Ahojte, končí mi RD a vraciam sa do práce. Potrebujem obnoviť šatník a dokúpiť i niečo elegantnejšie. Samozrejme, na nete je toho veľa a chcem pozrieť aj klasické obchody. Rada by som nejaké odporúčania, ktoré značky sa osvedčili a oplatí sa a čomu sa radšej vyhnúť, nenechať sa oklamať zdanlivo lacnou cenou... Ďakujem krásne
Zalezi od toho, ze aku mas pracu a ci tam mas dress code. Ak ano, tak aky. lebo zbytocne je ti tu pisat obchody, ked nevieme, ze co potrebujes ani aky mas budget. Vyber business veci najdes napriklad v Peek and Cloppenburg, vies najst aj v Mohito, Orsay, Reserved nejake basic kusky, ako su sukne, saty, nohavice. Drahsie ma S.Oliver alebo Comma.
Mám celkom rada Massimo Dutti, majú pekné saká, cardigany, nohavice, tiež si tam kupujem veci do práce...na rifle pokojne Zara, inak Zaru už nekupujem, resp. sporadicky, lebo toľko nekvalitných vecí, čo tam teraz kúpiš je absolútny des, nestojí to ani za tie peniaze a pritom Zara už nie je úplne lacná. Peek Cloppenburg tiež občas kuknem, ale mne vadí, že je to také veľké a človek sa musí hrabať. Z drahších celkom fajn Gant, Polo Ralph Lauren, ale to pozri About you, Zalando, tam sa vieš popozerať po xy značkách a do 2-3 dní to máš doma, vrátenie zadarmo. Na basic je fajn aj Cos, sem tam sa dá niečo vybrať aj HM. Mohito má kúsky napr. pekné, ale z toho trčia nitky všade, materiály des, 2krát operieš a nič moc...viac daj do peknej blúzky, svetra, saka, už menej do riflí, tam nemáš taký rozdiel medzi Levis a Zara.
Dress code myslím, že nemáme, je to prevažne práca v kancelárii (tam je to takmer úplne jedno) občas sa ide k zákazníkom na prezentáciu alebo implementáciu, tak vtedy by sa patrilo niečo elegantnejšie, ale tiež to nemusí byť vyslovene kostým, hoci aspoň jeden by sa mi zišiel i ten 🙂 ďakujem 🙂
Veľmi rada z tých lacnejších kupujem v Reserved, Mohito, Orsay. Keď už niečo lepšie tak určite Gant, Guess, S.Oliver, Michael Kors - hlavne doplnky. 😊
@sasesoe pokial to ams takto, tak Ti staci par nohavic, sukni, topov, nejake saty a to budes vediet kombinovat. Pripadne svetre, pulovre, saka k tomu. Ked pojdes za klientom, das si saty a nerozmyslas, ze co s cim a jak kombinovat. Za mna zalezi aj na tom, ci mas alebo nemas konfekcnu postavu, t.j. ci sa oblecies v beznom obchode do velkosti 42-44. Teraz budu vypredaje, aj v kamennych obchodoch, tak by nebolo marne ist pozriet do nejakeho nakupneho centra a aspon uvidis, ze co je v obchodoch a co by sa ti evenualne hodilo. Ja si vacsinu veci kupujem na Bestsecret - Taifun, Gerry Weber, Betty Barclay, More and More.
Ja v online sekacoch mám rada americké značky banana republic a loft na blúzky. Tie mám už viac než 5 rokov, pár euro a super kvalita
Veľmi záleží aj na konfekcii . Ako kočky vyššie spomenuli orsay má nádherne veci a za mna extrémne kvalitne (semisovu bundu mám odtiaľ už minimálne 7 ak nie 8 rokov , len proporcie sa zmenili ) a teda tým chcem povedať , že je to skôr obchod pre štíhlejšie baby . Ja by som ho vykúpila cely každý jeden kúsok ale teda tie kilá navyše mi to nedovolia
Akú máš postavu? Vysoká štíhla alebo menšia s krivkami..ja som vysoká s krivkami takže každému sedí niečo iné, reserved, peek, niečo mohito, topánky Tamaris, Ralph Lauren
Som vysoká - 180cm, veľkosť väčšinou 42, ale závisí od strihu samozrejme 🙂 hlavne nohavice mám problém,všetko krátke, preto radšej osobne skúšam ako online 🙂
shein a v tvojom pripade ked si vysoka tak maju tam aj kolekciu tall 🙂
@sasesoe about you only značka tall
@sasesoe v Orsay majú veľa elegantných veci