Je šanca zúžiť tieto šaty?

7. okt 2024

Ahojte dnes som sem pridala diskusia ohľadom siat na stuzkovu. Bola som ich skúšať ale potrebovala by som ich o číslo zúžiť. Problém je v tom ze 1 krajčírka nám povedala ze čipka sa zúžiť nedá ze sa rozpadne. Není vôbec šanca ze by to bolo možné?

mamamasama
7. okt 2024

Vymeň krajčírku

lilianka28
7. okt 2024

V svadobných salónoch bežne upravujú šaty z čipky. Tak že by sa nedali zúžiť, sa mi moc nezdá.
Skúsila by som sa popýtať aj inej krajčírky, prípadne aj v nejakom salóne.

viestta
7. okt 2024

Po pravde krajcirka sa pekne vyhovorila. Zuzovat take saty je piplacka (koralky by muselna prisivat, lebo ak do toho strihne, tak mozu zacat vypadavat ak prestrihne nit, ktorou su prisite, o ostatnom ani nehovorim) a neviem ci by si vobec bola ochotna zaplatit tolko aby sa jej do toho oplatilo pustat.

betulinka1
7. okt 2024

Sikovna krajčírka nieco vymysli.

jaass
7. okt 2024

Jasne, že sa dajú zúžiť. Nájdi sikovnu, ktorá to dokáže

heni79
7. okt 2024

Dá sa to. No otázka je skôr cena. Preplatíš to viac ako ušitie nových. 🤷

vanilkovazmrzka
7. okt 2024

Dufam ze su to aspon saty z druhej ruky
Lebo kupit nove a este ich davat presivat su dvakrat vyhodene peniaze

katarinaba
8. okt 2024

@vanilkovazmrzka vies, niekedy si nevyberies. Ja si musim 80% veci dat zuzovat ci skracovat. Kupim suknu na Shein za 10 EUR a 14 EUR dam za zuzenie. Zial, sme aj take, co maju rozmery mimo konfekciu. Raz 36 mi sadne ako uliata, inokedy 34 mi nie je dobra. A ked nieco chcem, nemam na vyber.

katarinaba
8. okt 2024

@autorka urcite sa da, len to chce pracu naviac. V salonoch bezne zuzuju a to dokonca tak, ze ten "proces" musi byt zvratitelny. Aby tie saty vedeli dalej poziciavat. Musis najst lepsiu krajcirku.

maryetta
8. okt 2024

Urcite sa da. Len je to narocnejsie.

katka700
8. okt 2024

Rozparat sev tak aby sa nepoškodila krajka a korálikova výšivka je piplacka na niekoľko hodín. Asi nie si ochotná zaplatiť za to stovku.
Keď treba zúžiť len to co na fotke drží v ruke, zahni ten nadbytočný materiál k chrbtu a opatrne z vnútra priši k materiálu pod krajkou.
To isté sprav pod pazuchou ak to ostáva aj tam. Nebude to dokonalé ale v dnešnej dobe keď ľudia nosia tričká z pretocenymi švami, šaty zo sheinu s mizerne usitymi švami a strihy nelichotivé postave si to nikto nevšimne pokiaľ na to sama neupozornis.

senta_sofia
8. okt 2024

Je zboku sev?

1ryba
8. okt 2024

Nerobila by som to. Môze to vyzerať škaredo. A nepekná je aj tá podprsenka v tom výstrihu, ak si si plánovala do šiat dať klasickú podprsenku, je to dosť škaredé. A snáď sa ťabto nedotkne, ale ani to akné zrovna nie je vhodné do takého výstrihu. Zvýrazňuje nedostatky. Ak sú znamienka, beriem späť. Určite si takáto postavička a mladá dievčina vie zohnať aj iné šaty.

1ryba
8. okt 2024

Radím len to, čo by som poradila svojej dcére. A to hľadať ďalej. Určite si pekná mladá slečna, len tieto šaty zrejme nebudú to pravé orechové.