Je možné opraviť tieto lodičky?

reuska1
12. júl 2023

Prosim, poradte. Oliala som si kožene lodicky cervenym vinom. Su to jedine lodičky na celom svete, ktore ma nikde netlacia 🙃. Myslite, ze existuje sposob ako ich 'opravit"? Kludne aj tmavsou farbou nastriekat,alebo co. Skusala som sodu, zlcove mydlo....ale kedze ta koža je ošetrená, tak sa to ani nevsiaklo (na rozdiel od vina, ktore vsiaklo hned)

mimka1402
12. júl 2023

@reuska1 určite by som sla k obuvnikovi po radu, aby to topánky vedeli ustáť.

januska12323
12. júl 2023

Olej vínom celé a budeš mať originál.

reuska1
autor
12. júl 2023

@januska12323 poviem ti, ze keby to pekne chytilo bez flakov, tak to urobim 😁😁

jaja20
12. júl 2023

Červené víno dá odstrániť soľou, tak skús silný soľny roztok. Škoda, že si to už skúšala čistiť predtým, ako si sem napísala.

reuska1
autor
12. júl 2023

@jaja20 Ja som ich posypala solou najskor.....len to sa vobec ani nevsiaklo. A cele ich ponorit do vody sa bojim....to sa koža asi uplne znici, nie?

reuska1
autor
12. júl 2023

@jaja20 lebo som sa oliala na kompletku cela, aj nohavice a bluzku ....tie som namocila a osolila. To pekne pustilo. Ale ta koža nie je surova, je to potiahnute co ja viem, ako voskom alebo cim, voda sa do toho moc nevpija.....musela by som ich na dlhsie ponorit. Ale toto uz je par tyzdnov od vtedy co sa mi ich podarilo znicit 🙄

jaja20
12. júl 2023

@reuska1 Zničiť by sa nemala,ak nebudeš silno šúchať. Len jemnou látkou alebo takými vlhkými detskými utierkami, napríklad z Jednoty,tie sú jemné aj pevné zároveň.

jaja20
12. júl 2023

@reuska1 Tak ak je to zažrané už niekoľko týždňov, zrejme to už nepustí...

viera27
12. júl 2023

Cas na nakup novych. Ich roztiahnutim do pohodlnosti stravis asi menej casu,ako opravovanim tychto.

reuska1
autor
12. júl 2023

@viera27 tito boli druhy krat obute. A ja takmer nenosim lodicky,lebo ma tlacia vsetky na velkom prste na nechte.....tieto jedine nie. Inak by som neuvazovala nad tym ako ich "spojazdnit'