Hodia sa takéto šaty na štátnice?

19. mar 2024

Ahojte žienky, v máji ma čakajú štátnice a tak lustrujem internetové stránky s oblečením zhora dole. Som oblejsej postavy, preto u mňa žiadne puzdrové šaty nepripadajú do úvahy. Natrafila som na internete na niečo takéto. Myslíte, že by sa to na štátnice mohlo hodiť, alebo vôbec?
Prípadne tie, ktoré ste tiež plnších tvarov, boli by ste ochotné podeliť sa o to čo ste mali/budete mať oblečené vy? Veľmi by ste mi tým pomohli aby som sa vedela lepšie zorientovať, keďže v tomto úplne tápem 🙈
Vopred ďakujem 🫶🏻

hermanoval
19. mar 2024

tie prvé určite

koniarova
19. mar 2024

Prvé áno. Zelené sú moc krátke.

luxus10
19. mar 2024

nohavicovy kostym, bluza pod krk,

janickacrazy
19. mar 2024

Tie prvé sú ako pre babku, tie druhé keby boli trochu dlhšie, tak v pohode.

evaachesa
19. mar 2024

Skús hľadať ďalej. 🙂

janka_23
19. mar 2024

Nehodia. Skôr by som riešila nejaké sako a nohavice, pripadne puzdrovu sukňu s dĺžkou pod kolená a sako. Minišaty určite nie sú vhodné

ivana11155
19. mar 2024

Prvé áno, zelené sú moc obycajne

pribinak
19. mar 2024

Och ani jedny.

Prvé ako na pohreb a druhe s čudným spodkom šiat a príliš krátke
Hľadaj niečo iné. Ak máš plnšie postavu tak napr nohavicový kostým.

karolinakovac
19. mar 2024

Ani jedny sa nehodia. Najlepší je nohavicovy kostým, alebo slušné nohavice,slušný top a sako, vlasy do copu. Vtedy budes pôsobiť profesionálne 🙂

domi2425
19. mar 2024

neviem kolko mas rokov ale tie prve su otrasne a druhe dost kratke a take neviem.. kazdodenne ? skus pozriet dalej, alebo napis aspon aky mas typ postavy a podla toho vyberieme😁 kostym tiez nesadne kazdemu typu postavy

mantilka
20. mar 2024

Tie prvé sú lepšie ako druhé ale dosť konzervatívne. Ak máš výrazný účes môžu byť tie čierne. Zelené šaty nie sú slávnostné a dosť krátke , ten spodok úplne nevhodný.

margotka17
20. mar 2024

A takéto?

tinatitti
20. mar 2024

@margotka17 tieto sú fajn

mantilka
20. mar 2024

Pozri si Bonprix sú tam aj plus size saty

mantilka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibatanecnica
20. mar 2024

podľa mňa áno, sú pekné slušné, dcéra mala niečo podobné

ibatanecnica
20. mar 2024

@janickacrazy ono záleží na tom, ako sadnú na postave. Moja dcéra má niečo podobné, len s krátkym rukávom a veľmi dobre v nich vyzerá.

simca06022011
20. mar 2024

mala som nohavicovy kostym. Saty som nemala na statniciach ale inak je to jedno, podla mna vsetky su slusne.Boli studentky v kadecom, vacsinou taky "office styl", ziadne slavnostne saty...
Na co by som pri dlzke myslela, ze budes sediet podla vsetkeho, tak nech ti to nevylezie az viem kam :D

ivetz
20. mar 2024

@mantilka dala tam šaty z Bonprixu
@autorka Nie je až tak dôležité, čo budeš mať na sebe. Podstatné je, aby si sa cítila pohodlne. Podľa mňa ani jedny šaty z tých, ktoré si dala. Na štátnice isto nie krajkové šaty. Volila by som kostým - sukňa alebo nohavice - to už je na tebe. Do toho blúzku alebo top - v tom prípade samozrejme sako. Oblečenie by malo by to byť decentné, bez flitrov a pod. čačiek.

autor
20. mar 2024

Ďakujem žienky, popozeram ešte. Bola som skúšať také tie elegantné nohavice, ale vo všetkých to moje spodné brucho vyzeralo otrasne, o to viac ako by som do toho zapravila blúzku - no podľa mňa som vyzerala ako Obelix 😁 ak by som nemala také škaredé brucho po pôrode, s ktorým už do mája asi veľa nespravím aj keď cvičím a snažím sa zdravšie stravovať, tak by som určite išla do nejakej puzdrovej sukne alebo šiat, ale takto by som sa úplne zosmiešnila. Na moju postavu pripadá do úvahy skôr niečo čo je po pás obtiahnuté a od pásu dole skôr voľné, preto aj pozerám takýto strih šiat 😊

autor
20. mar 2024

Ono niesom na tom tak, že nakupujem v plus size oddelení, nakupujem v pohode v bežných obchodoch, nosím tak L, ale veci v ktorých mám obtiahnuté spodné brucho sú na mne naozaj tragické 😁

simca06022011
20. mar 2024

ved ale su topy, ktore su volne okolo pasa, nariasene... a tak.. tiez nechodim ako jaternica :DDD ale jasne, ty vies co ti pristane a v com sa dobre citis, to si vezmi. Tam je hlavne dolezite to, aby ti v tom bolo dobre a vedela sa sustredit🙂nie len top/suknu napravat 🙂

kikahub
20. mar 2024

Ono nie je nejak vyslovene predpísané, čo musíš mať na sebe. Akurát aby si mala trochu chochmesu a neprišla tam ako na diskotéku. Kľudne aj tie zelené by som zvolila, ak nebudú na tvojej postave moc krátke.

oblecenie99
20. mar 2024

@margotka17 Tak tieto hej - dáš prosím link? :D

margotka17
20. mar 2024

@oblecenie99 Ja som ich našla na tému, dala som tam do vyhľadávača zelené šaty. Dajú sa využiť na viacero príležitosti.tiez si ich chcem objednať na svadbu, len sa rozhodujem medzi viac druhmi strihu, ale farbu by som určite chcela zelenú. Je tam široký výber.

margotka17
20. mar 2024

@oblecenie99 Aj tieto sa mi celkom páčia.

katkakuch1
20. mar 2024

Ahoj, držím palce na štátnice. Ja som toto riešila pred mesiacom 🫣😁 my sme mali normálne dresscode čo poslala škola- semiformal. Tak som mala nohavice (v sukni a šatách sa necítim dobre) bielu blúzku a sako rovnaké ako nohavice. A vyzerala som ako spomínaš ako Obelix, ale neriešila som. Od nás baba prišla v teplakovych šatoch a úplne ju zdžubali.. aj tak neviem, čo čakala 🫣 ale aspoň šaty po kolená/pod kolená. A veľa šťastia ! 😊

princezna_bosorka
20. mar 2024

cierne su za mna v pohode, tie zelene budu asi kratke a aj prili vyzyvave kvoli tomu prestrihu dole.
Kostymom / bluzkou a nohavicami vsak urcite tiez nic nepokazis.

Osobne by som na statnice nic nekupovala na nete, ak si nie si na 100% ista, ako ti to sadne.