, každý môže nakupovať kdekoľvek, poskytovať údaje z karty a banka to zatiahne 🤔 Toto nie je omyl, nedodanie z oficiálneho obchodu, ale jasný podvod!

autor
27. sep 2024

@paulina291
@luliu mam zaplatené toto čiže by mali vrátiť peniaze

paulina291
27. sep 2024

@luliu banka to nezatiahne. Ale vidím že o tom nič nevieš. Preto nekomentuj ako majú iní skreslenú predstavu o fungovaní bánk ak o tom nemáš ani šajnu. Chcela si urobiť zo mňa hlúpu, ale urobila si ju zo seba.
Banka peniaze následne vymáha dalej- posiela podnet zahraničnej banke. Peniaze banka nestratí. Kiežby to bolo tak jednochuché, však? Autorka musí doložiť potrebné údaje, ktoré po nej bude banka vyžadovať a celé sa to bude prešetrovať. Banky vedia mať aj ohľadom tejto služby poplatok- už si nepamätám podrobnosti.

evcagabi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
paulina291
27. sep 2024

Áno autorka, kreditky sú na toto super. Budeš musieť doložiť možno komunikáciu s obchodníkom, popis tovaru atď a oni to budú riešiť. Ale vedia tie peniaze v mnohých prípadoch vrátiť. Neviem aké podmienky má slovenská sporiteľňa ale, ja som robila vo VÚB, tam to fungovalo takto. Iba hovorím že je taká možnosť.

autor
27. sep 2024

@evcagabi kupovala som prvý krát tie veci keďže si ich každý chváli a nevedela som fakt ze to je podvod. Ta stránka bola rovnaká ako originál.. dokonca ani nechápem ako som sa tam dostala kedze keď si dám do Google lindex tak mi ukáže len originál

autor
27. sep 2024

@paulina291 je to teda kreditná. Dávala som si ju presne pre toto aby som náhodou nenaletela podvodníkom ze mi vybielia účet. Takže tu kreditku blokovat nemusím ze?? Hej budem to riešiť s tou poradkynou len čo sa mi ozve. Ale neviem ci niečo vyriešim keďže to bolo pred 2 týždňami

enoula
27. sep 2024

Nabuduce si vytvor ucet na normálnej lindex stránke, budu ti chodit maily, ked budu 20-25 %zlavy pre clenov. Aj teraz su. A urcite ries s bankou tuto situáciu, necakaj

paulina291
27. sep 2024

Zavolala by som na call centrum tvojej banky a poradila sa určite s nimi čo sa blokácie týka

janai1
27. sep 2024

ta stránka nevyzerá ani trochu rovnako.
Nevieš ani akú máš kartu, splietaš tu niečo o debetnej potom zrazu to je už kreditná... ty si fakt cieľová kategória takýchto podvodov

autor
27. sep 2024

@janai1 ty si sa nikdy v živote nepomylila?? Pisala som tam ze mam takú kartu co je tam limit a je aj chránená proti tomu ze by mi vybielili účet. Tak sorry ze som sa sekla. Mimochodom stalo sa mi to prvý krát v živote tak ma láskavo prestaň urážať.

luliu
27. sep 2024

@paulina291 hlúpu robíš zo seba ty svojimi rečami. Áno, banka sa za poplatok, môže pokúsiť toto vyriešiť, ale určite to nie je také jednoduché ako sa to tu ty snažíš navodit. Ona je zodpovedná za svoje jednanie a za to, že naleti na do očí bijuci podvod. S tým banka nič nemá. A už ma neoznacuj, nemám záujem sa s tebou baviť, ja som sa ta nič nepýtala, takže debatu veď smerom k autorke prispevku

autor
27. sep 2024

@luliu hlúpu robíš zo seba ty pretože nedávno sa to stalo tete už som s nou volala co treba spraviť ale ona mala klasickú kartu a tiež mala poistenie proti krádeži a peniaze jej o 2 mesiace vrátili dokonca jej prišiel nakoniec aj tovar ale takisto to bola podvodná stranka ako sa neskôr dočítala a asi ako to zacali riešiť z banky tak sa z tej stránky zľakli a peniaze poslali banke..

autor
27. sep 2024

Ja som to už vyriešila s bankou a preventívne zablokovali aj tu KREDITNÚ kartu ale písala som sem aj preto aby si iné ženy/mamičky dali na takéto niečo pozor. Mne sa to stalo prvý krat a dúfam ze aj posledný..