Kompresné pančuchy na kŕčové žily

20. nov 2024

Ahojte, mám nosiť kompresné pančuchy. Aké by ste odporučili? Najlepšie ak by sa dali objednať. Ďakujem.

katusskaa
20. nov 2024

daj si to predpísať od lekára.... sú rôzne druhy

autor
20. nov 2024

@katusskaa lekár mi len povedal, že si mám kúpiť.

tozzifan
20. nov 2024

Mne to objavili, tam mi dali potvrdenie o krcovych zilach, moja doktorka mi vypise vymenny listok na chirurgiu a tam mi predpisu kompresne pancuhy a miesto 22e mi to preplati poistovna a platim 3,22 e v protetike, teda ja to mam len na jednej nohe a kupujem si dve prave a doplatim tych 3,22e. Ked mozem odporucit tak kupit take s viazanim v pase, ja som mal najskor bez a stale mi to padalo, takto mi to pekne drzi.

detskytovar
20. nov 2024

Ja mám tieto podkolienky: https://ariesmedishop.sk/avicenum-phlebo-360-pa... Nosím ju iba na jednu nohu, kvôli lymfedému. Prvý krát mi ich prepísal lekár a objednali mi ich v lekárni, teraz si ich už kupujem sama.

viera77
20. nov 2024

@autor Ktorý lekár ti povedal, obvodný?

ahhola
20. nov 2024

To by ti mal predpisat cievny mudr., 2 pary rocne.

autor
20. nov 2024

@viera77 cievny

viera77
20. nov 2024

@autor Tak cievny lekár ti má vystaviť recept na pančuchy, stehenné pančuchy alebo podkolienky, nárok na nové (na predpis) máš 2x ročne...niet o čom. Určite by som nebola ochotná platiť si za ne 15-20 euro. Dokonca si vyberiem, ktoré mi vyhovujú najviac a v lekárni objednajú s minimálnym doplatkom alebo úplne bez doplatku. V recepte je ideálne, keď je uvedený aj priamo objednávací kód výrobku - nájdeš na nete. U mňa topka značka Maxis a typ Soft Promax Standard (tyrkysová krabička).

autor
20. nov 2024

@viera77 ďakujem za vysvetlenie aj tip

ahhola
20. nov 2024

@detskytovar ako to riesis v lete, nosis aj pri 35'? 🌞

detskytovar
21. nov 2024

@ahhola nenosím ju každý deň, iba keď viem, že budem väčšinu dňa na nohách alebo keď ideme na nejaké dlhšie vychádzky, výlety a pod. Bolo aj to, že som ju nenosila vôbec..

elief
21. nov 2024

@ahhola ja ich nosím 23 rokov, áno aj v teple... Zvyk... Predpisuje mi ich cievny, doplácam pár €