Casto dostavam od kupujucich ponuku, ci niektory zo svojich tovarov nedam este lacnejsie. Napriklad predavam skoro ako v novom stave topanky za 7 Eur (nejaky casty model) a dostanem ponuku, ci nedam za 6€. Kedze nesuhlasim (lebo teda fakt ze jak nove a povodne stali vyse 40 Eur), tak uz sa kupujuca viac neozve, t.z. ze kupila kdesi o 1-2 Eura lacnejsie. Ked vsak prechadzam Bazar, vidim ze tento a podobne modely predavaju baby sice o to euricko lacnejsie, ale ten stav je neporovnatelne horsi. Cize mozno bez nejakej vady, ale vyrazne vidiet, ze je to nosene.
A tak sa pytam, radsej kupite o euro lacnejsie, hoci je tam vyrazny rozdiel v kvalite? Chapem, ze niekto otaca aj kazde euro, no mne sa to zda celkom nerozumne, 1 Euro nie je taky rozdiel zas a mat za to prakticky novy tovar..... Otazku smerujem hlavne na tie maminky, ktore tu nakupuju.
Nosené top stav, uz raz su nosené nemozu byť top stav ...
Ale k veci.. no vela ludi skúša, u niekoho pochodí u niekoho nie, vsetci by chceli mať všetko najradšej zadarmo 😃 vieš ľuďom nevyhovieš a sú teda všelijaký špekulanti .. ale záleží aj na to, ako to ozaj vyzerá.. na fb nedavno jedna pani predávala papučky pre dieta dotrhane fakt, že otras za 15€ to u v deichamanne kupiš papucky za 9,99 so slniečkami 7,99 a uplne nové
Ja sice z bazaru nekupujem ale keby nebol viditelny rozdiel v kvalite radsej by som zobrala dobry ako top ale zase to 1-2€ nie je az taky velky rozdiel takze vtedy by mi to bolo asi jedno. Nad tym ci zobrat dobry alebo top by som rozmyslala az pri vacsom cenovom rozdiely povedzme takych 5-7€+.
ja napíšem z druhej strany, keď chcem za niečo aspoň 7€, tak dám cenu 10€ :D oni si vypýtajú zľavu a ja budem stále v limite a predám :D ale tiež ma dojíma, že nové nenosené veci za 4-5 € pýtajú pomaly zadarmo :D a nesúhlasím so zmenou ceny napr. keď už v nicku majú, že nicolshop a podobne :D predávala som froddo detské kožené topánky, malý ich mal možno 5x bez akýchkoľvek poškodení za 30 €, prišla mi aj ponuka ze 12€ :D:D:D nakoniec sa predali za 27
Pozri, vzdy sa najdu typy, ktore budu zjednavat. Vzdy. Pritom ani nemusia kupit lacnejsie inde, ale jednoducho skusaju, ci im do nedas ty lacnejsie. Take to "pani zlata, viete...", uz ked vidim toto oslovenie, tak viem, ze to bude vyzivna debata.
Preto ja s nikym nikdy nejednam o cene. Chces kupit - kup, nechces - nekupuj. Nie som odkazana, aby si si to kupil. Nekupis ty, kupi iny. A ked nekupi iny, tak niekomu darujem alebo vyhodim.
Vieš možno si aj oni povedia jedno euro nie je taký rozdiel.a skúsia či zlavis ak nie skúsia inde a druhá možno zľavi lebo sa chce toho zbavit
Tebe záleží na tom 1€ a druhým nemá? Ja takto veci nekupujem obvykle, ale keď už, kúpim nové alebo top stav, aj tak sa to predáva pod cenu (na tej konkretnej platforme, ktorú myslíš). A ja by som tiež radšej predala za 6€, nech mi to nestraší doma zbytočne alebo ako písala kočka vyššie, nastavím cenu tak, aby som získala koľko chcem, keď si niekto vypýta zľavu 🙂
Takmer kazdy tovar si najde svojho zakaznika (ktory oceni stav predavanej veci), len treba byt trpezlivy. A ano, mnohi kupujuci maju radost, ked im cosi zlavis, ale pod rozumnu minimalnu cenu uz nechod, lebo zas ty z toho nebudes mat dobry pocit (radost z predaja tej veci). Najma ked si sa o vec vzorne starala, alebo bola pouzivana minimalne.
Tiez sa mi to stava, kupujuca pyta zlavu, a potom ked si pozriem jej satnik tak veci drahsie ako moje 😀 ja osobne uz veci z druhej ruky nekupujem, pretoze som sa velakrat oplachla, vec bud mala zaprane flaky alebo latka bola na zadku/kolenach taka riedka, ze sa tam hned urobila dierka, pre mna vyhodene peniaze, oblecenie na doma/zahradu mame podarovane od znamych po ich detoch. A specialna kategoria su veci s vadami, vynosene atd 🫣🙄
Ked ty nevies dat zlavu ani euro, tak sa najde niekto, kto da. Nevies za akym ucelom je dany kusok kupovany. Mozno na hallowensky kostym, mozno na zahradu, mozno detom na detske ihrisko. Ak kupujem veci z druhej ruky, necakam, ze budu v top stave. Ak by si ich predavala s visackami, tak nevaham a kupim drahsie
ja mám skúsenosť, že čím nižšiu cenu dám, tým horšie... ozývajú sa mi ľudia, ktorí by to chceli pomaly za 2 Eurá aj s poštou, čiže radšej dať kvalitnú vec za normálnu cenu a kto chce ten kúpi
za mna: skusaju s cenou, kludne nekupia, ani to iste, ani ine... len proste skusaju. Tolko mim pise a pisalo kadejakych aj inde... :D proste ak vies, ze predava sa to pohode za tolkoto, tka nedaj lacnejsie. ja proste nedam.. a nezaujima ma, ze podobnu veci obitu, vycaptanu predava nejaka zena za 5eur aj s flakatymi trickami. Ono zvacsa sa to AJ TAK PREDA.
Akurat sa do mna inde pustila pred 2t jedna zena, nedala som je zlavu na knihu (nova stoji 25+EUR, ja som davala za 10.. a chcela za 5, lebo s postovnym to vela vyjde.. :DD a ked som povedala, ze nie bohuzial nesuhlasim, dostala som prednasku... tak som jej napisala spat, ze nech si teda kupi v obchode, alebo tam kde ju to lacnejsie caka - pisala bludy o novej vonavej z obchodu.. kniha sa predala este v ten den :DDD naozaj, netreba sa dat, ak sa toho chces zbavit, das zlavu a ak nie, tak nedas...
Ja sa riadim, tym, ze za 2EUR sa mi neoplati vyliezt z domu a utekat 10km to posielat... cize taketo lacne veci ani nepredavam, ak tak v sade viac veci...
Ja ak kupujem tak sa snazim ozaj v top stave. Resp tak aby som sa za to hanbit nemusela.
Ale napr ak najdem dajme tomu suknu za 10€ a inu za 15€ tak to je uz rozdiel. Zalezi aj ci je zaratane postovne a pod.
Naposledy som kupovala kocik opytala som sa ci resp kolko je ochotna dat zlavu. Ak ma v podmienkach ze cenu nezjednava tak sa ani nepokusam 🙂
Kazdopadne pozeram aj stav.
Pozerala som ten isty kocik. Lacnejsi bol o 20€ ale v ovela horsom stave. Takze to uz si ozaj premyslim tych 20€ ci kupim alebo nie.
@janka_266 že za 12€. 😂..pripomenula si mi situáciu z pár rokov dozadu...predávala som na Bazoši elektróny a kupujúci mi navrhol presne namiesto 400€ že da 200€, tak som mu pekne slušne napísala či chce len dva kusy....viac sa neozval 😆
ked predávam nieco hodnotnejšie a pýtajú výraznu zľavu, tak odmietnem s vysvetlením prečo. mna ešte dojíma, ked niekto predáva značkové ceny, ktorých PC bola vyššia za stále velmi vysoké ceny na bazáre, pretože značka. a pritom veci zničené, ožmolkované, trošku dierka, ale inak top stav :D
Keď už kúpim, tak top stav (pre seba) alebo s visačkou (pre dcéru). Nepýtam si milión ďalších fotiek alebo rozmerov. Ale pýtam sa na reálny stav, ako to bolo skutočne nosené a tak. Viac sa mi ale osvedčilo nakupovať cez konkurenčný portál, tam to môžem vrátiť (stalo sa to len raz). Ale v poslednom čase kúpim radšej vec s visačkou. Minule som napríklad kúpila čižmy s visačkou Ecco pre dcéru, hádam do 12€ s doručením. Veľa ľudí preferuje zbaviť sa danej veci, nie ju uskladňovať do aleluja a potom predávať. Ešte sa mi osvedčilo kupovať najmä pri topánkach pre dcéru minuloročnú kolekciu. Tá detská móda sa až tak nemení a topánky by som jej použité nekúpila.
Nekupujem pre deti z bazáru. A topánky už vobec nie.
Ak by som kupovala, euro by rolu nehralo.
Ked predavam, tak vzdy zoberiem ponuku druhej strany. Mne ide o zbavenie sa zbytocnosti. Radsej zlacnim, ako by som to mala mat 2 roky potom v skrini a nakoniec aj tak vyhodit.
Nekupujem na bazari, ale na V kupujem dost. Tiez nejdem po co najlacnejsich napr. ked je blnieco velmi lacne tak neverim zeje to este pekne. Ale. Ak poslem offer a je zamietnuta uz sa k tomu nevraciam a hladam inde. Ja tiez predavam na V a akniekto chce 1-2 e zlavu tak predam nechce sa mi to opatrovat doma aaspon sa to vyuzije. Ine je ako tu bolo spominane zrazat 50% ceny 🙂 to je jasne zenie radsej darujem zadara kamoske.
@andrejkap123 Presne tak, to sa fakt neoplati, neriesila by som to vobec 😀
Ja kupujem veci v čo najlepšom stave aj za cenu, že sú o euro dve drahšie.. veľa som nakúpila aj takých čo boli len opraté napr. Alebo oblečené možno dvakrát
Ak ti to nehorí tak ponúkaj ďalej. Mala som jedny tenisky nové za 40e a pani mi navrhla sumu 15. 😂 No tak som jej navrhla 65€ a bolo vybavené. O týždeň sa predali za tých 40€.
Nekupujem z bazáru sebe a dieťaťu už vôbec nie, ale teda predávam, a ak mi niekto navrhne euro, akceptujem to. Je to euro, a asi keď kupujú používané veci, tak majú horšiu finančnú situáciu, a ja sa tých veci chcem zbaviť.
@lucia13022023 nemusia mať horšiu finančnú situáciu, môže to byť aj uvedomelé nakupovanie.
@shee11 môže byť 🙂
Sú rôzny ľudia. Záleží ako veľmi chcem a potrebujem sa veci zbaviť. Väčšinou dám zľavu alebo pribalím niečo ale nie na všetko. A už nekupujem tu.Uz sa ani neoplatí handier je vsade veľa.
V tomto prípade by som asi kúpila drahšie a v lepšom stave ako lacnejšie a v horšom. Záleží, ale aj od konkrétnych vecí. Mám v bazári veci fakt, že za symbolické ceny a nie a nie predať. Niektoré zase predám hneď. Skôr nerozumiem keď niekto predáva na bazári hoci aj novú vec, ale za cenu (alebo drahšie!) ako stojí v obchode.
Mne sa to poslednu dobu dialo casto. Vtipne bolo, ze 3 zeny z toho sa volali uplne rovnako, Noemi. Kazda chcela zlavu. To je podla mna taka natura, ze potrebuje mat ten pocit zlavy, inak nekupi. Asi nieco ako v Egypte na trhu. Nahod nabuduce na vec cenu vyssiu a mozno skor predas 🙂 jedine toto mi vyslo, ked som nad tym hutala
Ja nepredávam ale ja nvm mam akoby "uchylku" ked je cena hlavne ked niekto predava na platforme ktora sa tu nesmie spominat 🤣 z Polska alebo Ciech a tie ceny su napr 7.63 mna to normalne hneva ze dam ponuku 7€ a doteraz som nemala problem 🤣 mne neskutocne hnevaju tie ceny ked nie su zaokruhlene 🤣🤣🤣
@janulik2008 Poľky a Češky ich vo svojej mene určite majú zaokrúhlené. 😁
Keby mi niekto da p 1€ menej sko chcem tak neriesim. Za 1€ prijmem ponuku 😀nestoji mi to za to sa natahovat takto