Kvalitné nadčasové kúsky v šatníku

yanaat
6. okt 2024

Ahojte, chcela by som si doplniť šatník zopár kvalitnými nadčasovými kúskami ako základ šatníka. Často sa mi páčia na ženách na ulici aj na instagrame, z tých kúskov sála nadčasová kvalita a isto vyššia cena, ale v obchodoch a na nete ich neviem nájsť(páči sa mi napr ozeta, ale 350€ za kabát je pre mna veľa). Konkrétne hľadám tmavšiu vetrovku a kabát(čierny, béžový, hnedý, tmavomodrý) klasického strihu nie veľmi slim ani veľmi oversize, trenčkot, šaty, väčšiu čiernu kabelku na denné nosenie aj menšiu na párty. Pripadne aj iné kusky oblečenia a obuvi na jeseň/zimu. Som vysoká, v práci mám uniformu, môj štýl je casual bez kadejakých “ozdôb”, budget mám ca do 150-180€ za kus. Máte nejaké tutovky, ktoré ste si v poslednej dobe kúpili?

la_dolce_vita
7. okt 2024

Roky rokuce nakupujem v Orsay, niekde som sa tu docitala, ze su to šmejdy, ale ja som spokojna, mam rada tento styl skor elegantny a pre zrelsie zeny. Mam odtial vacsinu satnika vratane kabatov a vetroviek. Kabelky ale nie, tu si priplatim a kupujem cez Zalando, Eobuv apod.

lasona
7. okt 2024

Mam celkom rada promod mohito. Tam si viem vybrať celkom pekne, slušne veci

snowflakenel
7. okt 2024

@la_dolce_vita mam z,orsay 2.zimne bundy. Jednu 7 rokov,,prana velakrat. Drzi,,nepara.sa, vypln.sa.nescvrkava. za mna spokojnost. Sestea ma taky uzlikovy kabatik,,tiez,dlho a kvalita. Perianho normal v pracke

titla
7. okt 2024

Mam cierny trenckot z orsay co nosim uz 10 rokov, s kabelkami som velmi spokojna so znackou lubive, najdes tam pekne kozene kabelky do 100 eur a co sa tyka obuvi tak ecco - biele kozene tenisky mi od nich vydrzia aj 4-5 sezon a to jar/jesen nosim asi najviac a poskulujem aj po zimnych topankach od tento znacky. Inak mam kozene cizmy Lasocky, ktore nosim uz 6 rokov (akurat minulu sezonu som do nich investovala 20e, dala som si vymenit zips na jednej a podbit opatky ale koza uplne o.k.).

maryetta
7. okt 2024

Veru ja som zacinala kupovat v orsay. Tam som si nakupila zaklad. Ceny super a ozaj pekne aj strihovo aj materialy. Aspon ked som tam pred 11-12rokmi zacala kupovat.
Teraz uz aj mohito. Reserved.

janulka1802
7. okt 2024

Skús Massimo Dutti. Mám odtiaľ pekný klasický čierny kabát, aj zopár kúskov. Kabát je ozaj krásne, precízne ušitý a hlavne materiálové zloženie je prevažne vlna. Odporúčam Ti ešte stiahnuť aplikáciu zalando. Tam sa oplatí, široký výber a určite sa vtesnáš aj do svojho rozpočtu.

snowflakenel
7. okt 2024

@titla cierne kozene prechodne kotnikove Lasocky suhlasim. Mam ich uz.6 rok. Take nadcasovky. Raz meneny opatok.
Potom rieker zimne kozene s.kpzusinou, 7. Sezona

belle_vie
7. okt 2024

Podla mna pokial chces nieco, na styl Ozety, velmi neusetris. To, ze ten kabat vyzera luxusne, je sposobene tym, ze su tam kvalitnejsie latky, komponenty, no zaroven aj detailne spracovanie.

Tie kabaty z Orsay, co tu menuju kocky, su sice pekne, ale rozhodne tolko nevydrzia a nemaju taky wow efekt ako Ozeta. Ja som mala z Ozety 3 kabaty, kazdy vydrzal pekny 3-5 rokov, ale po 3 rokoch ich posuvam, lebo sa mi omrzia. A vazne ma ludia zastavovali, aj cudzi, odkial ten kabat mam. To sa ti s Orsay nestane.

janababana
7. okt 2024

@yanaat je tu na MK skupina “Damske outfity”, kam baby davaju foto co si obliekli. Niektore baby su celkom inspirativne, cize vies sa ich opytat, odkial ten kusok maju ☺️

1ryba
7. okt 2024

Kabát pozeraj v zľave. A vlastne aj všetky drahšie kúsky. Dôležité je, aby mal podiel pomerne veľký podiel vlny. Ja som kúpila v Peek and Clopenburg za 40 eur vo výpredaji. Druhý dlhý tiež za cca 50 vo výpredaji vo firme, kde sa šijú kabáty. Presne nadčasový strih. Kabelku pozri Ľúbivé. Kvalita za rozumnú cenu, žiadne logá a kolotočiarina. Celkom dobrá kvalita oblečenia sa nájde v značkách Cecil, Esprit, S.Oliver. V zložení materiálu oblečenia hľadaj hlavne prírodné materiály. Čím viac polyesteru, tým lacnejšie oblečenie pôsobí.

la_dolce_vita
7. okt 2024

@belle_vie asi skocim do tej Ozety 🙂. Nedavno sme tam kupovali synovi oblek na promociu a fakt kvalita. Tu mi radili ist do Polska kupit 🙂). Ja mam rada viac kuskov a striedat ich a ked uz nie je pekny, tak proste vyhodim a neriesim, nemam to komu dat, ale hod do kontajnera drahy kabat z Ozety..

beronsche
7. okt 2024

Čo sa týka orsay, nuž neviem, mám od nich nejaké saká. Sedia dobre, ale ani jedno sa nema prať. Všetko čistiareň ..
Ja ich periem na programe pre jemné prádlo (behať v kuse do čistiarne a platiť to, nie je pre mňa akceptovateľné) a jedno má úplne blbo podšívku po vyprani, dokrcena, akoby veľkostne nesedí s vonkajšou vrstvou, ďalšie vybledlo..
Tak teda neviem..

veltraud
7. okt 2024

ja som teraz objavila znacku tatuum. Vyhovuje mi, ze je taka jednoducha 🙂 ciste strihy, jednofarebne, celkom ok material

yanaat
autor
7. okt 2024

@belle_vie Táto odpoved mi veľmi pomohla, takže ozaj je to asi tak, že tie wau vyzerajúce kúsky stoja pár stoviek. V orsay ako baby spomínajú som v minulosti nakupovala často, ale nejak mám pocit, že nejdú s trendami, skor také romantické vzory alebo veľmi klasické strihy, v ktorých vyzerám staršie

yanaat
autor
7. okt 2024

Hľadám na Zalando a najčastejšie nakupujem v Mango, Zara, Mohito, H&M,S.Oliver, Reserved, ale často tam nič extra nenájdem, tak hľadám ďalšie hoci drahšie, ale stále ešte cenovo dostupné značky.

la_dolce_vita
7. okt 2024

@yanaat moze byt, je to moda skor pre zrele zeny a bolo obdobie, ze som si nevedela vybrat ani ja... uz pokukujem po kabate na zimu v Ozete, len vacsinu nemaju na predajni a bolo by dobre ho vyskusat.

mk1111111111
7. okt 2024

Nie je nad to, ako si to v predajni vyskusat. Ja taketo veci nakupujem veru, ked mi "brnknu do nosa". Nemam specialne predajne, ale vzdy vystracham nejaku zlavu a tak kupim. Napr. Mam bundy v klasickej cene 800 eur, po 240 eur. Mam 2, lebo som nevedela, aku farbu radsej. Uz ich mam 5 rokov a nie a nie znicit. ORSAY je pre mna nie prilis dobra kvalita. Ozeta je ok, ale zasa troska nestiha za trendami.
Zvacsa mam veci menej "znamych", ale kvalitnych znaciek, najradsej, ak logo nevidno, kupim zvacsa na vyletoch v zahranici.
Ak mas blizko do AT, tak v kazdom vacsom nakupaci je na mraky dobrych obchodov. To neratam este Parndorf, tam mas vsetky cenove kategorie.

belle_vie
7. okt 2024

@yanaat inak ja poznam dost aj takych medzi znaciek. Napr VeronikaIn robi kabaty zo 70% vlny. Reparada ma nadherne a kvalitne veci. A krasne kabaty ma aj Chantall ( ale tam pozor na zlozenie, maju vela polyesterovych). Kvalitne, no nie vsetky su az tak krasne, ma aj dara fashion.
Len vacsina tych znaciek este nema naskladnene zimne kabaty. Ale pre mna su stale trosku nizsie ako Ozeta, lebo su to fashion znacky ktore sa na kabaty menej specializuju, tak tie strihy nie su tak premakane.