Ktoré topánky vydržia stovky kilometrov?

28. feb 2024

Ahojte, viete mi poradiť značku topánok (dámske aj pánske), ktoré znesú stovky kilometrov? S manželom chodíme na dlhé prechádzky a topánky sa nám vždy po pár mesiacoch rozpadnú. Nehľadám turistickú obuv (na turistiku obuv máme), tu sa jedná vyslovene o prechádzky po meste, dedine, ojedinele poľná cesta. Denne prejdeme cca 10km. Cena nerozhoduje (zatiaľ sa nám rovnako rozpadli tie za 20 ako aj tie za 150 eur). Ešte dodám, že chápem že sa topánky chôdzou opotrebujú, znosia, ale nám sa vždy rozpadnú tak, že uznajú aj reklamáciu ale nebaví ma každé dva mesiace riešiť novú obuv. Ďakujem za rady

betulinka1
28. feb 2024

Za mna adidas, ktore maju funkciu gora tex. Maju mäkšiu pätu, lebo su vyrobené pre dlhsie chodenie a znesú aj mokre chodenie. Ale tak aj tie častým používaním treba vymenit raz za dva roky. Ked som zacala s muzom, tak on len frflal, ze su drahe. Potom si kupil aj on a uz iba tie kupuje, lebo je to proste pohodlne chodenie.

mafia102
28. feb 2024

Za mna dynafit, la sportiva.

janocka
28. feb 2024

vivobarefoot - znesu naozaj vela, hlavne tenisky

viestta
28. feb 2024

Mozno by vam vyhovolali clenkove treckove topanky viac ako nejake "mestske vychadzkove" tenisky

pralinka86
28. feb 2024

Bezecke, trailove? Podla typu nohy uz len vybrať...

lusa18
28. feb 2024

Ja mám už asi 5 rokov Olang nízke, prešla som v nich niekoľko krát hrebeňovky Roháčov, Tatry, Malú a Veľkú fatru... nosím ich v podstate do každého terénu, či je leto, zima, dážď.Nebolia má v nich nohy, nič netlačí.Zatial sú nezničiteľné 🙂

lenkakravcova
28. feb 2024

Tieto, po 5 rokoch nosenia som už len čakala kedy sa rozpadnú konečne 🤣

banalu
28. feb 2024

Bezecke, podla nohy vyberiete tip, ak chodite viac asfalt ako teren tak nie trailove.
Mne vydrzia cca 700 km (beh), vyzeraju stale dobre, ale uz citit na podrazke, ze unava materialu plati pre vsetko.
Aesics, hoky, brooks, ale aj klasiku ako adidas.. a o pol cisla vacsie idealne.

zorkahorka
28. feb 2024

Poradim skor tie, co nekupovat. Mne z deichmanu vydrzali vsetky topanky sotva jednu sezonu

katkaseiner
29. feb 2024

Akurat som si pozerala moje Converse vcera. Od .arca mame psa, jasne v lete v slapkach chodime von, ale jar a jesen, dokonca pocas tejto teplej zimy pouzivam vyssie converse cierne kozene a tieto su tusim nezmar

nops
29. feb 2024

Chodím tiež veľa,vyskúšala som množstvo športových topánok,zistila som,že cena neznamená pohodlie a kvalitu.Mam terrexy,síce držia,ale som sklamana.Conversy sa mi v daždi šmýkalo na dlažbe.😂 Nakoniec som skončila pri bežeckých teniskách.Hoka sú také farebnejšie,veľa variant a obyčajné reebok.Tie mi sedia asi najlepšie,sú mäkké,dobrý sklon,prali sa už asi 10x po venčení v blate.Pre mňa je tiež dôležité vyberatelna stielka a z akého je materiálu,aby to nebola iba tá obyčajná tenká penová.No a to tlmenie musí byť.Po 15km denne to noha riadne cíti

viera27
29. feb 2024

Tak logicky topanky urcene na zataz,turisticke,bezecke. Pri klasickych je to len o stasti a vyberala by som podla materialu. A este Martensy by mali zvladnut. Co mam topanky najdlhsie,ze sa ich neviem zbavit su Mammut, Martens, Timberland. Aj converse paradoxne vydrzali dlho,ale to je uplne nevhodne na dlhe chodenie.

autor
29. feb 2024

Ďakujem za rady, popozerám, pohľadam. My sa všeobecne obchodom ako Deichmann alebo CCC vyhýbame. Dlho sme boli verní značne Adidas, ale posledných pár párov má sklamali. Skúšali sme Nike, Puma, Alpine pro, Rieker, Reebok, skúšali sme už aj topánky z Decathlonu, skúšala som aj bežecké ale pri tých sa moc nevyznám nakoľko nebehávame (ale budem musieť aj to poštudovat). Robíme aj turistiku ale takú náročnú, vysokohorskú a nato máme špeciálne topánky (moje majú už 10rokov) a tie rozhodne nie sú na bežnú chôdzu. Ďakujem aj za tip na barefoot, o takejto obuvi sme sa už s manželom tiež bavili, máme v pláne kúpiť a postupne prejsť už len na barefoot ale úprimne sa bojím tej zmeny.

ziarifka
29. feb 2024

Asics Gel-Sonoma 7 GTX 1011B593 Black/Carrier Grey 002

V týchto som prešla 850km Svätojakubskú cestu, a potom ešte slúžili ďalších 8 rokov.

Mäkké, nikdy som nemala otlaky, nohy boli ako v bavlnke aj s ťažkých batohom.

stanulienkat
29. feb 2024

@katkaseiner toto urcite nie su topanky na dlhe prechadzky a tury. Toto tak do obchodu vybehnut. O vizazi nehovoriac.
Autorka-Adidas Terrex su kvalitne.

gamami
1. mar 2024

Skuste pozriet nizke hanwag, myslim ze su v pohode na bezne nosenie, muz nosi len tie, vydrzia

kathhii
1. mar 2024

My kupujeme Asics a vydržia fakt dlho a sú pohodlné.