Kde mám posunúť oblečenie?

30. sep 2023

Ahojte rada by som sa inšpirovala😊
V poslednom čase ma dosť zaujal minimalizmus - hlavne čo sa týka šatníka.
Rada by som si všetky svoje veci pretriedila a darovala ďalej
A rada by som sa opýtala či mi viete poradiť kde ich môžem posunúť kde budú správne využite? Viem že chcem veci pretriedit na nejaké skupiny,
Predať/ darovať / zahodiť . Je ťažké aj toto triedenie,kto má skúsenost ako na to čo najlepšie, prosím podeľte sa o tipy. Mám napríklad aj veci ktoré sa mi nedarí ani predať,pritom nové pekne veci.. do budúcna viem že nebudem impulzívne nakupovať, vidim koľko je s tým starosti potom doma to upratať v skrini a potom ďalej sa s tým odpadom eticky vysporiadať.
Ďakujem za každú radu

pribinak
30. sep 2023

V každom väčšom meste je charita. Môžeš darovať. Aj na fcb je x skupín kde sa robia zbierky alebo môžeš oblečenie darovať

xsimonkax
30. sep 2023

Humana kontajner, azyl pre matky s deťmi, detský domov, atď atď.

lauriik
30. sep 2023

Tak ked to mas uz nakupene tak bolo by fajn to vynosit. V prvom rade skus uz nenakupovat a nosit co mas doma. Vyradit zo skrine veci, ktore si nemala roky na sebe (darovat na charitu, predat, rozdat kamaratkam) a tie co su poskodene (hodit do kosa).

viestta
30. sep 2023

Detské posúvam, čo ostane nosím na charitu. Aj dospelácke. Ale toho u nás vytriedim minimum a zvyčajne už nie je vhodné na darovanie, lebo nekupujem to co nepotrebujeme.

mima172
30. sep 2023

Zisti si aj, či nie je niekde v tvojom okolí sociálny šatník. My nosíme veci do sociálneho šatníka do Ilavy (Bistro Kámo).

1gramofon
30. sep 2023

predat oblecenie je ťažké. je toho na nete plno a keď sú ešte aj výpredaje, tak prečo by si to niekto bral od teba? Co nechcem vôbec vôbec = kontajner na oblečenie. Co viem vynosiť aspon doma tak to si nechám. Ak niečo chcem, dlhsie premýšľam ci to naozaj chcem

autor
30. sep 2023

@1gramofon problém je že ja mám zo všetkého veľa.. už by som to potrebovala fakt preriediť. Nepotrebujem ani na doma 10 teplákov , stacia tri. Ale do koša hodiť nechcem. Ale ako hovoríš všade je toho vela. Veľa krát nechcú ľudia ani zadarmo

stannkal
1. okt 2023

Predávať sa fakt neoplatí, jedine luxusnejšie kúsky. Ja to riešim tak ze hodím do kontajnerov na oblečenie, možno nie najlepšie riešenie ale najrýchlejšie.

lucik194
1. okt 2023

swap oblecenia, urcite bude aj vo vasom okoli

zeldia
1. okt 2023

Remixshop berie určite značky a veci musia byt v top stave určite nezarobíš ale máš aspoň lepší pocit. To co nevezmú oni skús odniesť do hm aj keď aj tam to nekončí asi úplne najlepsie. Nenakupovať vsetko čo vidím.

beata_k
1. okt 2023

Zenice a detske oblecenie kde davate? 50-80 vel. 50-56 je neznosene. Vezme mi to porodnica?

heln
1. okt 2023

@beata_k ano, porodnice zvyvajne beru tieto male veci.

heln
1. okt 2023

problem s oblecenim je ten, ze je ho vsade vela.
veci vytried, co je z horsom stave, nastrihaj na handry,
teplaky a svetre mozes dat na charitu ked sa ochladi, urcite to ocenia, dobre veci skusaj predat, sleduj swapy. detske domovy velmi neodporucam, neradi beru lebo ludia im tam nosia stare obnosene veci, ale deti v domovoch sa chcu tiez obliekat pekne, moderne a znackovo. ostatne veci do humana kontajnera.