Ahojte, mám nosiť kompresné pančuchy. Aké by ste odporučili? Najlepšie ak by sa dali objednať. Ďakujem.
@katusskaa lekár mi len povedal, že si mám kúpiť.
Mne to objavili, tam mi dali potvrdenie o krcovych zilach, moja doktorka mi vypise vymenny listok na chirurgiu a tam mi predpisu kompresne pancuhy a miesto 22e mi to preplati poistovna a platim 3,22 e v protetike, teda ja to mam len na jednej nohe a kupujem si dve prave a doplatim tych 3,22e. Ked mozem odporucit tak kupit take s viazanim v pase, ja som mal najskor bez a stale mi to padalo, takto mi to pekne drzi.
Ja mám tieto podkolienky: https://ariesmedishop.sk/avicenum-phlebo-360-pa... Nosím ju iba na jednu nohu, kvôli lymfedému. Prvý krát mi ich prepísal lekár a objednali mi ich v lekárni, teraz si ich už kupujem sama.
To by ti mal predpisat cievny mudr., 2 pary rocne.
@viera77 cievny
@autor Tak cievny lekár ti má vystaviť recept na pančuchy, stehenné pančuchy alebo podkolienky, nárok na nové (na predpis) máš 2x ročne...niet o čom. Určite by som nebola ochotná platiť si za ne 15-20 euro. Dokonca si vyberiem, ktoré mi vyhovujú najviac a v lekárni objednajú s minimálnym doplatkom alebo úplne bez doplatku. V recepte je ideálne, keď je uvedený aj priamo objednávací kód výrobku - nájdeš na nete. U mňa topka značka Maxis a typ Soft Promax Standard (tyrkysová krabička).
@viera77 ďakujem za vysvetlenie aj tip
@detskytovar ako to riesis v lete, nosis aj pri 35'? 🌞
@ahhola nenosím ju každý deň, iba keď viem, že budem väčšinu dňa na nohách alebo keď ideme na nejaké dlhšie vychádzky, výlety a pod. Bolo aj to, že som ju nenosila vôbec..
daj si to predpísať od lekára.... sú rôzne druhy